Lazada Malaysia

Monday, November 20, 2017

Daily Quotes #26

Hi and Happy Monday!
"If I was meant to be controlled, I would have come with a remote,"

Don't let others control your life. Live it your own way. There's no need to please everyone, follow their timeline or else ;) Ditch negative people and you will be happy.

Sunday, November 19, 2017

Ranking Alexa #TheRealBloggerMak - 19 November 2017

alexa ranking

Global Rank: 2,907,213

Rank in Malaysia: 49,997

Sumber: SINI

Rekod Sebelum INI.

Sebulan lepas ada update tentang ranking Alexa mak. Nampaknya bulan ni jatuh merundum especially ranking dalam Malaysia; dari 19K ke 49K. Tak apa, akhir bulan ni kita tengok macam mana performance nya.

Sumbangan: Projek Beg Sekolah 2018

Projek Bag Sekolah
RM30 mungkin kecil nilainya pada kita tetapi tidak kepasa mereka.

Dikala kita mengeluh susah, ramai yang lebih susah hingga anak terpaksa memakai beg plastik sahaja ke sekolah!

Ada pula memendam rasa bertahun tidak dapat membelikan beg baharu untuk anak-anak.

Dengan 1 beg, kita bawa 1000 senyuman kepada mereka.

Ayuh bantu kami. Kami sangat perlukan sumbangan anda! Berapapun nilainya, kami terima

Sumbangan boleh disalurkan ke akaun Maybank 566010623957 di atas nama Pertubuhan Projek Beg Sekolah.

Terima kasih kerana menyebarkan mesej ini :)

Untuk keterangan lanjut boleh lawati Projek Beg Sekolah di Facebook: Projek Beg Sekolah (PBS) 

Tuesday, November 14, 2017

FREE One-Year Eva Box Subscription today!

Get your FREE One-Year Subscription of Eva today! (limited time offer)
ABOUT EVA
Eva is 100% organic cotton pads, liners, and tampons delivered monthly to your door. Toxin-free, worry-free periods. 

Sign up here at Eva Box

#evasubscription #betterperiod

Saturday, November 11, 2017

VIDEO | SAMYANG 2× SPICY NUCLEAR RAMEN CHALLENGE

As anak minang+bugis sejati, setakat kunyah cili tu small matter je. Apetah lagi setakat seketol ramen. Kahkahkah. Been trying banyak kali Samyang noodle yang biasa sebelum ni, sedap betul texture ramen dia. Kenyal. Dah jadi macam addicted pulak. Tapi membayangkan sebungkus je dah RM8, mak kuburkan saje nafsu yang rakus itu. Sekali sekala boleh la. Hahaha.

Kisahnya Kak Ayuni belanja mak Mee Samyang. Mula-mula mak hesitate nak makan. Kalau gastrik ni parah je cari penyakit. Kebetulan masa sampai parcelnya, mak baru je tahu mak dah pregnant 2nd semester! Talking bout too busy to get to know your ownself bila dah ada 3 superheroes ni. Kesudahannya dah 3rd trimester keluar masuk stor, dok belek-belek teringin pula mak. Hahaha. 

Jom ikuti perjalanan mak makan Mee Samyang Nuclear pedas berapi tu. Video dalam stor namanya ni ;)


Alhamdullillah mak survive. Malah masih kelaparan selepas all the torment and torture. Kahkahkah. Finish it without minum air ok~ *pat myself and insert an evil laugh here*

If you want to want to try some, you can get it from Kak Ayuni Rafilah Carousell @yunfila. Bukan setakat Ramen, macam-macam ada dekat sana ;)

Kalau awak dah try beritahu mak ok? 
Till then, Salam.

Friday, November 10, 2017

MAMTEEN | SUPPLEMENT KUNYAHAN TERBAIK UNTUK IBU HAMIL DAN MENYUSU

Mamteen Tablet Kunyahan Susu
Sebagai ibu yang mengandung dan menyusukan, Lin sentiasa memerlukan makanan tambahan bagi menampung nutrisi keperluan harian. Baru-baru ini, Lin berpeluang mencuba sendiri produk terbaru di pasaran; MAMTEEN tablet kunyahan susu dengan delima dan kurma serta beberapa bahan lain yang dapat dapat membekalkan tenaga kepada kaum ibu yang melalui fasa kehamilan dan menyusukan anak.

Cara makan pun mudah sahaja, kunyah 2-3 biji sehari sebelum sarapan. Lin letak tepi katil, as bila bangun Subuh terus capai dan makan. Rasanya masam manis dan sangat sesuai untuk ibu yang tak boleh nak minum susu setiap hari. Tak ada rasa loya walaupun diambil ketika perut kosong. Jika ibu ada masalah alahan dengan kolagen, ibu tidak perlu risau kerana MAMTEEN tidak mengandungi sebarang jenis kolagen dan tidak menyebabkan kegemukkan.
Cara Tambah Pengeluaran Susu
Botol kecil yang senang dibawa ke mana-mana

KANDUNGAN DAN KELEBIHAN MAMTEEN ADVANCED FORMULATION
Maltodextrin, Dextrose, Krimer Bukan Tenusu, Serbuk Susu Skim, Estrak Jus Delima, Vitamin C, Esktrak Tomato, Estrak Bunga Mawar, Estrak Kurma, Serbuk DHA, Campuran Vitamin dan Mineral, Lutein, Estrak Brokoli, Estrak Daun Zaitun, Serbuk Saffron dan Sukralosa.

Tablet kunyahan MAMTEEN ini mengandungi tiga bahan utama iaitu susu, delima dan kurma. Manakala bahan tambahan lain bagi membantu penyokongan terhadap keberkesanan tablet ini adalah brokoli, tomato, saffron, dan daun zaitun.

Delima
  • Delima dapat membantu mendapatkan bayi yang sihat dan kulit yang cantik.
  • Memberi tenaga untuk ibu mengandung dan menyusu.
  • Membantu mengurangkan alahan ibu mengandung.
  • Buah delima baik untuk penghadaman perut.
  • Delima berkesan mengurangkan kemungkinan diserang kanser prostat, kanser paru-paru dan kanser payudara.
  • Buah delima memberi kesan semula jadi kerana dapat mnyahtoksid dan meningkatkan kecantikan kulit semula jadi. Kulit yang sihat merupakan dambaan setiap orang.
  • Mencegah keletihan.
  • Mencegah rasa mual.
  • Membantu memberi tenaga untuk ibu mengandung dan menyusu.
  • Membantu menstabilkan tahap kolestrol dalam darah.
Kurma
  • Kandungan gulanya 50 hingga 57 peratus glukosa (glukosa memberikan tenaga kepada ibu mengandung untuk melakukan aktiviti seharian)
  • Tenaga diserap serta merta selepas makan kurma.
  • Kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potasium, vitamin A dan C dan juga niasin.
Susu
  • Zat besi, tembaga dan vitamin A dalam susu baik untuk kecantikan iaitu mencantikkan kulit agar kekal bersinar.
  • Kalsium susu dapat menguatkan tulang.
  • Kandungan magnesium dalam susu dapat memberikan kekuatan kepada jantung dan sistem saraf.
  • Mengandungi kalsium yang dapat mengurangkan risiko kanser terutama kanser usus besar.
  • Mengandungi “Conjugated Linoleic Acid” (CLA) yang membantu meningkatkan metabolisme dan mengurangkan reaksi alergi makanan.
  • Mengandungi protein berkualiti tinggi dan banyak lagi.
Brokoli
  • Meningkatkan sistem imunisasi kerana brokoli kaya dengan beta-carotene, zinc dan selenium yang menguatkan system imunisasi.
  • Mengurangkan risiko kecacatan dalam kandungan kerana secawan brokoli mengandungi 94mg asid folik, iaitu salah satu vitamin B yang sangat penting untuk tumbesaran janin semasa dalam kandungan.
  • Mengurangkan penyakit kencing manis ini kerana brokoli kaya dengan fiber dan rendah kandungan gula, penggunaan insulin dapat dibekalkan pada tahap yang minimum.
  • Menggalakkan kesihatan tulang kerana brokoli mengandungi lebih banyak kalsium berbanding kebanyakkan produk tenusu, serta mengandungi vitamin K yang menggalakkan tulang yang sihat sekaligus dapat menghindarkan osteoporosis di usia muda.
  • Vitamin C di dalam brokoli yang bertindak sebagai antioksidan dan anti-keradangan membantu melegakan symptom selsema.
Tomato
  • Membekalkan badan dengan vitamin dan mineral yang banyak seperti vitamin A, vitamin K, vitamin B1, B3, B5, B6, B7, vitamin C, folat, zat besi, potassium, magnesium, chromium, choline dan phosphorus.
  • Tomato mengandungi asid coumaric dan asid chlorogenic yang boleh melindungi badan daripada bahan yang karsinogen (bahan yang boleh menyebabkan kanser) yang dihasilkan oleh asap rokok.
  • Memperbaiki sistem penghadaman dan mengelakkan sembelit.
  • Mengurangkan bahaya pengambilan ubat statin, ubat yang boleh mengurangkan tahap kolestrol badan dengan mengurangkan penghasilannya oleh hati, dengan menyekat tindak balas enzim. Pengambilan ubat ini ada implikasinya, antaranya adalah penyakit hati.
Saffron
  • Mencerdaskan minda, penyakit radang paru-paru, sakit tekak dan tonsil.
  • Sebarang masalah kulit, menghindarkan batuk dan selsema.
  • Memudahkan penghadaman dan menghilangkan bau mulut.
  • Membuang angin dan asid yang berkumpul dalam perut.
  • Menambahkan tenaga zahir dan batin.
  • Pertumbuhan akal dan fizikal bayi serta kanak-kanak.
  • Awet muda dengan kulit cerah dan bersih.
  • Bahan penenang bagi masalah kemurungan dan runsing.
  • Mengurangkan kesakitan pada kanak-kanak ketika tumbuh gigi.
  • Melancarkan perjalanan haid yang tidak menentu.
  • Menguatkan ingatan dan menghilangkan keletihan.
  • Menyembuhkan sakit perut, pening, sakit gigi, sakit mata dan pelbagai penyakit lain.
Daun Zaitun
  • Daun Zaitun banyak digunakan untuk menjaga kestabilan gula darah dalam tubuh.
  • Kandungan antioksidan di dalam daun Zaitun ini lebih tinggi dibandingkan teh hijau yang selama ini dikenal sebagai sumber antioksidan yang sangat baik bagi tubuh.
  • Daun Zaitun dapat mencegah kerosakan saraf dan mencegah penyakit kanser.

SIAPA YANG PERLUKAN MAMTEEN ADVANCED FORMULATION?

Wanita yang sedang berikhtiar untuk hamil (TTC - Try To Conceive)
Kandungan di dalam MAMTEEN dapat membantumenstabil dan menyuburkan hormon wanita (vitamin C, kurma, estrak daun zaitun, Saffron powder dan DHA)

Wanita yang sedang hamil
Boleh diambil oleh wanita yang hamil seawal 12 minggu kandungan ke atas dan selamat untuk ibu serta bayi kerana ianya mempunyai kelulusan KKM dan kilang GMP

Wanita dalam pantang dan menyusu
Kandungan di dalam MAMTEEN dapat bertindak sebagai MilkBooster

Wanita yangmempunyai masalah period tidak teratur/hormon tidak stabil
MAMTEEN bertindak sebagai makanan tambahan yang memberikan tenaga berpanjangan serta menstabilkan hormon wanita. Berat tidak stabil, jerawat, depresi, masalah kesuburan dll kebanyakannya berpunca dari hormon yang tidak stabil.

Wanita yang mementingkan kecantikan dalaman dan luaran ;)

TESTIMONI MAMTEEN ADVANCED FORMULATION

Ramai yang sudah mencuba sendiri keberkesanan produk MAMTEEN dengan adanya testimoni-testimoni serta maklumbalas positif.
Mamteen Milkbooster
 
 Mamteen Milkbooster
Lin dah habiskan sebotol MAMTEEN dan sangat berpuas hati dengan kesan yang diberikan. Kurang rasa mual, dan yang paling best sekali muka kelihatan berseri dan kemerahan je. Biasanya kalau ikutkan pengalaman mengandung lepas, mesti ada jerawat timbul area dahi dan kulit kering. Tapi, kini tidak lagi. Alhamdulillah.

Jadi bagaimana? Harap sedikit sebanyak dapat membantu ibu-ibu di luar sana membuat pilihan yang terbaik. MAMTEEN boleh dibeli secara terus daripada MAMTEEN HQ di Facebook atau pengedar berdekatan anda.

HARGA:
RM65/ Semenanjung Malaysia
RM69/ Sabah dan Sarawak
(Sebotol mengandungi 30 tablet, boleh diambil 1-2 tablet sehari untuk kesan maksima. Sebaiknya 15-30 minit sebelum sarapan pagi)

Layari Facebook dan Instagram MAMTEEN untuk mengetahui pelbagai info serta tips kehamilan dan menyusu serta promosi tentang MAMTEEN Advanced Formulation.

Instagram: MAMTEEN HQ

Facebook: MAMTEEN HQ

Salam, till then ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...