Lazada Malaysia

Friday, November 10, 2017

MAMTEEN | SUPPLEMENT KUNYAHAN TERBAIK UNTUK IBU HAMIL DAN MENYUSU

Mamteen Tablet Kunyahan Susu
Sebagai ibu yang mengandung dan menyusukan, Lin sentiasa memerlukan makanan tambahan bagi menampung nutrisi keperluan harian. Baru-baru ini, Lin berpeluang mencuba sendiri produk terbaru di pasaran; MAMTEEN tablet kunyahan susu dengan delima dan kurma serta beberapa bahan lain yang dapat dapat membekalkan tenaga kepada kaum ibu yang melalui fasa kehamilan dan menyusukan anak.

Cara makan pun mudah sahaja, kunyah 2-3 biji sehari sebelum sarapan. Lin letak tepi katil, as bila bangun Subuh terus capai dan makan. Rasanya masam manis dan sangat sesuai untuk ibu yang tak boleh nak minum susu setiap hari. Tak ada rasa loya walaupun diambil ketika perut kosong. Jika ibu ada masalah alahan dengan kolagen, ibu tidak perlu risau kerana MAMTEEN tidak mengandungi sebarang jenis kolagen dan tidak menyebabkan kegemukkan.
Cara Tambah Pengeluaran Susu
Botol kecil yang senang dibawa ke mana-mana

KANDUNGAN DAN KELEBIHAN MAMTEEN ADVANCED FORMULATION
Maltodextrin, Dextrose, Krimer Bukan Tenusu, Serbuk Susu Skim, Estrak Jus Delima, Vitamin C, Esktrak Tomato, Estrak Bunga Mawar, Estrak Kurma, Serbuk DHA, Campuran Vitamin dan Mineral, Lutein, Estrak Brokoli, Estrak Daun Zaitun, Serbuk Saffron dan Sukralosa.

Tablet kunyahan MAMTEEN ini mengandungi tiga bahan utama iaitu susu, delima dan kurma. Manakala bahan tambahan lain bagi membantu penyokongan terhadap keberkesanan tablet ini adalah brokoli, tomato, saffron, dan daun zaitun.

Delima
  • Delima dapat membantu mendapatkan bayi yang sihat dan kulit yang cantik.
  • Memberi tenaga untuk ibu mengandung dan menyusu.
  • Membantu mengurangkan alahan ibu mengandung.
  • Buah delima baik untuk penghadaman perut.
  • Delima berkesan mengurangkan kemungkinan diserang kanser prostat, kanser paru-paru dan kanser payudara.
  • Buah delima memberi kesan semula jadi kerana dapat mnyahtoksid dan meningkatkan kecantikan kulit semula jadi. Kulit yang sihat merupakan dambaan setiap orang.
  • Mencegah keletihan.
  • Mencegah rasa mual.
  • Membantu memberi tenaga untuk ibu mengandung dan menyusu.
  • Membantu menstabilkan tahap kolestrol dalam darah.
Kurma
  • Kandungan gulanya 50 hingga 57 peratus glukosa (glukosa memberikan tenaga kepada ibu mengandung untuk melakukan aktiviti seharian)
  • Tenaga diserap serta merta selepas makan kurma.
  • Kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potasium, vitamin A dan C dan juga niasin.
Susu
  • Zat besi, tembaga dan vitamin A dalam susu baik untuk kecantikan iaitu mencantikkan kulit agar kekal bersinar.
  • Kalsium susu dapat menguatkan tulang.
  • Kandungan magnesium dalam susu dapat memberikan kekuatan kepada jantung dan sistem saraf.
  • Mengandungi kalsium yang dapat mengurangkan risiko kanser terutama kanser usus besar.
  • Mengandungi “Conjugated Linoleic Acid” (CLA) yang membantu meningkatkan metabolisme dan mengurangkan reaksi alergi makanan.
  • Mengandungi protein berkualiti tinggi dan banyak lagi.
Brokoli
  • Meningkatkan sistem imunisasi kerana brokoli kaya dengan beta-carotene, zinc dan selenium yang menguatkan system imunisasi.
  • Mengurangkan risiko kecacatan dalam kandungan kerana secawan brokoli mengandungi 94mg asid folik, iaitu salah satu vitamin B yang sangat penting untuk tumbesaran janin semasa dalam kandungan.
  • Mengurangkan penyakit kencing manis ini kerana brokoli kaya dengan fiber dan rendah kandungan gula, penggunaan insulin dapat dibekalkan pada tahap yang minimum.
  • Menggalakkan kesihatan tulang kerana brokoli mengandungi lebih banyak kalsium berbanding kebanyakkan produk tenusu, serta mengandungi vitamin K yang menggalakkan tulang yang sihat sekaligus dapat menghindarkan osteoporosis di usia muda.
  • Vitamin C di dalam brokoli yang bertindak sebagai antioksidan dan anti-keradangan membantu melegakan symptom selsema.
Tomato
  • Membekalkan badan dengan vitamin dan mineral yang banyak seperti vitamin A, vitamin K, vitamin B1, B3, B5, B6, B7, vitamin C, folat, zat besi, potassium, magnesium, chromium, choline dan phosphorus.
  • Tomato mengandungi asid coumaric dan asid chlorogenic yang boleh melindungi badan daripada bahan yang karsinogen (bahan yang boleh menyebabkan kanser) yang dihasilkan oleh asap rokok.
  • Memperbaiki sistem penghadaman dan mengelakkan sembelit.
  • Mengurangkan bahaya pengambilan ubat statin, ubat yang boleh mengurangkan tahap kolestrol badan dengan mengurangkan penghasilannya oleh hati, dengan menyekat tindak balas enzim. Pengambilan ubat ini ada implikasinya, antaranya adalah penyakit hati.
Saffron
  • Mencerdaskan minda, penyakit radang paru-paru, sakit tekak dan tonsil.
  • Sebarang masalah kulit, menghindarkan batuk dan selsema.
  • Memudahkan penghadaman dan menghilangkan bau mulut.
  • Membuang angin dan asid yang berkumpul dalam perut.
  • Menambahkan tenaga zahir dan batin.
  • Pertumbuhan akal dan fizikal bayi serta kanak-kanak.
  • Awet muda dengan kulit cerah dan bersih.
  • Bahan penenang bagi masalah kemurungan dan runsing.
  • Mengurangkan kesakitan pada kanak-kanak ketika tumbuh gigi.
  • Melancarkan perjalanan haid yang tidak menentu.
  • Menguatkan ingatan dan menghilangkan keletihan.
  • Menyembuhkan sakit perut, pening, sakit gigi, sakit mata dan pelbagai penyakit lain.
Daun Zaitun
  • Daun Zaitun banyak digunakan untuk menjaga kestabilan gula darah dalam tubuh.
  • Kandungan antioksidan di dalam daun Zaitun ini lebih tinggi dibandingkan teh hijau yang selama ini dikenal sebagai sumber antioksidan yang sangat baik bagi tubuh.
  • Daun Zaitun dapat mencegah kerosakan saraf dan mencegah penyakit kanser.

SIAPA YANG PERLUKAN MAMTEEN ADVANCED FORMULATION?

Wanita yang sedang berikhtiar untuk hamil (TTC - Try To Conceive)
Kandungan di dalam MAMTEEN dapat membantumenstabil dan menyuburkan hormon wanita (vitamin C, kurma, estrak daun zaitun, Saffron powder dan DHA)

Wanita yang sedang hamil
Boleh diambil oleh wanita yang hamil seawal 12 minggu kandungan ke atas dan selamat untuk ibu serta bayi kerana ianya mempunyai kelulusan KKM dan kilang GMP

Wanita dalam pantang dan menyusu
Kandungan di dalam MAMTEEN dapat bertindak sebagai MilkBooster

Wanita yangmempunyai masalah period tidak teratur/hormon tidak stabil
MAMTEEN bertindak sebagai makanan tambahan yang memberikan tenaga berpanjangan serta menstabilkan hormon wanita. Berat tidak stabil, jerawat, depresi, masalah kesuburan dll kebanyakannya berpunca dari hormon yang tidak stabil.

Wanita yang mementingkan kecantikan dalaman dan luaran ;)

TESTIMONI MAMTEEN ADVANCED FORMULATION

Ramai yang sudah mencuba sendiri keberkesanan produk MAMTEEN dengan adanya testimoni-testimoni serta maklumbalas positif.
Mamteen Milkbooster
 
 Mamteen Milkbooster
Lin dah habiskan sebotol MAMTEEN dan sangat berpuas hati dengan kesan yang diberikan. Kurang rasa mual, dan yang paling best sekali muka kelihatan berseri dan kemerahan je. Biasanya kalau ikutkan pengalaman mengandung lepas, mesti ada jerawat timbul area dahi dan kulit kering. Tapi, kini tidak lagi. Alhamdulillah.

Jadi bagaimana? Harap sedikit sebanyak dapat membantu ibu-ibu di luar sana membuat pilihan yang terbaik. MAMTEEN boleh dibeli secara terus daripada MAMTEEN HQ di Facebook atau pengedar berdekatan anda.

HARGA:
RM65/ Semenanjung Malaysia
RM69/ Sabah dan Sarawak
(Sebotol mengandungi 30 tablet, boleh diambil 1-2 tablet sehari untuk kesan maksima. Sebaiknya 15-30 minit sebelum sarapan pagi)

Layari Facebook dan Instagram MAMTEEN untuk mengetahui pelbagai info serta tips kehamilan dan menyusu serta promosi tentang MAMTEEN Advanced Formulation.

Instagram: MAMTEEN HQ

Facebook: MAMTEEN HQ

Salam, till then ;)

16 comments:

Anum Abdullah said...

wanita yang masih bujang boleh tak try guna produk ni?hehe..

Cikgu Iza said...

tqvm bw ke blog akak

macam2 produk ada di pasaran yg dapat menyokong usaha mom untuk bf, tepuk dada tanya selera la, mn yang terbaik utk baby masing2..

Maisarah Humaira said...

banyak manfaat MAMTEEN dalam 1 botol. terbaiklah

www.maisarahsidi.com

Maria Firdz said...

Menarik juga nih.. Boleh cuba nanti..

Suzlin Azreena Nordin said...

Of course. Kurang jerawat, makin cantik lah kita ;)

Suzlin Azreena Nordin said...

Sebenarnya tak makan supplement pun tak apa. Tapi kena jaga diet which semua orang payah nak buat. Huhuhu. Lebih mudah consume makanan tambahan untuk "tampal" apa yang kurang.

Suzlin Azreena Nordin said...

Betul tu kakak. All in one. Tak perlu makan macam-macam. Jimat.

Suzlin Azreena Nordin said...

Betul tu Ummi ;)

sayidah napisah said...

Wahhh bagusnyaa produk nii :D

Suzlin Azreena Nordin said...

Memang. Ada daun zaitun, delima, DHA pun.

I N A A I N A A said...

Tengok kandungannya, bagus... Memang sesuai sgt dengan ibu yang hamil / ibu yang tengah generate susu

Zayani Zulkiffli said...

Mamteen ni bagus ambil masa perut kosong supaya nutrient dalam tu senang meresap. Kang bercampur dengan daging semua, ke usus besar terus. haha

Mas Zull said...

assalamualaikum lin...bagus utk ibu hamil yer...
** Mama Maszull

MommaVogueHD Noriza Abdul Rahman said...

Sedapnya ada benda boleh nak dikunyah-kunyah ni

Mar Mansor said...

banyak betul kebaikan produk ni
JanjiKita

Jueliza Jamani said...

mamteen ni jadikan milkbooster bagus.. sampai skrg 1 thn 2 bulan susu masih ada dan banyak.. Alhamdulillah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...