Thursday, November 14, 2019

BUKU: 500 VOCABULARY WORDS KIDS TO KNOW

Tak tahu cara terbaik dan terpantas untuk bantu anak lemah B. INGGERIS mahupun BAHASA MALAYSIA?
BUKU PERTAMA dan SATU-SATUNYA di MALAYSIA untuk pelajar berumur dari 4 hingga 12 tahun.

Buku ini mampu membantu pelajar dan ibubapa untuk BENAR-BENAR TAHU tentang 5 perkara penting berikut ⤵

1. Menyenaraikan sekurang-kurangnya 500 perkataan  yang sepatutnya pelajar TAHU dalam lingkungan 6 hingga 12 tahun. (Malaysian context)
2. Senarai perkataan dwibahasa (BM & English). Mampu membantu meningkatkan penguasaan 2 bahasa di dalam satu masa.
3. Boleh membantu pelajar untuk mengetahui sebanyak mana perkataan yang belum difahami dan perlu dihafal dan difahami dengan kadar segera.
 
  4. Tentang basic grammar untuk sekolah rendah dengan penjelasan dan contoh yang amat mudah.
5. Mengandungi 4 Bonus topics yang sangat menarik.

Isi kandungan :
1. Vocabulary
▶ 170 common nouns
▶ The 140 most frequent verbs
▶ 80 opposite words

2. Grammar
▶ Present tense
▶ Past tense
▶ Articles
▶ Demonstrative adjectives
▶ Personal pronuons
▶ WH-questions
3. Extra / Bonus Interesting Topics
▶ Occupation
▶ Emotions
▶ Proverbs
▶ Other words to say for phrases you use every day

100% muka surat berwarna warni & ilustrasi sangat ceria

Harga: RM35.00
Bilangan Muka Surat: 123 m/s (500 vocab buku besar), 8 m/s (500 Children’s Visual Dictionary)

Sebarang pertanyaan atau pembelian; whatsapp Mak: 0139871767 :)

Wednesday, November 13, 2019

KATALOG BUKU KANAK-KANAK MOMMYHAPPY

ANDA MENCARI BUKU YANG MENARIK DAN BERKUALITI UNTUK ANAK-ANAK ANDA? 
#PromosiCutiSekolah

Mak sekarang ni agent rasmi #MommyHappy - Pembekal Barangan Pendidikan Kanak-kanak tau. So, korang WAJIB download katalog dibawah and WAJIB beli buku daripada mak. Korang dengarlah cakap mak, korang tak takut kena telan bumi ke? Eh, korang taknak jadi IBUBAPA cemerlang lagi gaya, mutu dan keunggulan ke? Nak anak A+, effort awak towards parenting kena A+ juga ya tuan-tuan dan puan-puan.

Klik gambar di bawah untuk view/dowload katalog terbaru #MommyHappy:
Katalog MommyHappy
Nak jadi dropship pun boleh, whatsapp mak lelaju: http://bit.ly/33La1Hc. Terima kasih, in advance.

Tuesday, November 12, 2019

PENCARIAN AGENT MOMMYHAPPY - PEMBEKAL BARANGAN PENDIDIKAN KANAK-KANAK

AGENT MOMMYHAPPY
For more info atau pertanyaan tentang produk yang ditawarkan, whatsapp mak: http://bit.ly/33La1Hc

Terima kasih.

Monday, October 21, 2019

Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff

Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff| AFY haniff adalah satu jenama yang tidak asing lagi di Malaysia. AFY haniff Group (M) Sdn. Bhd yang diasaskan dan diperbadankan di Malaysia pada tahun 2006, menyediakan detergen herba organik dan penghalau serangga yang mengandungi intipati serai. AFY haniff sangat terkenal dengan dengan formula organik yang dapat menakutkan serangga. Hari ini, AFY haniff telah berjaya berada di lebih daripada 2,000 pasar raya di Semenanjung Malaysia, Sabah, Sarawak, Brunei, Singapura dan Thailand.
Pengasas Produk AFY haniff

Pelbagai Produk Keluaran AFY haniff
Produk pati Serai Wangi AFY haniff telah terbukti berkesan untuk mengusir pelbagai jenis serangga secara semulajadi tanpa memberi kemudaratan kepada pengguna. Penggunaan bahan berasaskan organik ini secara langsung dapat membantu mengekalkan persekitaran yang bersih dan kehidupan yang lebih sihat. 

Terdapat 11 jenis produk di bawah label AFY haniff yang korang boleh beli di pasaran seperti produk semburan penghalau serangga dan pencuci lantai, ubat anti tikus dan lipas serta lilin dan minyak pelita penghalau serangga.

Di antara produk AFY haniff yang lain adalah :

1.Pewangi Fabrik D'MENC AFY haniff
2. Sabun Pencuci Pinggan 40 DAYS AFY haniff
3. Pencuci Tangan Berbuih PLASH AFY haniff
4. Penghalau Serangga Secara Semulajadi SWIPEL AFY haniff


Aktiviti Wangikan Rumah Ronald McDonald HUSM Oleh Team AFY haniff
Rumah Ronald McDonald di Hospital USM
Rumah Ronald McDonald di Hospital USM

Untuk pengetahuan semua, baru baru ini  AFY haniff telah mengadakan aktiviti gotong royong mewangikan Rumah Ronald McDonald di HUSM Kubang Kerian, Kelantan. Ini merupakan aktiviti hasil kerjasama yang pertama di antara AFY haniff dan team McDonald’s dengan dibantu oleh Bite Media Consultants selaku pembantu belakang tabir untuk sama sama menjayakan event ini.
Tujuan utama AFY haniff bertindak mewangikan Rumah Ronald McDonald ini adalah sebagai tanda simpati kepara para pesakit dan waris terdekat untuk bahagian Pediatrik di HUSM Kubang Kerian, Kelantan. Kehadiran AFY haniff di Rumah Ronald McDonald ini sekurang kurangnya dapat meringankan beban pesakit dan keluarga mereka sepanjang mendapatkan rawatan di HUSM Kubang Kerian. Nampak menarik dan seronok pula aktiviti yang diadakan ni. Kalau Mimi berada berdekatan dengan Rumah Ronald McDonald di HUSM Kubang Kerian pasti Mimi akan turut serta menyumbang tenaga untuk sama sama menjayakan aktiviti yang berfaedah dan menyeronokkan ini.

Aktiviti mewangikan Rumah Ronald McDonald yang diadakan pada 24 September 2019, Selasa yang lepas dimulakan dengan sesi perkenalan dan taklimat ringkas kepada semua yang terlibat untuk menjayakan aktiviti mewangikan Rumah Ronald McDonald. Setelah taklimat ringkas mengenai aktiviti yang akan diadakan diberikan, sesi lawatan Rumah Ronald McDonald diadakan selama satu jam. Selesai sesi lawatan, aktiviti shopping barangan keperluan untuk penghuni Rumah Ronald McDonald pula.
Pemberian wang secara ‘kilat’ turut diberikan pada salah seorang waris pesakit pediatrik di HUSM Kubang Kerian

Antara barangan keperluan yang dibeli untuk Rumah Ronald McDonald adalah seperti barangan elektrik, peralatan memasak, makanan kering dan juga makanan basah. Aktiviti shopping barangan keperluan ini mengambil masa kira kira 2 jam. Selesai shopping barangan keperluan, sesi masak beramai-ramai diadakan untuk makan bersama sama dengan penghuni Rumah Ronald McDonald. Mimi dapat bayangkan kemeriahan aktiviti masak beramai-ramai ni, pasti meriah macam aktiviti merewang kenduri kahwin kan? Ketika itu, masing masing sibuk bantu membantu antara satu sama lain dan melakukan kerja-kerja yang telah diagihkan.

Tahniah AFY haniff Group (M) Sdn Bhd atas usaha murni membantu individu yang kurang berkemampuan. Diharapkan semua pihak dapat mencontohi dan meneruskan lagi Tanggungjawab Sosial Korporat sebegini di masa akan datang.

Untuk maklumat lanjut tentang Afy Haniff Group (M) Sdn Bhd; lawati:

AFY haniff Group (M) Sdn Bhd

Monday, October 14, 2019

DoubleTree by Hilton Melaka Makes A Difference With The Launch Of The Soap For Hope™ Program

DoubleTree by Hilton Melaka has teamed up with Diversey and Beautiful Gate Foundation Melaka Centre for the launch of its soap-recycling program, Soap For Hope™. The hotel is the first in Melaka to take on the eco-friendly program that aims to enhance the quality of life of people with disabilities, and assist in their total integration into mainstream Malaysian society.

“We are delighted to be partnering with Beautiful Gate and Diversey to bring Soap For Hope alive in Melaka. Not only will we be reducing our carbon footprint and landfill, it is wonderful to be able to see the hotel soaps be repurposed in order to assist non-profit organisations in our local community such as Beautiful Gate, who do such great work in our local community,” said Carey Osborne, General Manager of DoubleTree by Hilton Melaka.
In support of the local community, team members of DoubleTree by Hilton Melaka assisted in handcrafting the soaps at the launch of the project. The event was graced by Stefan  Phang, Global CSV Director for Diversey; Audrey Low, Country Director (Malaysia and Singapore); Hor Kah Loon, Territory Account Manager; and Anandaraj A/L Dharmapola, Key Account Manager; as well as Eng Teck Hock, Chairman; Christina Tay, Coordinator-in-Chief for Soap For Hope, Loh Teck Meng, Treasurer and Lee Siew Pang, Head of Centre from the Beautiful Gate Foundation.

Approximately 80-100 kg were contributed during the launch, resulting in a total of 660-830 bars were made by following the stringent process of sanitizing and cleaning, grinding, melting, moulding and packaging.

DoubleTree by Hilton Melaka will be continuously contributing up to 50kg of soap to the Beautiful Gate Foundation, which will yield with approximately 420 recycled soap bars a month. The soaps made will then be sold in order to fund the foundation’s many projects for those disadvantaged in Melaka.
Every year, a typical 400-room hotel generates 3.5 tons of solid soap waste, and these hotel soap slivers can be salvaged and turned into new soap bars. The program focuses on three core objectives – saving lives by providing access to soap to communities who need soap but have no access; to provide livelihood to the local community through recycling and reprocessing soap, and helping hotels reduce waste by turning used soap into something useful again.

As a leading hospitality company in the world, Hilton intends to do their part by giving back to society and saving the earth.

To date globally, Hilton hotels across 127 countries have successfully participated in their very own Soap For Hope campaigns to recycle all guests used soap bars, and will continue to take place with all other properties around the world in committing to sending zero soap to landfills by the year 2030.

For more information about this program, please call +606 222 3333 or email melaka.Info@hilton.com.

Festival of Light at Hilton

Timely to indulge in a feast of authentic Indian cuisine to complement your celebrations. Splurge on the special Festival of Lights at these luxurious to satisfy your curry cravings that will surely light up your Deepavali this year with your family and friends! Spoilt for choices with Hilton’s offering in different cities.
Deepavali @ Hilton
Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton Hotel Johor Bahru – Deepavali High Tea Buffet
Immerse yourself in the scrumptious spread of Indian High Tea. All specially made for the Deepavali occasion by Makan Kitchen’s chefs, look forward to an aromatically spiced and flavourful spread to add colour into your celebrations. Since it’s a celebration, you can also make your way to the henna counter while relishing the Bollywood music.

27 October 2019 | Sunday
12:30PM - 3:00PM | RM88 per adult nett | RM44 per child nett
Dress in Indian Traditional attire to receive 20% discount | Standard Hilton Dining APAC discount applies

For reservations, call us at +60 7 268 6868 or email us at JohorBahru.FB@hilton.com

Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton Hotel Johor Bahru – Festive of Light Buffet Dinner
Celebrate Deepavali with rich, flavourful Indian cuisine and a free flow of masala tea. Get into the festive mood with catchy Bollywood tunes. Savour the dynamic blend of spices signature of Indian cuisine and usher in the Festival of Lights with the warm hospitality and look forward to a buffet dinner of classic Indian favourites like tandoori fresh from the oven.

1 – 30 October 2019 | Sunday to Thursday
6:30PM – 10:30PM | RM88 per adult nett | Kids eat for free (Max 2 kids per family)
Dress in Indian Traditional attire to receive 20% discount | Standard Hilton Dining APAC discount applies

For reservations, call us at +60 7 268 6868 or email us at JohorBahru.FB@hilton.com

Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton Hotel Melaka – Deepavali Weekend High Tea Buffet
Celebrate Deepavali at Makan Kitchen and experience the Colours of Rangoli! Experience the unforgettable varieties of Indian specialties and fall in love in each bite with flavourful Indian dishes including Whole Black Bass Tikka, Grandma’s Spiced Fried Chicken, Chicken Varuval, Lamb Curry, Friend vegetable Pakoras, Pav Bhaji and and many more that you can’t get enough.

26 & 27 October 2019 | Saturday & Sunday | 12:30PM - 4:00PM
RM96 per adult nett | RM48 per child and senior citizen nett | Standard Hilton Dining APAC discount applies

For reservations, call us at +60 6 222 3333 or email us at MKZMM_FB@hilton.com

Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton Hotel Penang – Deepavali Seafood Buffet
Spice up your festival of lights with an unforgettable seafood buffet featuring signature Indian dishes.
Experience the spices and rich flavour of Indian specialties and fall in love in each bite with Tandoori Chicken, Naan, Crab Masala, Palak Paneer, Kerala Fish Curry, Chicken Biryani and more. Apart from these Indian delights you can choose from Western to Chinese favourites like Pizza Station, seafood Noodle, Chicken Herbal soup, Pasta and some of the grill signatures.

26 October 2019 | Saturday
6:30PM – 10:00PM | RM128 per adult nett | RM64 per child and senior citizen net

For reservations, call us at +60 4 892 8000 or email us at PENMB_FBD@hilton.com

Makan Kitchen, DoubleTree by Kuala Lumpur – Festival of Light High Tea
Celebrate Deepavali with a spread of authentic festive Indian cuisine at Makan Kitchen. Savour Lamb Vindaloo, Palak Paneer, Mysore Pepper Chicken are just some of the spice goodies you can sink your teeth into.

26 - 28 October 2019
RM91 per adult nett | RM45.50 per child nett (Ages 6 - 12)

For reservations, call us at +60 3 2172 7272 or email us at KULDT_FBReservations@hilton.com

Friday, October 11, 2019

Hilton Kuala Lumpur Brings A Taste Of Thai To The City With Thailicious Buffet

The 5-star hotel’s October promotion will feature live cooking stations for Thai
favourites like Som Tam, Pad Thai Goong, and Mango Sticky Rice
Thailicious, Hilton Kuala Lumpur’s October buffet promotion at all-day dining restaurant, Vasco’s, is a celebration of all things Thai. Available from 10 – 31 October 2019, the promotion is a delicious collaboration between the local 5-star hotel with its regional counterpart, Millennium Hilton Bangkok.

Making an appearance all the way from Bangkok, Chef Nauwarat Worabutr (Thai specialty chef) assisted by Chef Veerayod Tabkaew, will be showing off their culinary skills for a week, both at the live stations as well as in imparting their wisdom about Thai cuisine to the chefs in Hilton Kuala Lumpur. With more than 13 years of experience under her belt, Worabutr has shared her love for her home country’s cuisine in China, Indonesia, Japan, and more.
Thailicious buffet in Vasco’s features a host of favourites such as Tom Yum Goong (Tom Yum Prawns), Tom Kha Gai (Creamy Chicken Soup), Thai-style fish, Roast Duck in Red Curry, Green Curry with Eggplant (chicken and beef), Sweet and Sour Bean Curd with Vegetables, Wok-Fried Minced Beef with Basil, and more. Well-loved street food such as Som Tam (Green Papaya Salad), Pad Thai Goong (Pad Thai with Prawns), and Mango Sticky Rice are prepared on the spot, customisable according to one’s palate.
As part of the experience, patrons are treated to a 10-min Thai shoulder massage, courtesy of The Spa in Hilton Kuala Lumpur. Patrons will also receive one (1) 30% discount voucher for use in The Spa with every paying guest. The limited promotion is available for lunch (RM148nett per adult / RM68nett per child*) and dinner (RM188 nett per adult / RM68nett per child*). In-house guests
enjoy 15% off for lunch on weekdays and 20% off for dinner and on weekends. Hilton dining discounts are applicable.

*Child = Ages 5 to 11 years old.

Halloween Party @ Hilton

October is almost over and it’s that time of year when the toothy pumpkin reigns! While Halloween started out as more of a Western tradition, this spooky festival has been slowly but surely gaining popularity here in Malaysia. There are loads of Halloween nights out from parties to scarily delicious meals, we have got your weekend covered. So grab your witch hats and cat ears for a celebration of all things spooky and dress up as anything you fancy without being judged.

Here is a list of restaurants where you can choose to spend your spooky night:
Tosca, DoubleTree by Hilton Hotel Johor Bahru – Halloween Feast
Register yourselves for a night of some elegant dining at Tosca for BBQ – Feats buffet dinner by the poolside with excellent service and premium quality food by the poolside with the life band performance .Take a photo with Dracula, enjoy a blood orange soda mocktail, and get creepy with face painting sessions and our scariest halloween costume contest!

31 October 2019 | 6:30PM – 10:30PM
RM130 nett per adult | RM65 nett per child | RM20 nett per person for pumpkin decoration activities
10% Standard Hilton Dining APAC discount applies

For reservations, call us at +60 7 268 6868 or email us at JohorBahru.FB@hilton.com

Makan Kitchen, DoubleTree by Hilton Hotel Johor Bahru – Halloween Feast
Join Makan Kitchen’s Halloween party! Take a photo with Dracula, enjoy a blood orange soda mocktail, and get creepy with face painting sessions and our scariest halloween costume contest. Follow up a wide selection of international dinner buffet.

31 October 2019 | 6:30PM – 10:30PM
RM88 nett per adult | RM44 nett per child | 10% Standard Hilton Dining APAC discount applies

Tosca Trattoria Italiana, DoubleTree by Hilton Hotel Melaka – Halloween Dinner Set Menu
Celebrate Halloween with Tosca and enjoy a spooky 4-course set menu!
Mold and Mildew Dip - Spinach Salad
Witch’s Favourite - Butternut Squash Veloutte
Vampire Chasers - Trio of ‘Bloody’ Meat
Do You See My Eye? - Coconut Raspberry Sphere
Eye’s Blood Mocktail

31 October 2019 | 6PM – 11PM
RM198 nett per person | RM179 nett per person (Book by 25 Oct for early bird price) | Standard Hilton Dining
APAC discount applies

For reservations, call us at +60 6 222 3333 or email us at MKZMM_FB@hilton.com

Uncle Chilis, Hilton Petaling Jaya – Halloween Night
Things are about to get spooky at Uncle Chilis’s Halloween party. Our Scary Specials are sure to give you goosebumps! Dress up in fancy costumes and take part on Halloween best cocktail dresses contest. Apart from that there will other fun activities.

31 October 2019 | 12pm - 3pm
For reservations, call us at +60 3 7955 9122 or email us at PETHI_FB@hilton.com

Friday, September 27, 2019

Permohonan Bantuan Kesihatan Uztaz Naim & Adik Fatimah

Permohonan Bantuan Kesihatan Daripada 2 buah keluarga iaitu Ustaz Naim dan juga keluarga Adik Fatimah.
Kisah Ustaz Naim
Ustaz Naim menghidap penyakit buah pinggang sudah sekian lama, namun baru-baru ini, keadaannya makin parah. Akibat keadaan tersebut, beliau kini perlu menjalani rawatan dialisis sebanyak tiga sesi rawatan seminggu bersamaan 12 sesi sebulan.

Kos untuk 1 sesi rawatan dialisis adalah RM250.
Kos Ustaz Naim perlukan rawatan selama sebulan adalah RM3,000

Kisah Adik Fatimah
Adik Fatimah berusia 6 bulan pula dilahirkan pra-matang dan bayi ini memerlukan lima suntikan khas untuk bayi pra matang atau nama saintifiknya (Palivizumab) synagis

3 suntikan telah ditaja oleh Baitulmal Wilayah Perseketuan Kuala Lumpur dan kini, adik Fatimah masih memerlukan 2 suntikan lagi. Suntikan ini amat penting kerana ia membantu melindungi adik Fatimah daripada jangkitan virus paru-paru iaitu RSV (Respiratory Syncytial Virus) yang menyebabkan penyakit paru-paru pneumonia serius kepada bayi pra matang.

Kos 1 suntikan lebih kurang RM4000
Baki Dana yang diperlukan untuk 2 suntikan ini adalah RM7,667

Atas rasa kasih dan prihatin terhadap keadaan Ustaz Naim dan adik Fatimah ini, kami mohon bantuan dan membuka peluang kepada anda untuk sama-sama menghulurkan sedekah sempena hari Jumaat ini walaupun hanya RM10 sahaja.

1 tajaan : RM30 atau seikhlas hati
Jumlah keseluruhan dana yang diperlukan : RM12,840 
Sumbangan di website, klik sini: https://donation.mvm.org.my/donations/bantuan-salam-suntikan-harapan-buat-mereka/

Hulurkan sumbangan di akaun Pertubuhan Sukarelawan Muslim Malaysia berikut :

Maybank : 5648-0164-7699
CIMB Islamik : 8602 5378 07
Bank Islam : 1230 0010 0030 65
Email : account@mvm.org.my
Ref : Bantuan Salam

Friday, September 20, 2019

Mari Bantu Dayang Deno!

Baru baru ini musibah berlaku pada Dayang Deno. Rumah terbakar.

Habis segala artwork dan juga UBAT UBATAN musnah dalam kebakaran 19 Sept 2019.

Jom bantu #dayangdeno

Sumbangan boleh dibuat ke akaun Maybank berikut:

113015210951
Dayang Norhidayah

Kita ringankan beban beliau.

VIDEO dan POST PENGESAHAN adalah dari rakan Dayang Deno menerusi status ini - https://www.facebook.com/zamzammee/posts/10157698628480972

Terima kasih.

Wednesday, September 11, 2019

#NUH2019 | Program Nak Ubah Hidup 2019

Nak Ubah Hidup 2020 Dr. Azizan Osman
Pada 30 Ogos hingga 1 September 2019 yang lepas Mak dan kawan-kawan menyertai Program Nak Ubah Hidup anjuran RichWorks International Sdn Bhd di Setia City Convention Center (SCCC), Setia Alam, Selangor. Program 3 hari ini telah dihadiri oleh seramai lebih dari 12,000 peserta dari seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura.
Nak Ubah Hidup 2020 Dr. Azizan Osman
Objektif penganjuran Program Nak Ubah Hidup ini ialah untuk membantu usahawan atau bakal usahawan untuk tingkatkan tahap potensi diri, tahap kehidupan dan tahap kewangan melalui bisnes yang berjaya dan menguntungkan. Sepanjang 11 tahun menganjurkan program dengan tujuan yang sama, apa yang kami lihat ialah semakin ramai orang faham bahawa hanya dengan perniagaan dapat membantu mereka meningkatkan tahap pendapatan, malangnya ramai yang memulakan dan menjalankan perniagaan tanpa ilmu yang betul.

Akibatnya, ramai usahawan tidak mampu bertahan sehingga 3 tahun pertama dalam perniagaan. Ramai yang gulung tikar, mengalami kerugian dan ramai juga yang terpaksa menanggung beban muflis akibat perniagaan yang tak berjalan lancar seperti yang diinginkan.

Atas sebab itu, RichWorks International bersama pengasasnya Dr Azizan Osman sedar bahawa ramai yang perlu dibantu. Memandangkan Dr Azizan Osman sendiri pernah lalui liku hidup yang sukar dalam membangunkan perniagaan, dan pernah bermula dengan hanya menjual sabun dan kelapa serta sering gagal dalam perniagaan beliau melihat ini sebagai peluang untuk beliau membantu lebih ramai orang lain.

Apa yang menariknya, kegagalan beliau dalam bisnes sehingga beliau pernah berhutang beratus ribu dan terpaksa menggadaikan rumah ibunya bagi melunaskan hutang, dan pada saat itu beliau berjanji, bila beliau berjaya dalam bisnesnya nanti beliau akan membantu seramainya anak bangsa untuk menjadi usahawan berjaya dengan ilmu dan formula hasil dari pengalaman jatuh bangun dalam perniagaan dan ilmu yang beliau dapat dari mentornya di luar negara.
Nak Ubah Hidup 2020 Dr. Azizan Osman
Ironinya, di saat beliau kesusahan tiada siapa yang mahu menghulurkan tangan dan kerana itulah Dr Azizan Osman nekad untuk berkongsi ilmu kejayaannya dengan orang lain yang mahu berjaya dalam bisnes kerana mereka tidak mahu lebih ramai usahawan terpaksa menanggung kegagalan dan beban hutang seperti yang beliau pernah alami satu masa dulu.

Jika sebelum ini, jumlah penyertaan terbesar di satu-satu program anjuran RichWorks hanya sekitar 10,000 orang kehadiran peserta, tapi kali ini jumlah kehadirannya mencecah lebih dari 12,000 peserta hasil usaha kempen pemasaran dari Team RichWorks semenjak ianya dilancarkan 4 bulan yang lalu.
Nak Ubah Hidup 2020 Dr. Azizan Osman
Ini menunjukkan kepercayaan yang tinggi yang diberikan kepada RichWorks dan Dr Azizan Osman sendiri sebagai satu sumber utama dalam membantu usahawan tempatan membina bisnes yang berjaya. Ini juga terbukti dengan semakin hari semakin ramai peserta Program RichWorks yang berjaya membina bisnes sehingga mampu membuat jualan mencecah jutaan ringgit setahun dan ada antaranya telah mampu membina jenama terkenal seperti Nurraysa, Bantal Hotel DAG, Eskayvie, Hasnuri, Sabella, Rempah Mak Siti, Noor Arfa Batik, Jamumall, Najib Asaddok, dan banyak lagi.

Program Nak Ubah Hidup yang disempurnakan penganjurannya dengan sambutan Hari Kemerdekaan di mana kesemua peserta telah bersama-sama mengira detik ambang kemerdekaan diiringi nyanyian lagu Negaraku, Tanggal 31, Setia dan Warisan di mana tidak dapat digambarkan keadaannya yang penuh bersemangat dengan laungan kemerdekaan yang menggegarkan dewan SCCC, Setia Alam.

Keesokannya, seisi dewan telah sama-sama mengaminkan doa awal tahun diiringi sesi bacaan Ratib sebagai satu tanda kesyukuran dan pengharapan bagi sambutan Awal Muharram iaitu Tahun Baru Hijrah.
Nak Ubah Hidup 2020 Dr. Azizan Osman
Apa yang lebih menariknya, merdeka dan hijrah adalah sangat bertepatan dengan objektif penganjuran Program Nak Ubah Hidup di mana ramai peserta yang datang ini hadir dengan matlamat untuk memerdekakan diri dari belenggu hutang dan masalah ekonomi dan mahu berhijrah dari keadaan hidup yang ala kadar menjadi 10 kali lebih hebat dan luar biasa dari segi tahap kehidupan dan tahap kewangan.

Lebih manis bila Program Nak Ubah Hidup ini juga dihadiri oleh selebriti tanahair seperti Chef Zam, Hanez Suraya, Mawar Rashid, Raf Yaakob, Noraniza Idris, Rafidah Ibrahim, Fadzli Zainal, Afiq Muiz, Fadzlun Abas dan ramai lagi. Dan pihak RichWorks juga telah menghantar jemputan khas kepada kakitangan Utusan Malaysia dan Media sebagai salah satu cara untuk kami bantu mereka mengenal potensi diri dan melihat ruang dan peluang dari sudut lain.

Mak kongsikan sedikit nota ilmu yang Mak belajar pada hari itu:

Thought/Feeling + Action = Result/Outcome

In order to achieve something/to be a successful person; first thing of all we need to know and clarify what actually we want to achieve specifically. Then stop procrastination, stay focus and consistent energy as your level of energy will determine your level of income/outcome/result.

TWO aspects that affect your result;

1. Thoughts
Stay focus and clear. Keep a positive and healthy thought by gaining more knowledge by guidance and mentoring.

Think about how your business/everything that you do can add value to other people life as per our beloved Prophet, Nabi Muhammad s.a.w. said:

خَيْرُ الناسِ أَنْفَعُهُمْ لِلناسِ
"Sebaik Baik Manusia Adalah Yang Paling Bermanfaat Bagi Orang Lain,"

2. Feeling/Emotion
Tanamkan dalam hati; everything that we thought, we said and we do are a prayer.

4 perkara yang menghalang kejayaan;
1. Enak - suka benda yang seronok sahaja
2. Ego
3. Emosi - unstable
4. Enteng - ambil mudah

Alhamdulillah, penganjuran program yang disifatkan oleh peserta sebagai – program konsert tapi padat dengan ilmu serta sambutan yang sangat menggalakkan telah memberikan impak dan kesan yang besar kepada semua peserta yang hadir. Awak semua mahu sertai program Nak Ubah Hidup 2020? Jangan tangguh lagi, jadi peserta terawal dengan mengklik link dibawah sekarang :)

Friday, August 23, 2019

Tips For Travel by Mak Lin

Terpandang iklan Salebration Traveloka dekat Facebook timeline that they will have this travel promo lagi beberapa hari. Dah lama dah Mak tak bercuti dengan anak-anak. Kali terakhir pun dekat Tg. Balau, Kota Tinggi, within 40km from our house. It was fun though. Yang penting anak-anak happy.
Anak kecil-kecil quite troublesome jugalah nak travel. Dengan melayan kerenah diorang, long hour travel, 1001 obstacle; you name it. Mental emosi kena kuat. Kalau tak, memang tak kemana-manalah kita. Make sure everything was plan - in details, snack and games kena bawa to keep them occupied and jangan lupa "emergency kit" for kids - syrup paracetamol, minyak angin, antiseptic cream/liquid, thermometer and else you can think about.

One of my friend suggest me this, in order to keep them in "peace" masa waktu perjalanan, tukar waktu tidur diorang, keep them active 2-3 hours before travel time then masa travel diorang dah penat and tidur all the way while travelling.

Selain tu, use alternative method; aromatheraphy which soothe and give your kid calming effect such as lavender. You can use either car aromatheraphy diffuser or Mak ada juga nampak several baby balm yang dijual sekarang.

So for this upcoming school holidays, awak orang dah plan nak cuti ke mana?
Check out this link for: Traveloka Sale-abration
Sebelum melancong, pastikan segala perancangan terperinci perlu dilakukan. So hari ini, Mak nak share macam mana nak plan travel secara bijak dan jimat:

1. Melancong ketika bukan musim cuti persekolah/sambutan perayaan.
Selalunya tarikh yang tak ramai orang bercuti ni paling murah, especially hotel penginapan dan tiket penerbangan.

2. Berkongsi
Ajak ahli keluarga atau kawan lain berkongsi tempat penginapan. Nanti dekat sana boleh request extra bed or extra pillow.

3. Tempahan awal
Yang ni memang semua orang selalu buat, tempah tiket fligh awal dan kena selalu alert as kadang-kadang certain OTA (Online Travel Agent) selalu buat promosi dari semasa ke semasa. Contohnya macam Traveloka ni, upcoming promo Sale-abration yang menawarkan promosi/deals which include online flight promotions, hotels,experience dan airport transfer; all-in-one. Senang dan mudah semua di hujung jari.

4. Tempahan berpakej
Kalau tengok dekat mana-mana agensi berpelancongan, memang rata-rata menawarkan pakej perlancongan yang berbaloi, independent travel aget pun ada. Cuma hati-hati, buat research lebih sikit and trust your gut ;)

5. Guna kereta? atau pengangkutan awam?
Bagi Mak, kalau melancong lebih better kita naik public transport. Lebih murah. Macam naik train, boleh tengok permandangan kiri kanan. Dulu Mak pernah ke Hatyai menaiki keretapi dari Ipoh. Memang seronok!

6. Kemudahan di tempat penginapan: Dapur
Obviously memasak boleh menjimatkan duit anda. Tapi kalau tak ada, bawa lah maggi cup. Rasanya semua hotel memang provide kettle or air panas.

7. Pack barang yang perlu sahaja.
Ini memang menjadi 1 masalah; especially #GengMakMak. So, kalau pergi bercuti tu Mak pack baju ana-anak yang jenis airy dan nipis. So senang basuh dan cepat dikeringkan. Recycle je baju, tak payah pening-pening.

Setakat ni, itu sajalah tips yang boleh Mak beri. Kalau tak sempat search online pun, tak lama lagi pun ada MATTA Fair 2019 deals kan dekat Putra World Trade Centre (PWTC), Kuala Lumpur on the 15th – 17th of March 2019 from 10 am to 9 pm and in Setia SPICE Arena, Penang on the 5th -7th of April 2019 from 10 am to 9pm.

Till then guys, Salam.

Tuesday, July 2, 2019

I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker) by ZAYN, Taylor Swift

I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker) by ZAYN, Taylor Swift| Dedicate lagu ni sebab Mak dah khatam Fifty Shades film series - Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker and Fifty Shades Freed ;) Korang dah tengok belum?
I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker) - ZAYN, Taylor Swift
Album: Fifty Shades Darker: Original Motion Picture Soundtrack
Released: 2017
Songwriter(s): Taylor Swift; Sam Dew; Jack Antonoff
Video: Youtube

Lyrics:
Been sitting eyes wide open behind these four walls, hoping you'd call
It's just a cruel existence like there's no point hoping at all

Baby, baby, I feel crazy, up all night, all night and every day
Give me something, oh, but you say nothing
What is happening to me?

I don't wanna live forever, 'cause I know I'll be living in vain
And I don't wanna fit wherever
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home

I'm sitting eyes wide open and I got one thing stuck in my mind
Wondering if I dodged a bullet or just lost the love of my life, oh

Baby, baby, I feel crazy
Up all night, all night and every day
I gave you something, but you gave me nothing
What is happening to me?

I don't wanna live forever, 'cause I know I'll be living in vain
And I don't wanna fit (fit, babe) wherever (wherever)
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home
I've been looking sad in all the nicest places

Baby, baby, I feel crazy
I see you around in all these empty faces
Up all night, all night and every day
I've been looking sad in all the nicest places
Give me something, oh, but you say nothing
Now I'm in a cab, I tell 'em where your place is
What is happening to me?

I don't wanna live forever, 'cause I know I'll be living in vain
And I don't wanna fit wherever
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home

I just wanna keep calling your name until you come back home
Until you come back home

Friday, June 21, 2019

Muslim Volunteer Malaysia: Kempen Bantuan Kebajikan dan Kemanusiaan

Salam Jumaat. Amalan bersedekah sangat berkait rapat dengan iman seorang Muslim. Setiap sedekah yang diterima di sisi Allah SWT, Dia akan balas dan ‘membayarnya’ di dunia lagi.

Itu janji Allah dalam al-Quran iaitu sesiapa yang bersedekah di jalan Allah, Dia akan ganti semula dengan ganjaran paling sedikit 10 kali ganda pahala manakala paling banyak adalah 700 kali ganda.

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah, ayat 261)

Oleh itu, sempena hari Jumaat yang berbahagia ini, Mak kongsikan beberapa kempen di bawah kelolaan Muslim Volunteer Malaysia (MVM) untuk info anda semua.

Bantuan Hari Raya Aidilfitri Asnaf Pure Heart MVM
Sasaran : RM30,000
Dana yang terkumpul : RM26,421
Baki dana yang masih diperlukan : RM3,579 sahaja lagi
1 tajaan : RM50 sahaja atau seberapa sahaja yang termampu.

Info lanjut dan hulurkan sumbangan di website MVM disini : https://donation.mvm.org.my/donations/bantuan-hari-raya-aidilfitri-asnaf-pure-heart-mvm/

Bantuan Dana Pusat Transit Pelarian Syria, Dar As Salama di Kilis, Turki.
Misi bantuan Syria : Hidupkan Dar As Salama ini baru sahaja dilancarkan hari ini. Kami membuka peluang kepada rakyat Malaysia untuk berwakaf atau menghulurkan sumbangan ikhlas bagi menampung kos operasi dan pengurusan Pusat Transit Dar As Salama seperti kos sewa bangunan, bekalan makanan dan utiliti.

Ia adalah salah satu inisiatif MVM dengan kerjasama Global Peace Mission (GPM) untuk membantu mangsa-mangsa pelarian Syria terutamanya ibu tunggal, anak yatim dan warga emas untuk mendapatkan rawatan kesihatan dan perubatan sebelum mereka menerima rawatan selanjutnya di hospital-hospital di sekitar Turki.

Maklumat bantuan: 
Sasaran Dana yang diperlukan : RM36,000.00
Dana yang terkumpul : RM390
Baki dana yang diperlukan : RM35,610
1 Tajaan Umum : RM100 sahaja
Anda juga boleh menghulurkan sumbangan ikhlas RM30, RM50, RM100 atau seberapa sahaja yang termampu
Tarikh tutup sumbangan : 21 September 2019
Info lanjut dan hulurkan sumbangan di website MVM disini : https://donation.mvm.org.my/donations/bantuan-dana-pusat-transit-pelarian-syria-dar-salamah-di-kilis-turki/

Tabung Kebajikan MVM
Tabung Kebajikan MVM adalah satu inisiatif bagi membuka peluang dan ruang kepada orang ramai untuk menghulurkan bantuan dana kepada kerja-kerja pengurusan dan operasi Muslim Volunteer Malaysia bagi terus bergiat aktif menjalankan program-program kebajikan di dalam dan luar negara.

Sekiranya anda merasai dan mempercayai gerak kerja dan usaha kami dan sukarelawan MVM dalam menjalankan program kebajikan dan kemanusiaan demi membantu golongan yang lebih susah dan tertindas, maka kami amat memerlukan sokongan dan bantuan kewangan bagi menguruskan kos operasi seperti sewa pejabat, utiliti, elaun pekerja, pemasaran dan gerak kerja program.

Maklumat bantuan:
Sasaran dana yang diperlukan : RM40,000 sebulan / RM480,000 setahun
1 tajaan : RM30 sahaja atau seberapa sahaja termampu
Info lanjut dan hulurkan sumbangan di website MVM disini : https://donation.mvm.org.my/donations/tabung-kebajikan-mvm/

Untuk info lanjut, hubungi Muslim Volunteer Malaysia di :

Pejabat Urusan Muslim Volunteer Malaysia | Tel: +603-8074 0434

Ikuti update terkini di laman sosial MVM :

Facebook : www.facebook.com/MuslimVolunteerMalaysia
Twitter : www.twitter.com/VolunteerMVM
Instagram : www.instagram.com/muslimvolunteermalaysia
Telegram : www.telegram.me/MuslimVolunteerMalaysia

Kempen Sumbangan lain-lain : www.donation.mvm.org.my

Thursday, June 20, 2019

Wish You Were Gay by Billie Eilish

Wish You Were Gay by Billie Eilish| Macam biasa song of the week. Lagu ni berkisarkan this girl madly in love with a boy but her crush just not into her. So Instead of accepting he didn't like her because of her - actual reason. Better cakap he didn't like her cause he's gay. Denial lebih baik :')
Wish You Were Gay - Billie Eilish
Album: When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
Released: 2019
Songwriter: Billie O'Connell and Finneas O'Connell
Video: Youtube

Lyric:
Baby, I don't feel so good
Six words you never understood
I'll never let you go
Five words you'll never say (aw)
I laugh alone like nothing's wrong
Four days has never felt so long
If three's a crowd and two was us
One slipped away

I just wanna make you feel okay
But all you do is look the other way, mm
I can't tell you how much I wish I didn't wanna stay
I just kinda wish you were gay

Is there a reason we're not through?
Is there a 12 step just for you?
Our conversation's all in blue
11 'Heys' (Hey, hey, hey, hey)
Ten fingers tearing out my hair
Nine times you never made it there
I ate alone at 7, you were six minutes away (yay)

How am I supposed to make you feel okay
When all you do is walk the other way?
I can't tell you how much I wish I didn't wanna stay
I just kinda wish you were gay

To spare my pride
To give your lack of interest an explanation
Don't say I'm not your type
Just say that I'm not your preferred sexual orientation
I'm so selfish
But you make me feel helpless, yeah
And I can't stand another day
Stand another day

I just wanna make you feel okay
But all you do is look the other way
I can't tell you how much I wish I didn't wanna stay
I just kinda wish you were gay
I just kinda wish you were gay
I just kinda wish you were gay

It's 16th day of Syawal. Mak belum habis lagi beraya rumah sanak-saudara. Kerja pagi balik malam, tak sempat. Weekend pun Mak kerja *cry*

Saturday, June 15, 2019

Nafalia Corporation mempersembahkan Filem Showtime 1958

Kisah benar di Studio Jalan Ampas yang belum pernah dikongsikan
Suatu ketika dahulu Singapura merupakan sebuah pusat perfileman yang melahirkan ramai bintang filem Melayu. Namun kemunculan televisyen hitam dan putih sebagai hiburan alternatif dan kemasukkan filem asing menjadi titik tolak kemerosotan industri filem Melayu di Singapura sekitar 1950an sehingga tertutupnya Studio Jalan Ampas setelah 20 tahun beroperasi. Kisah perit perjuangan anak-anak seni yang belum pernah dikongsikan sebelum ini bakal diangkat ke layar perak menerusi filem berjudul ‘Showtime 1958’. Diinspirasikan daripada peristiwa benar yang dikongsi oleh seniman Allahyarham Datuk Jamil Sulong, filem ‘Showtime 1958’ adalah sebuah karya tulisan Anwardi Jamil yang turut menggalas tanggungjawab sebagai pengarah filem ini.
Filem ‘Showtime 1958’ akan memaparkan beberapa kisah yang disampaikan secara kejadian yang berlaku dalam tempoh dua puluh empat jam pada satu tarikh penting bagi bintang-bintang filem di Studio Jalan Ampas ketika itu. 1958 merupakan tahun getir bagi karier anak-anak seni yang mula goyang apabila Malay Film Productions ditekan dengan masalah kewangan. Terdapat sebahagian besar anak seni yang berasal daripada Malaya mengambil keputusan untuk pulang ke tanah air bagi menyertai Merdeka Film Studio yang dibuka selepas Malaya mencapai kemerdekaan. Menggandingkan bintang-bintang baharu dan lama seperti Shah Iskandar, Amai Kamaruddin, Fatin Afifah, Bell Ngasri dan Mubarak Majid, filem ‘Showtime 1958’ merupakan filem pertama terbitan Nafalia Corporation yang sebelum ini berpengalaman dalam menerbitkan drama dan rancangan bersiri untuk stesen-stesen televisyen tempatan.
 
Filem ‘Showtime 1958’ bakal memulakan penggambaran pada 17 Jun 2019 dan dirancang akan ditayangkan di pawagam-pawagam seluruh negara termasuk Singapura dan Brunei pada awal tahun 2020.

Ikuti perkembangan terkini mengenai Showtime 1958 di:

Instagram: www.instagram.com/showtime.1958
Facebook: www.facebook.com/showtime.1958

Untuk temuramah atau pertanyaan media, sila hubungi:

Didz Squad Studios
Didie A. Samueil
M: 019-700 0170
E: didzsquadstudios@gmail.com

MENGENAI NAFALIA CORPORATION SDN BHD
Nafalia Corporation adalah sebuah syarikat produksi yang ditubuhkan pada tahun 2002 yang terlibat dalam pengeluaran dan pembekalan program TV tempatan serta pengagihan program sindiket daripada negara luar. Nafalia menghasilkan program dalam pelbagai kategori seperti travelog, hiburan, dokumentari, memasak, permainan, sukan, rekreasi, pameran majalah am, infotainment, program yang ditaja dan program khas. Selain daripada stesen TV tempatan, Nafalia juga pernah bekerjasama dan berusaha sama dengan stesen TV asing seperti Radio Televisyen Brunei (RTB), Jiangsu Broadcasting Corporation Nanjing, China (JSBC), Suria TV, Singapura dan lain-lain lagi.

Dipelopori dan diketuai oleh kakitangan yang berpengalaman dengan sokongan tenaga kerja yang sangat kompeten, Nafalia bersedia untuk terus maju menghasilkan program yang berkualiti tinggi, menarik dan unik bagi tayangan tempatan dan luar negara.

SENARAI KREW PRODUKSI SHOWTIME 1958

Penerbit:
FARID K AHMAD
ANWARDI JAMIL

Penerbit Bersama:
SARAH TANG YEN YEN

Penulis & Pengarah:
ANWARDI JAMIL

Penolong Pengarah:
CHRIS ARUEL

Pengarah Sinematografi:
NORAZAM MOHD YUSOFF

Pengarah Seni:
JIE IBRAHIM

Editor:
NOORHAFIZ MOHAMAD NOR

Pengurus Produksi:
RAZIF KAMAL

Pengurus Kewangan:
AZLISHAM ABDULLAH

Penyelaras Produksi:
AHMAD SAFWAN AZEMI
SOFEA AMALINA ISHAK

Pakaian:
COUTURE CLASSIC (M) SDN. BHD.

Pereka Pakaian:
AKMA SURIATI AWANG

Rambut & Solekan:
ANGGUN KASIH

Pengarah Muzik:
RAJA ISKANDAR RAJA IBRAHIM
EBBY SAIFULLAH ALI

Kumpulan Tarian:
TARIAN RUMBIA

Monday, June 3, 2019

Rugi Betol Kalau Tak Beli! Harga Murah Giler!!

Lagi 2 hari je nak raya ni, dah siap semua persiapan raya ke belum? Mak dengan anak dah prepare awal-awal dah since sebelum puasa. Maklumlah nak berhimpit-himpit dengan kesesakkan ribuan manusia memang tidaklah dengan adanya 4 superheroes Mak ni. Mana nak bawa stroller, mana nak layan kerenah anak-anak. Belum lagi menghadap waktu diorang bergusti, tantrum – ah, and the list go on and on.
Beli baju untuk baby boy ni senang je kan? Tak payah pening-pening. Just grab, tengok size suitable or not, selesa or not, mudah kotor or not and pay. Being the only girl in the house, obviously Mak la yang paling last settle shopping. Sure korang pun sama kan? So jangan risau. Dengan ini, Mak senaraikan 10 most affordable family store terbaik di Malaysia (specifically in Johor) untuk awak orang explore nanti!
1. PADINI
Mak perhatikan sebelum puasa lagi Padini dah start buat promosi tak masuk akal. Blouse all flat price RM29 to RM39, flat shoes RM19 and all. Sempat jugalah Mak beli baju seluar kerja, sweatshirt and kasut (again!) Baju baby pun sama RM9-RM13. Borong sakan la last time.
2. F.O.S
Ni tempat mak beli blouse/long sleeve t-shirt, selalu sangat ada offer 2 helai RM50.
Kedai baru ke ni? 
 Nak raya ni banyak sangat offer kan? 2 helai RM70. Berbaloi, kain pun cantik .
Baguslah susun atur baju YFS ni, senang nak suai padan baju. Jimat masa, tak payah fikir-fikir banyak.
The best part, blouse lah! Dah jadi mak-mak ni kena cari baju style gini. Macam-macam design ada. Cakap jelah nak yang macam mana, semua ada!
3. YFS Concept Store
Nampak je poster Raya Oh Raya YFS Raya Sales, Mak terus terbang dengan 4 superheroes Mak ke AEON Tebrau. Mak suka datang sini sebab boleh katakan semua ada dalam satu outlet ni. Kualiti dia pun setanding “designer items” tau. The best part is, currently ada ongoing sales; especially seluar;3 helai RM100 kot! jeans 2 helai RM80 and all. Mana nak dapat. Lagi-lagi dah nak last minute ni. Tapi korang hati-hati kalau masuk sini, bimbang tak jumpa jalan keluar je nanti. Rambang mata weiii! Mak dan superheroes pilih YFS untuk shopping raya tahun ni. Oooops!! Guess this will be my favourite store - ever! So ape tunggu lagi? Pergi laa serbuuuu!
4. Kitschen
Sape yang suke pakaian up-to-date tu, Mak sarankan boleh la pergi kat sini. Semua pakaian vogue and trendy boleh dapat kat sini. Maklumlah, walaupun Mak dah ade 4 superheroes, mak mestilah kena jaga penampilan kan!
5. H&M
Mak ni kadang-kadang nak nampak high-class sikit bila dressup! So mak of course pilih H&M! Nampak mahal sangat uolls kalau dapat sarung jenama ni. Tapi uolls jangan risau, harga still mampu milik taw!
6. Cotton On
Yang ni pon dalam senarai favourite kedai mak! Mak kalau dah masuk sini memang tak ingat dunia taw. Kasut-kasut dia semua design latest wehh! Tshirt dia pulak walaupon harga murahh tapi selesa yakmatt kalau pakai tau. Kain berkualiti of course laa dari cotton on.
7. UNIQLO
Nak feeling-feeling shopping kat Jepun, Mak akan pegi Uniqlo. Memang unik, trendy dan berkualiti barang-barang kat sini.
8. Brand Outlet
Beg, kasut, kemeja, seluar. Ehhh macam-macam lagi laa! Harga mampu milik sangat-sangat. Baju untuk 4 superhero mak pon murah. 3 helai Cuma RM50 jer. Kalau untuk kasut mak, 2pasang RM50 jer uolls! Mak bebas mix antara kasut and sandle.
9. MNG
Kalau nak cari handbag baru, Mak prefer cari kat MNG. Kalua nak tau, favourite handbag Mak sampai sekarang jumpa kat MNG tau, harga baru RM90.
10. AEON
Previously, orang-orang batch Mak (read: yang berusia) call AEON ni Jaya Jusco or JJ tau. The best part, they do offer a lot of well-known brand; Anakku, Scarlet, Applemint.

So tha’s all folks. Di kesempatan ini, Mak sekeluarga mengucapkan; Selamat Hari Raya Aidilfitir, maaf zahir & batin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...