Lazada Malaysia

Tuesday, April 10, 2018

Tarikh Penting serta Manifesto Pilihan Raya Umum Ke-14

Tarikh Penting serta Manifesto Pilihan Raya Umum Ke-14 | Seperti yang telah diwar-warkan, tarikh penting bagi Pilihan Raya Umum ke-14 adalah seperti berikut:

Tarikh Penamaan Calon: 28 April 2018 (Sabtu)
Tarik Mengundi Awal: 5 Mei 2018 (Sabtu)
Tarikh Mengundi: 9 Mei 2018 (Rabu)

Manifesto dari setiap parti bagi Pilihan Raya Umum Ke-14.

Selamat membaca dan menilai. #PRU14

1) Barisan Nasional
https://goo.gl/2PcEQh

2) Gagasan Sejahtera (PAS)
https://goo.gl/BQNvF6

3) Pakatan Harapan
http://kempen.s3.amazonaws.com/pdf/Buku_Harapan.pdf

4) Gabungan Kiri (Sosialis)
http://www.gabungankiri.org/manifesto.php?lang=bm

Selain itu, pada 9 Mei 2018 juga adalah cuti peristiwa khas bagi semua sekolah sempena pengundian bagi Pilihan Raya Umum Ke-14 #PRU14

Harap maklum ;)

25 comments:

Marshalizadotcom said...

Akak nak get ready balik mengundi kat kampung tahun ni. Moga dipermudahkan perjalanan pergi balik. Sure ramai perantau balik.

amirnawawi said...

Wah bagus la Mak dah letak segala pautan di sini. Mudah la untuk kami baca.

So Mak ngundi mana ni? Dah ada ke pilihan hati? Hehe

Mimi Azirah said...

Dah baca manifesto bn dan harapan. Banyak juga yangbdijanjikan.tapi apa pun manifesto mereka, kita sebagai rakyat kena pandai memilih siapa yang kita inginkan

Nina Mirza said...

Kena serap dan hadam Manifesto dari setiap parti bagi Pilihan Raya Umum Ke-14 ni... Tengok apa yang bakal tertunai dan apa yang kita lak dikenakan nanti. Huhuuu...

Amanda Suria said...

Amboi mak dah get ready awal2 eh..akak tgh tunggu umum cuti peristiwa ni..kalau tak..sure la kena amik cuti...cuma mak akak masa tu operate..sure mak takleh pi mengundi..dah shot satu undi awal2 dah

Cerita Huda said...

musim demam pilihanraya dah bermula, bendera kiri kanan dan atas jalan memang banyak sangat, kejap warna biru, kejap warna hijau. anak2 kecil yang xtahu apa mesti pelik tiba2 penuh jalan dengan bendera. semoga tahun ni pilihanraya telus dan kemenangan milik pemerintah yang adil

Khai Artzfar said...

amboiiii hahahaahhah berjelaa nya nak baca. undi mana tu ehehe

Bro Framestone said...

Link dia memang tak boleh klik ke apa nie ek?

Manifesto memasing lebih kurang sama je... Hope tertunai la ek

Zharif Azis said...

Thanks for this info. Boleh lah refer sini nanti time nak mengundi. Selamat mengundi

Maisarah Humaira said...

9 Mei tu jadi cuti umum kan.. apa lagi, yang di bandar dan boleh rancang perjalanan dan cuti untuk turun kampung mengundi

www.maisarahsidi.com

Cik Rose said...

Jom sama-sama kita tunaikan tanggungjawab kita untuk mengundi nanti :)

Maha Mahu said...

Kita akan balik mengundi tahun ini kat Pahang hehehe kebetulan lak dah cuti hari tu hehehe tapi undi adalah rahsia....

cik tom said...

sedih tak balik kampung tahun ni mengundi..terpaksa ikut suami balik kmpg dia je..sebab baby kecik lagi kalau nak balik sesorang..huhu..btw selamat mengundi..

dr-Life said...

I'm ready to go back Hometown for voting. Can't wait to see the result at night... No matter which party... We just want a happy ending....

Emily said...

Thanks for compiling and sharing the list of manifestos from the various political parties. Can't wait for nomination day. I have a few friends who are slated to contest.

AyuArjuna BiGoshh said...

Tak sabar nak undi dah. First tume katanya hahahha

Mrs Liez said...

walaupun apa sahaja yang kita akan pangkah nanti.. pastikan kita jalankan tanggungjawab kita.. ada yang main kotor ke tak itu dia dengan Allah swt.. yang penting kita pilih yang betul

Lia Hasty said...

Tq bg info. Rasa x sabar nak mengundi lah. Heheh lama x rasa suasana pilihanraya ni.

www.liahasty.com

Mawardi Yunus said...

dah tak lama dah nak PRU. tak sabr nak balik kampung mengundi. semoga Malaysia lebih maju dan berjaya di masa hadapan

Mek Onie said...

wowwwwwww! jadi sekarang ni, kita sebagai rakyat kena pandai memilih la kan.. Tapi pening nak pilih yang mana,huhu...

Mas Zull said...

assalamualaikum lin...selamat mengundi lin...
** Mama Maszull

Shasratul said...

Tq dear untuk peringatan. Alhamdulillah dah prepare dah nak mengundi 😎

Siqah Hussin said...

First time nak mengundi tahun ni. Excited sikit. Hihi.

Salam perkenalan Mak Lin!! Jemput join giveaway dan segmen di Blog Siqah :)

LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA


SEGMEN : MAKING A BLOG LIST BY BLOG SIQAHIQA

adianiez AIDA said...

Pilihan di tgn kita.
Selamat mengundi :-)

irra yyan said...

Selamat mengundi. Selamat menunaikam tanggungjawab kepada negara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...