Saturday, November 11, 2017

VIDEO | SAMYANG 2× SPICY NUCLEAR RAMEN CHALLENGE

As anak minang+bugis sejati, setakat kunyah cili tu small matter je. Apetah lagi setakat seketol ramen. Kahkahkah. Been trying banyak kali Samyang noodle yang biasa sebelum ni, sedap betul texture ramen dia. Kenyal. Dah jadi macam addicted pulak. Tapi membayangkan sebungkus je dah RM8, mak kuburkan saje nafsu yang rakus itu. Sekali sekala boleh la. Hahaha.

Kisahnya Kak Ayuni belanja mak Mee Samyang. Mula-mula mak hesitate nak makan. Kalau gastrik ni parah je cari penyakit. Kebetulan masa sampai parcelnya, mak baru je tahu mak dah pregnant 2nd semester! Talking bout too busy to get to know your ownself bila dah ada 3 superheroes ni. Kesudahannya dah 3rd trimester keluar masuk stor, dok belek-belek teringin pula mak. Hahaha. 

Jom ikuti perjalanan mak makan Mee Samyang Nuclear pedas berapi tu. Video dalam stor namanya ni ;)


Alhamdullillah mak survive. Malah masih kelaparan selepas all the torment and torture. Kahkahkah. Finish it without minum air ok~ *pat myself and insert an evil laugh here*

If you want to want to try some, you can get it from Kak Ayuni Rafilah Carousell @yunfila. Bukan setakat Ramen, macam-macam ada dekat sana ;)

Kalau awak dah try beritahu mak ok? 
Till then, Salam.

15 comments:

Kaklong Chan said...

Wah, tahannyaaa..
Kaklong makan beberapa suap dah minum air, tak tahan. :DD

Cikgu Iza said...

wow.. salute la, kalau akak memang x mampu, makan sikit je sambal dah berha hu ha hu... minum air jangan nak kata mmg jenis x tahan pedas la ... uwaaa

Suzlin Azreena Nordin said...

Hahaha. Suami kita pun sama. Yang biasa pun dia tak mampu nak makan. Sesuap terus giveup.

Suzlin Azreena Nordin said...

Benda ada kita try je kak. Orang belanja. Huhuhu.

I N A A I N A A said...

Ya Allah!! Ena yang original tu pun makan dua sudu dah tak tahan.

Mas Zull said...

assalamualaikum lin...kalau mama mmg tak tahan sbb ada gastrik takut pedih perut lin...jamah sikit bolehla...
** Mama Maszull

Shahida Dzulkafli said...

Memang tak mampulah nak makan.. Perut tak tahan pedas.. Mampu tengok je..

Siti Rohaida Yusof said...

TAK SABAR SEBENARNYA NAK MENCUBA NI,TETAPI DISEBABKAN PERUT TAK BAIK LAGI..SO POSTPONED LAH DULU

Suzlin Azreena Nordin said...

sabar. tapi memamg sedap tau kak.

Suzlin Azreena Nordin said...

sekali sekala mencuba tak apa. kongsi dengan husband. boleh gelakkan beliau bersama-sama.

Suzlin Azreena Nordin said...

come on babe! small matter je ni.

irra yyan said...

Mak, cian baby pedas ni... Hehe

Ana Suhana said...

G
Hebat lah mak lin. Tabik spring Ana. Berani dan slumber. 👍👍

puanbee said...

haha kami banyak kali dah makan , sbb anak2 gila makan smyang ni..tp asal nak videokan aje ramai sangat perosak suasana .. cancel video teruskan makan..

spicy 2x ni memang pedas .. dan kadang2 rasa tk tahan.. kadang2 ok je

Mar Mansor said...

good luck mak. tak berani nak cuba..
JanjiKita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...