Lazada Malaysia

Tuesday, July 2, 2019

I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker) by ZAYN, Taylor Swift

I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker) by ZAYN, Taylor Swift| Dedicate lagu ni sebab Mak dah khatam Fifty Shades film series - Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker and Fifty Shades Freed ;) Korang dah tengok belum?
I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker) - ZAYN, Taylor Swift
Album: Fifty Shades Darker: Original Motion Picture Soundtrack
Released: 2017
Songwriter(s): Taylor Swift; Sam Dew; Jack Antonoff
Video: Youtube

Lyrics:
Been sitting eyes wide open behind these four walls, hoping you'd call
It's just a cruel existence like there's no point hoping at all

Baby, baby, I feel crazy, up all night, all night and every day
Give me something, oh, but you say nothing
What is happening to me?

I don't wanna live forever, 'cause I know I'll be living in vain
And I don't wanna fit wherever
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home

I'm sitting eyes wide open and I got one thing stuck in my mind
Wondering if I dodged a bullet or just lost the love of my life, oh

Baby, baby, I feel crazy
Up all night, all night and every day
I gave you something, but you gave me nothing
What is happening to me?

I don't wanna live forever, 'cause I know I'll be living in vain
And I don't wanna fit (fit, babe) wherever (wherever)
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home
I've been looking sad in all the nicest places

Baby, baby, I feel crazy
I see you around in all these empty faces
Up all night, all night and every day
I've been looking sad in all the nicest places
Give me something, oh, but you say nothing
Now I'm in a cab, I tell 'em where your place is
What is happening to me?

I don't wanna live forever, 'cause I know I'll be living in vain
And I don't wanna fit wherever
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home
I just wanna keep calling your name until you come back home

I just wanna keep calling your name until you come back home
Until you come back home

Friday, June 21, 2019

Muslim Volunteer Malaysia: Kempen Bantuan Kebajikan dan Kemanusiaan

Salam Jumaat. Amalan bersedekah sangat berkait rapat dengan iman seorang Muslim. Setiap sedekah yang diterima di sisi Allah SWT, Dia akan balas dan ‘membayarnya’ di dunia lagi.

Itu janji Allah dalam al-Quran iaitu sesiapa yang bersedekah di jalan Allah, Dia akan ganti semula dengan ganjaran paling sedikit 10 kali ganda pahala manakala paling banyak adalah 700 kali ganda.

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Bandingan (derma) orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendaki-Nya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurnia-Nya, lagi meliputi ilmu pengetahuan-Nya.” (Surah al-Baqarah, ayat 261)

Oleh itu, sempena hari Jumaat yang berbahagia ini, Mak kongsikan beberapa kempen di bawah kelolaan Muslim Volunteer Malaysia (MVM) untuk info anda semua.

Bantuan Hari Raya Aidilfitri Asnaf Pure Heart MVM
Sasaran : RM30,000
Dana yang terkumpul : RM26,421
Baki dana yang masih diperlukan : RM3,579 sahaja lagi
1 tajaan : RM50 sahaja atau seberapa sahaja yang termampu.

Info lanjut dan hulurkan sumbangan di website MVM disini : https://donation.mvm.org.my/donations/bantuan-hari-raya-aidilfitri-asnaf-pure-heart-mvm/

Bantuan Dana Pusat Transit Pelarian Syria, Dar As Salama di Kilis, Turki.
Misi bantuan Syria : Hidupkan Dar As Salama ini baru sahaja dilancarkan hari ini. Kami membuka peluang kepada rakyat Malaysia untuk berwakaf atau menghulurkan sumbangan ikhlas bagi menampung kos operasi dan pengurusan Pusat Transit Dar As Salama seperti kos sewa bangunan, bekalan makanan dan utiliti.

Ia adalah salah satu inisiatif MVM dengan kerjasama Global Peace Mission (GPM) untuk membantu mangsa-mangsa pelarian Syria terutamanya ibu tunggal, anak yatim dan warga emas untuk mendapatkan rawatan kesihatan dan perubatan sebelum mereka menerima rawatan selanjutnya di hospital-hospital di sekitar Turki.

Maklumat bantuan: 
Sasaran Dana yang diperlukan : RM36,000.00
Dana yang terkumpul : RM390
Baki dana yang diperlukan : RM35,610
1 Tajaan Umum : RM100 sahaja
Anda juga boleh menghulurkan sumbangan ikhlas RM30, RM50, RM100 atau seberapa sahaja yang termampu
Tarikh tutup sumbangan : 21 September 2019
Info lanjut dan hulurkan sumbangan di website MVM disini : https://donation.mvm.org.my/donations/bantuan-dana-pusat-transit-pelarian-syria-dar-salamah-di-kilis-turki/

Tabung Kebajikan MVM
Tabung Kebajikan MVM adalah satu inisiatif bagi membuka peluang dan ruang kepada orang ramai untuk menghulurkan bantuan dana kepada kerja-kerja pengurusan dan operasi Muslim Volunteer Malaysia bagi terus bergiat aktif menjalankan program-program kebajikan di dalam dan luar negara.

Sekiranya anda merasai dan mempercayai gerak kerja dan usaha kami dan sukarelawan MVM dalam menjalankan program kebajikan dan kemanusiaan demi membantu golongan yang lebih susah dan tertindas, maka kami amat memerlukan sokongan dan bantuan kewangan bagi menguruskan kos operasi seperti sewa pejabat, utiliti, elaun pekerja, pemasaran dan gerak kerja program.

Maklumat bantuan:
Sasaran dana yang diperlukan : RM40,000 sebulan / RM480,000 setahun
1 tajaan : RM30 sahaja atau seberapa sahaja termampu
Info lanjut dan hulurkan sumbangan di website MVM disini : https://donation.mvm.org.my/donations/tabung-kebajikan-mvm/

Untuk info lanjut, hubungi Muslim Volunteer Malaysia di :

Pejabat Urusan Muslim Volunteer Malaysia | Tel: +603-8074 0434

Ikuti update terkini di laman sosial MVM :

Facebook : www.facebook.com/MuslimVolunteerMalaysia
Twitter : www.twitter.com/VolunteerMVM
Instagram : www.instagram.com/muslimvolunteermalaysia
Telegram : www.telegram.me/MuslimVolunteerMalaysia

Kempen Sumbangan lain-lain : www.donation.mvm.org.my

Thursday, June 20, 2019

Wish You Were Gay by Billie Eilish

Wish You Were Gay by Billie Eilish| Macam biasa song of the week. Lagu ni berkisarkan this girl madly in love with a boy but her crush just not into her. So Instead of accepting he didn't like her because of her - actual reason. Better cakap he didn't like her cause he's gay. Denial lebih baik :')
Wish You Were Gay - Billie Eilish
Album: When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
Released: 2019
Songwriter: Billie O'Connell and Finneas O'Connell
Video: Youtube

Lyric:
Baby, I don't feel so good
Six words you never understood
I'll never let you go
Five words you'll never say (aw)
I laugh alone like nothing's wrong
Four days has never felt so long
If three's a crowd and two was us
One slipped away

I just wanna make you feel okay
But all you do is look the other way, mm
I can't tell you how much I wish I didn't wanna stay
I just kinda wish you were gay

Is there a reason we're not through?
Is there a 12 step just for you?
Our conversation's all in blue
11 'Heys' (Hey, hey, hey, hey)
Ten fingers tearing out my hair
Nine times you never made it there
I ate alone at 7, you were six minutes away (yay)

How am I supposed to make you feel okay
When all you do is walk the other way?
I can't tell you how much I wish I didn't wanna stay
I just kinda wish you were gay

To spare my pride
To give your lack of interest an explanation
Don't say I'm not your type
Just say that I'm not your preferred sexual orientation
I'm so selfish
But you make me feel helpless, yeah
And I can't stand another day
Stand another day

I just wanna make you feel okay
But all you do is look the other way
I can't tell you how much I wish I didn't wanna stay
I just kinda wish you were gay
I just kinda wish you were gay
I just kinda wish you were gay

It's 16th day of Syawal. Mak belum habis lagi beraya rumah sanak-saudara. Kerja pagi balik malam, tak sempat. Weekend pun Mak kerja *cry*

Saturday, June 15, 2019

Nafalia Corporation mempersembahkan Filem Showtime 1958

Kisah benar di Studio Jalan Ampas yang belum pernah dikongsikan
Suatu ketika dahulu Singapura merupakan sebuah pusat perfileman yang melahirkan ramai bintang filem Melayu. Namun kemunculan televisyen hitam dan putih sebagai hiburan alternatif dan kemasukkan filem asing menjadi titik tolak kemerosotan industri filem Melayu di Singapura sekitar 1950an sehingga tertutupnya Studio Jalan Ampas setelah 20 tahun beroperasi. Kisah perit perjuangan anak-anak seni yang belum pernah dikongsikan sebelum ini bakal diangkat ke layar perak menerusi filem berjudul ‘Showtime 1958’. Diinspirasikan daripada peristiwa benar yang dikongsi oleh seniman Allahyarham Datuk Jamil Sulong, filem ‘Showtime 1958’ adalah sebuah karya tulisan Anwardi Jamil yang turut menggalas tanggungjawab sebagai pengarah filem ini.
Filem ‘Showtime 1958’ akan memaparkan beberapa kisah yang disampaikan secara kejadian yang berlaku dalam tempoh dua puluh empat jam pada satu tarikh penting bagi bintang-bintang filem di Studio Jalan Ampas ketika itu. 1958 merupakan tahun getir bagi karier anak-anak seni yang mula goyang apabila Malay Film Productions ditekan dengan masalah kewangan. Terdapat sebahagian besar anak seni yang berasal daripada Malaya mengambil keputusan untuk pulang ke tanah air bagi menyertai Merdeka Film Studio yang dibuka selepas Malaya mencapai kemerdekaan. Menggandingkan bintang-bintang baharu dan lama seperti Shah Iskandar, Amai Kamaruddin, Fatin Afifah, Bell Ngasri dan Mubarak Majid, filem ‘Showtime 1958’ merupakan filem pertama terbitan Nafalia Corporation yang sebelum ini berpengalaman dalam menerbitkan drama dan rancangan bersiri untuk stesen-stesen televisyen tempatan.
 
Filem ‘Showtime 1958’ bakal memulakan penggambaran pada 17 Jun 2019 dan dirancang akan ditayangkan di pawagam-pawagam seluruh negara termasuk Singapura dan Brunei pada awal tahun 2020.

Ikuti perkembangan terkini mengenai Showtime 1958 di:

Instagram: www.instagram.com/showtime.1958
Facebook: www.facebook.com/showtime.1958

Untuk temuramah atau pertanyaan media, sila hubungi:

Didz Squad Studios
Didie A. Samueil
M: 019-700 0170
E: didzsquadstudios@gmail.com

MENGENAI NAFALIA CORPORATION SDN BHD
Nafalia Corporation adalah sebuah syarikat produksi yang ditubuhkan pada tahun 2002 yang terlibat dalam pengeluaran dan pembekalan program TV tempatan serta pengagihan program sindiket daripada negara luar. Nafalia menghasilkan program dalam pelbagai kategori seperti travelog, hiburan, dokumentari, memasak, permainan, sukan, rekreasi, pameran majalah am, infotainment, program yang ditaja dan program khas. Selain daripada stesen TV tempatan, Nafalia juga pernah bekerjasama dan berusaha sama dengan stesen TV asing seperti Radio Televisyen Brunei (RTB), Jiangsu Broadcasting Corporation Nanjing, China (JSBC), Suria TV, Singapura dan lain-lain lagi.

Dipelopori dan diketuai oleh kakitangan yang berpengalaman dengan sokongan tenaga kerja yang sangat kompeten, Nafalia bersedia untuk terus maju menghasilkan program yang berkualiti tinggi, menarik dan unik bagi tayangan tempatan dan luar negara.

SENARAI KREW PRODUKSI SHOWTIME 1958

Penerbit:
FARID K AHMAD
ANWARDI JAMIL

Penerbit Bersama:
SARAH TANG YEN YEN

Penulis & Pengarah:
ANWARDI JAMIL

Penolong Pengarah:
CHRIS ARUEL

Pengarah Sinematografi:
NORAZAM MOHD YUSOFF

Pengarah Seni:
JIE IBRAHIM

Editor:
NOORHAFIZ MOHAMAD NOR

Pengurus Produksi:
RAZIF KAMAL

Pengurus Kewangan:
AZLISHAM ABDULLAH

Penyelaras Produksi:
AHMAD SAFWAN AZEMI
SOFEA AMALINA ISHAK

Pakaian:
COUTURE CLASSIC (M) SDN. BHD.

Pereka Pakaian:
AKMA SURIATI AWANG

Rambut & Solekan:
ANGGUN KASIH

Pengarah Muzik:
RAJA ISKANDAR RAJA IBRAHIM
EBBY SAIFULLAH ALI

Kumpulan Tarian:
TARIAN RUMBIA

Monday, June 3, 2019

Rugi Betol Kalau Tak Beli! Harga Murah Giler!!

Lagi 2 hari je nak raya ni, dah siap semua persiapan raya ke belum? Mak dengan anak dah prepare awal-awal dah since sebelum puasa. Maklumlah nak berhimpit-himpit dengan kesesakkan ribuan manusia memang tidaklah dengan adanya 4 superheroes Mak ni. Mana nak bawa stroller, mana nak layan kerenah anak-anak. Belum lagi menghadap waktu diorang bergusti, tantrum – ah, and the list go on and on.
Beli baju untuk baby boy ni senang je kan? Tak payah pening-pening. Just grab, tengok size suitable or not, selesa or not, mudah kotor or not and pay. Being the only girl in the house, obviously Mak la yang paling last settle shopping. Sure korang pun sama kan? So jangan risau. Dengan ini, Mak senaraikan 10 most affordable family store terbaik di Malaysia (specifically in Johor) untuk awak orang explore nanti!
1. PADINI
Mak perhatikan sebelum puasa lagi Padini dah start buat promosi tak masuk akal. Blouse all flat price RM29 to RM39, flat shoes RM19 and all. Sempat jugalah Mak beli baju seluar kerja, sweatshirt and kasut (again!) Baju baby pun sama RM9-RM13. Borong sakan la last time.
2. F.O.S
Ni tempat mak beli blouse/long sleeve t-shirt, selalu sangat ada offer 2 helai RM50.
Kedai baru ke ni? 
 Nak raya ni banyak sangat offer kan? 2 helai RM70. Berbaloi, kain pun cantik .
Baguslah susun atur baju YFS ni, senang nak suai padan baju. Jimat masa, tak payah fikir-fikir banyak.
The best part, blouse lah! Dah jadi mak-mak ni kena cari baju style gini. Macam-macam design ada. Cakap jelah nak yang macam mana, semua ada!
3. YFS Concept Store
Nampak je poster Raya Oh Raya YFS Raya Sales, Mak terus terbang dengan 4 superheroes Mak ke AEON Tebrau. Mak suka datang sini sebab boleh katakan semua ada dalam satu outlet ni. Kualiti dia pun setanding “designer items” tau. The best part is, currently ada ongoing sales; especially seluar;3 helai RM100 kot! jeans 2 helai RM80 and all. Mana nak dapat. Lagi-lagi dah nak last minute ni. Tapi korang hati-hati kalau masuk sini, bimbang tak jumpa jalan keluar je nanti. Rambang mata weiii! Mak dan superheroes pilih YFS untuk shopping raya tahun ni. Oooops!! Guess this will be my favourite store - ever! So ape tunggu lagi? Pergi laa serbuuuu!
4. Kitschen
Sape yang suke pakaian up-to-date tu, Mak sarankan boleh la pergi kat sini. Semua pakaian vogue and trendy boleh dapat kat sini. Maklumlah, walaupun Mak dah ade 4 superheroes, mak mestilah kena jaga penampilan kan!
5. H&M
Mak ni kadang-kadang nak nampak high-class sikit bila dressup! So mak of course pilih H&M! Nampak mahal sangat uolls kalau dapat sarung jenama ni. Tapi uolls jangan risau, harga still mampu milik taw!
6. Cotton On
Yang ni pon dalam senarai favourite kedai mak! Mak kalau dah masuk sini memang tak ingat dunia taw. Kasut-kasut dia semua design latest wehh! Tshirt dia pulak walaupon harga murahh tapi selesa yakmatt kalau pakai tau. Kain berkualiti of course laa dari cotton on.
7. UNIQLO
Nak feeling-feeling shopping kat Jepun, Mak akan pegi Uniqlo. Memang unik, trendy dan berkualiti barang-barang kat sini.
8. Brand Outlet
Beg, kasut, kemeja, seluar. Ehhh macam-macam lagi laa! Harga mampu milik sangat-sangat. Baju untuk 4 superhero mak pon murah. 3 helai Cuma RM50 jer. Kalau untuk kasut mak, 2pasang RM50 jer uolls! Mak bebas mix antara kasut and sandle.
9. MNG
Kalau nak cari handbag baru, Mak prefer cari kat MNG. Kalua nak tau, favourite handbag Mak sampai sekarang jumpa kat MNG tau, harga baru RM90.
10. AEON
Previously, orang-orang batch Mak (read: yang berusia) call AEON ni Jaya Jusco or JJ tau. The best part, they do offer a lot of well-known brand; Anakku, Scarlet, Applemint.

So tha’s all folks. Di kesempatan ini, Mak sekeluarga mengucapkan; Selamat Hari Raya Aidilfitir, maaf zahir & batin.

Wednesday, May 29, 2019

Secret Love Song by Little Mix feat Jason Derulo

Secret Love Song - Little Mix feat Jason Derulo| App yang wajib ada dalam phone Mak; Spotify. Sebab music make me occupied, entertained. So for this week, dedicate this song to all of you guys!
 Secret Love Song- Little Mix feat Jason Derulo
Produced by: Sam Elliott, Maegan Cottone & Jez Ashurst
Album: Get Weird, 2015
Video: Youtube

Lyrics:
When you hold me in the street and you kiss me on the dance floor
I wish that it could be like that
Why can't it be like that
'Cause I'm yours

We keep behind closed doors
Every time I see you, I die a little more
Stolen moments that we steal as the curtain falls
It'll never be enough
It's obvious you're meant for me
Every piece of you, it just fits perfectly
Every second, every thought, I'm in so deep
But I'll never show it on my face
But we know this, we got a love that is homeless

Why can't you hold me in the street?
Why can't I kiss you on the dance floor?
I wish that it could be like that
Why can't we be like that?
'Cause I'm yours

When you're with him, do you call his name
Like you do when you're with me, does it feel the same?
Would you leave if I was ready to settle down?
Or would you play it safe and stay?

Girl you know this, we got a love that is hopeless

Why can't you hold me in the street?
Why can't I kiss you on the dance floor?
I wish that it could be like that
Why can't we be like that?
'Cause I'm yours

And nobody knows I'm in love with someone's baby
I don't wanna hide us away
Tell the world about the love we making
I'm living for that day
Someday
Why can't I hold you in the street?
Why can't I kiss you on the dance floor?
I wish that we could be like that
Why can't we be like that?
'Cause I'm yours, I'm yours

Oh, why can't you hold me in the street?
Why can't I kiss you on the dance floor?
I wish that it could be like that
Why can't it be like that?
'Cause I'm yours
Why can't I say that I'm in love?
I wanna shout it from the rooftops
I wish that it could be like that
Why can't we be like that?
'Cause I'm yours

Why can't we be like that?
Wish we could be like that

Actually this song ada part 2 by Little Mix tau. So there, I put both song on repeat; whole day. Have a pleasant day guys. Mak tengah sibuk buat report and cari masa nak update entry and review berlambak ni; plate full. BUT STILL; rasa macam tak semangat nak buat apa-apa, tak tahulah kenapa, mungkin hormonal :')

Saturday, May 11, 2019

NAK UBAH HIDUP: KUASAI POTENSI DIRI, KEWANGAN DAN BISNES

Sampai Bila Nak Terperangkap Dengan Masalah, Cabaran Kewangan Dan Beban Hutang Yang Sama?

Adakah anda seorang yang TERPAKSA terima keadaan hidup yang susah, yang tertekan yang terbeban dengan 1001 masalah dan anda rasa anda dah BUNTU dan tak pasti macam mana anda nak hidup jauh lebih baik. Kami ada mesej nak sampaikan kepada anda: Jika sehingga sekarang anda rasa apa yang kami nyatakan adalah perkara yang anda sedang alami dan rasai, andalah yang kami cari sebab RICHWORKS mahu bantu 10,000 orang untuk ubah hidup sempena merdeka 2019 dengan menguasai potensi diri, kewangan dan bisnes.
Richworks International Sdn Bhd dengan sukacitanya telah melancarkan program baru NAK UBAH HIDUP 2019 – KUASAI POTENSI DIRI, KEWANGAN DAN BISNES secara Live Event pada 30 Ogos hingga 1 September 2019 di Setia City Convention Center (SCCC). Setelah 11 tahun ditubuhkan, lebih 700,000 peserta telah hadir ke program yang dianjurkan oleh RichWorks.

Ramai antara mereka yang hadir, telah berjaya merubah diri mereka dari hidup biasa-biasa menjadi luar biasa dengan berniaga. Apa yang lebih menarik, ramai dari mereka asalnya hadir dengan keadaan kusut, penuh bermasalah, dengan tekanan kewangan dan beban hutang keliling pinggang.

Selain dari itu, ramai yang berniaga tanpa ilmu perniagaan yang betul menyebabkan bisnes mereka susah nak berkembang. Malahan mereka terpaksa berhadapan dengan cabaran untuk membuat jualan bulanan yang tinggi dan konsisten. Dan ini juga mempengaruhi tahap kewangan dan pendapatan mereka sehingga menyebabkan ramai antara mereka terpaksa menanggung beban hutang bisnes yang mempengaruhi keadaan hidup mereka.
Tapi, setelah menghadiri beberapa program RichWorks, ramai yang mula menikmati hidup yang lebih baik dengan kebanyakannya muncul sebagai usahawan berjaya di dalam pelbagai bidang kerana mereka berjaya mengambil tindakan merubah hidup mereka untuk keluar dari kepompong bebanan masalah dan tekanan kewangan.

Sehingga hari ini, Dr Azizan Osman sebagai Master Coach RichWorks telah berjaya melahirkan ramai usahawan jutawan dan banyak menyumbang kepada perkembangan dan kemajuan bidang keusahawanan di negara ini, antaranya kemajuan anak-anak bangsa dengan rekod peningkatan pencapaian usahawan melalui program bisnes dan pemasaran hanya dalam tempoh seawal 3 bulan hingga 18 bulan.
Bergelar jutawan seawal usia 32 tahun melalui syarikat yang diasaskannya pada 2008, Azizan menerusi Richworks International Sdn Bhd, kini merupakan peneraju seminar latihan dan pencetus pembangunan keusahawanan dan pemasaran.

RichWorks melihat program ini sebagai peluang kami untuk membantu lebih ramai orang dengan berkongsi ilmu bagaimana mereka boleh Ubah Hidup dengan menguasai potensi diri, kewangan dan bisnes.

Kami yakin, Program Nak Ubah Hidup yang kami sasarkan pada bulan Ogos ini sempena Merdeka 2019 akan dihadiri oleh lebih 10,000 peserta selari dengan misi kami untuk melahirkan lebih ramai bakal usahawan. Program ini akan menjadi pencetus titik perubahan dalam kehidupan mereka apabila mereka sedar dan tahu bagaimana program ini boleh bantu ubah hidup mereka dari Zero ke Jutawan hanya dengan berniaga.

“Ramai di luar sana merasai bahang daripada tekanan ekonomi dan saya melihat ia semakin mencabar terutama buat mereka yang berpendapatan tetap, rendah atau sederhana dan golongan yang tidak bekerja, ditambah dengan kesan peningkatan harga barang dan kesan daripada kenaikan kos barangan dari luar negara disebabkan nilai tukaran ringgit yang lemah buat masa ini.”
Azizan berkata, beliau sebagai individu mungkin tidak mampu mengubah ekonomi dunia tetapi melalui platform program ini yang merupakan inisiatifnya dipercayai dapat membantu lebih ramai orang, terutamanya Melayu untuk memperkasakan diri dan bangsa dengan ilmu dan formula untuk melonjakkan keupayaan diri.

“Mungkin tidak semua akan menghargai perkongsian ilmu bernilai ini tetapi mudah-mudahan ia dapat membantu mereka yang komited dan perlukan bimbingan daripada ilmu dan pengalaman saya selama ini untuk membina kehidupan dan tahap kewangan yang luar biasa, InsyaAllah.”

“Selain dari itu, jika sebelum ini Richworks adalah sinonim dengan Program Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK) yang telah berakhir pada bulan November 2018, kami yakin isi kandungan Program Nak Ubah Hidup ini akan 10 kali lebih berimpak dari Program IMKK kerana program baru ini dapat membuka peluang kepada lebih ramai rakyat Malaysia untuk memahami potensi sebenar diri mereka melalui ilmu serta pengalaman dan kesilapan saya untuk mereka mengubah dan memperbaiki diri, hidup dan tahap kewangan mereka menjadi luar biasa.” kata Azizan lagi.

Untuk maklumat lanjut, kunjungi www.nakubahhidup.com atau hubungi RichWorks Hotline : 1300-88-2424

Facebook: Azizan Osman Official Page
Instagram: Azizan Osman Official
Twitter: Azizan Official
Youtube: Azizan Osman
LinkedIn: Azizan Osman
Email: inquiries@richworks.com.my

Wednesday, May 8, 2019

Giveaway SapsIbuBapa.net Di Mialiana.com

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telahpun menyediakan satu platform kepada kepada guru dan juga ibu bapa yang dipanggil sebagai SAPS Ibu Bapa.

SAPS Ibu bapa merupakan satu aplikasi secara atas talian yang digunakan oleh guru untuk "key in" markah peperiksaan pelajar. Manakala, ibu bapa pula boleh mengakses aplikasi ini untuk menyemak keputusan peperiksaan pelajar.

Semakan ini boleh dilakukan dengan melayari laman web seperti berikut :


Antaramuka SAPS IBUBAPA
Inisiatif kerajaan ini patut dipuji ini kerana ianya memudahkan banyak pihak untuk mengetahui markah peperiksaan pelajar/murid.
Giveaway ini dianjurkan oleh SapsIbuBapa.net dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM400 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.

Friday, April 19, 2019

Nestlé Volunteers Reach Out to Autistic Children

In conjunction with Autism Awareness Month in April, Nestlé Malaysia recently collaborated with the National Autism Society of Malaysia (NASOM) and played host to 50 children for a telematch session, as part of Nestlé’s ‘Reaching Out to Community and Kids’ (ROCKS) Employee Volunteer Programme.
Nestlé volunteer Hannah De Lumen and a student of NASOM enjoying themselves at the experiential learning session.

Apart from engaging with the kids in a fun and interactive manner, the telematch session was organised to provide with children with an experiential learning experience. The eventful morning started out with a warm-up senamrobik session for both the kids and Nestlé volunteers, fondly known as ROCKers. They then moved on to the highlight of the day, the telematch, which saw the children taking part in a variety of fun activities such as musical chairs and ball games.
Volunteers from the National Autistic Society of Malaysia (NASOM) and Nestlé interacting with the kids during the experiential portion of the telematch session. 

Ms Nirmalah Thurai, Executive Director of Group Corporate Affairs, Nestlé Malaysia, said, “As a company which advocates an inclusive and diverse culture, we were pleased to collaborate with NASOM to organise a day of fun for these children and their families. This is one of the ways in which we contribute to our global ambition to help 50 million children across the world lead healthier lives, as the activities organised helped to nurture valuable skills among the children, such as sensory integration, communication and social interaction. This initiative also enabled us to help raise public awareness and increase sensitivity towards supporting the needs of the autistic community.”
Volunteers from Nestlé, fondly known as ROCKers, guide the kids through the experiential session.

Ms Felina Feisol, Chairman of NASOM, added, “It is heartening to see a leading company such as Nestlé Malaysia taking the time and effort to support our cause. The kids had a fantastic time interacting with the Nestlé ROCKers and this activity also supported their personal development, communication skills and confidence. We hope to continue this partnership with Nestlé Malaysia to raise more awareness amongst Malaysians.”
Nestlé ROCKers, representatives from NASOM and the kids pose for a group shot after an eventful morning.

In addition to the telematch session, Nestlé Malaysia contributed RM13,000 worth of items for the NASOM centre for their administrative needs, including laminating machines, white boards and an LCD projector. They also donated products such as MILO, NESTUM and Nestlé breakfast cereals.

About Nestlé Malaysia
Nestlé is the world’s largest food and beverage manufacturer. Headquartered in Switzerland, Nestlé is present in 189 countries around the world, and our 328,000 employees are committed to Nestlé’s purpose of enhancing quality of life and contributing to a healthier future. Our performance is driven by our Nutrition, Health and Wellness strategy present in Malaysia. Since 1912, we have been nourishing Malaysians for over a century through our quality brands and products, whilst maintaining our Halal excellence and integrity. This is in line with our promise of delivering GOOD FOOD, GOOD LIFE to all. To learn more, please visit www.nestle.com.my or our Facebook page at http://www.facebook.com/NestleMalaysia 

Thursday, April 18, 2019

Flexi Loan and Non-Flexi Loan

Flexi Loan and Non-Flexi Loan
Purchasing a property could possibly be one of your biggest financial decisions that you make in your life. There are many properties available for sale, such as properties for sale in Kelana Jaya. Whether it is for own stay or investment purpose, it is still important to look for available loan in the market. However, it gets confusing when you are looking for the loans available. There are many different baking terms that you do not understand, such as Flexi Loan and Non-Flexi Loan. Fret not, this article will guide you through the difference between Flexi Loan and Non-Flexi Loan.

A. Basic Term Loan
The Basic Term Loan is a loan that comes with fixed repayment schedule. Basic Term Loans were the only property loan available back then. Additional payments for the loan was not made easy for borrower as they would need to inform the bank to request for additional payments to be made. Hence, many borrowers have made additional payments for the loans without requesting beforehand, thinking that it would help in reducing principal amount owed. As a result, the amount paid was just sitting in the bank as prepayment and they are not make any profit as deposit, nor were they actually saving on the interest rate for the loan amount.

In addition, additional money that were paid to the term loan accounts were not easily withdrawn out in case of any emergency events. Hence, extra caution was put in whenever the borrowers made additional payments.

The reasons that the banks place such strict rules were because the banks were unwilling to allow the borrowers to reduce the principal amounts as they like due to extra money earned from the interest payments. In addition, the banking systems were not advance as compared to the banking systems today.

B. Semi-Flexi Loan

The Semi-Flexi Loan is an evolution of the Basic Term Loan. The banks in Malaysia have started lowering the hurdle to make additional payments in further reduce the owed principal amount. Furthermore, there is no need to write in to the bank to request for additional payments. Additional payments now do not go as prepayment, but it directly reduces the loan amount.

Moreover, additional money that were paid to the loan account is now possible for withdrawal. However, it incurs some processing time and processing fee of approximately RM50 to RM100, per withdrawal.

Although you cannot withdraw the money anytime as you like, the additional money is still accessible in case of any emergency events. Do bear in mind that different banks will have different procedures in withdrawing the additional money. Some banks might require the borrowers to still write in, whereas some might make it accessible via the Internet Banking Portal.

As of today, all loans offered by major banks in Malaysia are Semi-Flexi Loan by default.

C. Flexi Loan

Many applicants have missed checking out the Flexi Loan service that is available. A Flexi loan is a loan that allows you to place additional money that is withdrawable in the loan account. It is a flexible loan service that allows you to draw out money as you like without any charges incurred. This is done by tying your current account to your loan. The installment amount will then be deducted from your current account on a scheduled monthly basis. Additional money placed in the current account will then go directly into reducing the owed principal amount.

It is recommended to go with a full Flexi Loan if you have the extra money that you could use to make advance payment and reduce the outstanding balance. In addition, your cash balance in your account is excluded from outstanding balance for the interest calculation. This will then give you more flexibility and you will be saving on your interest payable as you will be paying for lesser interest when you opt for a full Flexi Loan.

However, do bear in mind that there are disadvantages that come with a full Flexi Loan. Most banks have a monthly fee charged for maintenance of your current account, normally ranging between RM5 to RM10, per month. In addition, the interest rate for a Flexi Loan is not as good as the interest rate offered by a Basic Term Loan.

In conclusion, although there are benefits that come with a full flexi home loan, it is perfectly fine to opt for a Non-Flexi Loan if you are tight on your cash or you do not have any intention of putting your money into the loan to reduce interest payable. Furthermore, you might also be able to get better interest rate if you opt for a Non-Flexi Loan. Make sure you make a housing loan comparison from different banks before you decide on which loan service to engage with. If not, engage with a banker to seek for professional advises.

Tuesday, March 26, 2019

The ‘Come Out & Play: Foodology’ Programme at THOMAS TOWN and SANRIO HELLO KITTY TOWN

From now until April 30, 2019, kids get to enjoy food science-themed sessions - using colours, textures and experiments to inspire learning and creativity through the ‘Come Out & Play: Foodology’ programme at THOMAS TOWN and SANRIO HELLO KITTY TOWN:

Learn about nutrition through play
Little Foodologists will be introduced to the food pyramid and how calories are converted into energy via an interactive game.
Be hands-on with food preparation
It’s fun for kids to see how different ingredients behave when mixed together. Colour n’ Cream* allows kids to explore chemical reactions between salt and ice while they make their very own ice cream using just five basic ingredients!
Colour keeps things interesting
The Colour Crazy activity gives kids a fun way to see how milk and food colouring reacts with dish soap to create distinct patterns; and Lights, Lava, Action!, a simple experiment involving water, oil, effervescent tablets and food colouring, shows kids how to create their very own lava lamps!

In addition, THOMAS TOWN and SANRIO HELLO KITTY TOWN team up with Cold Stone Creamery to bring the premium ice-cream brand experience to the theme park (Red Bow Café) for a week from Saturday, March 23 to next Saturday, March 30. During this time, the first 1,000 customers with Puteri Harbour tickets will enjoy free condiments of chocolate chips, M&M’s milk chocolate/peanut, sprinkles or gummy bears with their choice of delicious vanilla, chocolate, strawberry, cotton candy or pandan-flavoured ice cream.

For more information or to purchase tickets to experience the ‘Come Out & Play: Foodology’ programme at THOMAS TOWN and SANRIO HELLO KITTY TOWN, please visit www.puteriharbour.com! Families can enjoy a special discount on the Two-Park Pass when they book their tickets online using promo code ‘OTF319’ (valid from March 1 to 30). 

Tuesday, March 12, 2019

Neem Balm by ZMBeauty

Pernah dengar tentang daun semambu atau neem tak? Kalau dulu, nenek-nenek kita selalu guna daun semambu ni untuk hilangkan gatal-gatal or ruam kan? Ini adalah kerana daun semambu atau daun neem mempunyai ciri-ciri anti bakteria, anti parasit, anti kulat dan anti virus dan sesuai untuk melegakan kegatalan yang berpunca dari penyakit kulit.

Jadinya hari ni, Mak nak share tentang 1 produk dari ZMBeauty yang memang dah terkenal dengan Garlic Balm-nya sebelum ni: NEEM BALM by ZMBeauty. Balm ajaib yang sangat sesuai digunakan bagi setiap peringkat umur. Salap bewarna hijau ini mudah dibawa kemana sahaja.
Apa itu Neem Balm by ZMBeauty?
Neem Balm by ZMBeauty ialah salap yang dihasilkan menggunakan 3 bahan sahaja iaitu :
❤ Daun Neem
❤ Minyak Zaitun
❤ Lilin Lebah

Berfungsi sebagai sapuan "magic" untuk membantu melegakan
❤ Kulit Kering
❤ Ruam Demam Campak
❤ Gatal Kulit
❤ Masalah Kulit Yang Ringan
❤ Ruam lampin

Neem Balm by ZMBeauty sesuai digunakan di semua peringkat usia; dari bayi hingga dewasa tanpa kesan sampingan kerana ianya adalah 100% produk natural.

Harga 1 set RM45/60g (tidak termasuk kos penghantaran), anda akan dapat FREE GIFT
❤ Termometer Digital 10k unit yang pertama sahaja
❤ Casing Khas beserta KeyChain ZMBeauty

Neem Balm by ZMBeauty telah diuji di makmal PERMULAB SDN BHD dan mendapat kelulusan KKM: KKM NOT 181101999K
Jangka hayat Neem Balm by ZMBeauty luput setahun selepas bekas dibuka seperti yang tertulis di belakang bekas.

Untuk maklumat lanjut mengenai Neem Balm by ZMBeauty, whatsapp terus ke: +601132484182 atau kunjungi Neem Balm HQ di Facebook: NeemBalmHQ/Zuraini Muhammad dan Instagram : @neembalmhq

Friday, March 8, 2019

Happy International Women’s Day 2019

Woman Work by Maya Angelou

I've got the children to tend
The clothes to mend
The floor to mop
The food to shop
Then the chicken to fry
The baby to dry
I got company to feed
The garden to weed
I've got shirts to press
The tots to dress
The can to be cut
I gotta clean up this hut
Then see about the sick
And the cotton to pick.

Shine on me, sunshine
Rain on me, rain
Fall softly, dewdrops
And cool my brow again.

Storm, blow me from here
With your fiercest wind
Let me float across the sky
'Til I can rest again.

Fall gently, snowflakes
Cover me with white
Cold icy kisses and
Let me rest tonight.

Sun, rain, curving sky
Mountain, oceans, leaf and stone
Star shine, moon glow
You're all that I can call my own. 

Happy International Women’s Day, babes!

Tuesday, March 5, 2019

3 Travel Fresh: Tips for Keeping Your Teeth Healthy While on Vacation

It’s exciting to get a break from work, travel to your favorite spot and enjoy the vacation to the fullest but during all the excitement, one should not forget how important it is to take care of his body and especially his oral hygiene. A lot of people out there don’t know that their health is interlinked with their oral hygiene and to call yourself completely healthy, you first need to make sure that your mouth is all clean and fresh. 

We totally agree with the fact that you want to spend your vacation in the best possible way and you just want to relax and free yourself from all the daily routine stressful chores but on the other hand, let’s face it that you wouldn’t like the idea of having bad breath, right? The point is that yes, you can relax on your vacation and yes, you can travel to your favorite destination but meanwhile, you shouldn’t run away from brushing your teeth and making sure that your oral hygiene is in the best possible condition.

Now, if your vacation is about to start and if you really are worried about your oral hygiene then stick with us a little longer because today we are here with some of the best tips from dePacific Dental Group that can help you in keeping your teeth healthy while you are traveling.

1-Ventilating your toothbrush

If you keep your toothbrush locked inside the hol
der that has no holes in it for ventilation then, believe it or not, bacteria will grow on your toothbrush and hence it will then enter your mouth when you’ll brush your teeth. So, the wiser thing to do is to make sure to give some air to your toothbrush and keep it ventilated. Especially if you are traveling then keep your brush in a big container in which the air can circulate easily.

2-Use the water your drink

Especially if you are traveling then know that you cannot take the risk of using the tap water to brush your teeth. So, make sure to use the same bottled water you are drinking to clean your teeth. You don’t know if the tap water in the hotels you are staying in is clean or not so why take any risks with your oral health?

3-Use a gum

It is an undeniable fact that brushing your teeth on time can be difficult especially when you are traveling which is why you should use a chewing gum every now and then to make sure that nothing stuck on your teeth and your mouth is all clean. Buy a sugar-free chewing gum so that it doesn’t affect your teeth, even a xylitol mint will be useful for you.

4-Keep your toothbrush dry

Don’t put your toothbrush inside the holder until you are sure that it’s dry. Again, a moist toothbrush can encourage the growth of bacteria which is clearly something you don’t want to happen. So, first, give the brush some air, let it dry and then pack it up.

These are some of the best tips to follow while on vacation. Use these tips and we assure you that your oral hygiene will stay in the best possible condition. Also, don’t forget to brush your teeth twice a day just like you are supposed to do while you are not on a vacation. Use mints, chewing gums, mouth fresheners etc to make sure that your breath smells are fresh and clean.

Wednesday, February 27, 2019

AFY HANIFF: 40 DAYS DISHWASHING LIQUID AND PLASH FOAMING HANDWASH

I've been using Afy Haniff product for years; especially their Serai Wangi Insect Repellent and cleaner spray. Love it refreshing lemongrass/citronella scent and it really works to keep those crawling creature at bay. Do you know that now they come out with new product line? Yup, AFY HANIFF 40 DAYS DISHWASHING LIQUID and AFY HANIFF PLASH FOAMING HANDWASH - and this is my review on both ;)

AFY HANIFF 40 DAYS DISHWASHING LIQUID - SUPER GREASE FIGHTER
There are 2 variants of Afy Haniff 40 Days Dishwashing liquid, Pandan & Lime (Green) and Serai Wangi & Lemon (Red).
Sizes available in 500ml - washes up to 500 dishes and 900 ml - washes up to 1000 dishes.

THE VERDICT:
I was quite nervous that it wouldn’t clean as well as my previous dishwashing liquid, but this experience has been truly amazing and Afy Haniff 40 Days Dishwashing Liquid did NOT disappoint AT ALL! Easily clean and rinse, effective in working on grease and dirty dishes - was effective with little of the product being used.

Both was light scented and expel bad odour too. Plus, it didn't dry my skin.

AFY HANIFF PLASH FOAMING HANDWASH - MOISTURIZES & SOFTEN HANDS
Plash foaming handwash provised multilayer moisture and rich in skin softening extracts leaving your hands moisturized, clean and nourished after removing oil and dirt. It provides a truly natural nutrition powered with active plant-based ingredients for your skin.

100% free of phthalate, paraben, petrochemicals, silicons and over 400 other potentially harmful chemical that will affect health in the long run, ensuring you a safer choice of natural and enviromentally friendly product.
Available in 2 variants: Fresh Aloe and Sweet Sakura - 400ml.
1 pump of Afy Haniff Plash Foaming Handwash equal to 4 pumps of other brand, so you can save more.

THE VERDICT:
Overall, I love a good hand soap. Anything that doesn't dry out my hands is a huge bonus and something with a lasting scent is even better. Not to overpowering, just a perfect light scent. It always makes me feel so happy. The best part bout Afy Haniff Plash Foaming Handwash? It have special pump which creates a foamy lather and spreads easily on your hand.

So in sum, there's plenty to love about this brand and I would recommend this to all of you. You can get above and other Afy Haniff product online or your nearest supermarket/hypermarket include Giant all over Malaysia.

Online: Lazada / Shopee / 11Street / EzBuy

Hypermarket/Supermarket:
1. Aeon
2. Pasaraya You Save
3. Pasaraya Super7 Semenyih
4. Pasaraya Darul Makmur
5. Pasaraya K-Ceria
6. Checkers Hypermarket
7. Target Supermarket
8. Pasaraya Top-Opal
9. Target Cash & Carry Sepermarket
10. Pasaraya Songmart
11. Midas
12. Unified Vision
13. Family Store
14. Econjaya
15. Eng Hong
16. Nirwana
17. Maslee
18. Billion
19. Golden Dragon City
20. Everwin
21. Nam Leong
22. Servay
23. Everrise
24. Emart
25. CS Mini Market
26. Boulevard
27. City Fresh Mart
28. One Superstore
29. Bestamart

For more info and updates or any upcoming promotion, visit Afy Haniff at www.afyhaniff.com or follow them on social media:

Facebook:

Instagram:

Till then, Salam!

#afyhaniff #Plash #foaminghandwash #pencucitangan #softenhand #40Days #dishwashliquid #pencucipinggan #greasefighter #plashafyhaniff #40daysafyhaniff 

Friday, February 22, 2019

Giveaway PantangPlus.com Di Mialiana.com

PantangPlus.com – Pakej berpantang selepas bersalin

Baca kisah benar ini dulu, dari pengasas PantangPlus, Puan Zamzana Mohd Arifin:

Semasa berpantang anak pertama, ada seorang makcik tukang urut selepas bersalin ini, mengurut belakang saya dengan kaki dia. Tiba-tiba, dia tergelincir sebab berminyak. Dipendekkan cerita, tulang belakang saya hampir retak. Saya terpaksa buat ‘check-up’ dengan doktor pakar selama 6 bulan.

Kini, boleh ‘booking online

Antara sebab PantangPlus diwujudkan, saya tidak mahu orang lain merasai keperitan berpantang kerana salah pilih tukang urut wanita. Di PantangPlus, semua bidan atau tukang urut selepas bersalin kami disaring terlebih dahulu, terlatih, berpengalaman dan mempunyai sijil. Paling penting, semuanya orang tempatan.
Di PantangPlus juga, pakej berpantang kami lengkap, termasuk penjagaan ibu, penjagaan bayi dan makanan pantang. ‘Confinement lady’ akan menjaga dengan penuh kasih sayang. Boleh lihat senarai penuh servis di laman web kami.

Pelanggan dari luar negara

Atas kesedaran ramai ibu-ibu muda tentang kepentingan berpantang, tempahan bukan sahaja datang dari Malaysia. Malahan dari Singapura, United Kingdom, Australia dan UAE.

Pesanan kami, jaga badan elok-elok semasa berpantang selepas bersalin. Barulah badan sedap, hati tenang!
Giveaway ini dianjurkan oleh PantangPlus.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM300 untuk dimenangi. Sila klik banner untuk join.

Read more: http://www.mialiana.com/2019/02/giveaway-pantangpluscom-di-mialianacom.html#ixzz5gEXCBcbX

Wednesday, February 13, 2019

The Heart Wants What It Wants by Selena Gomez

Selena Gomez - The Heart Wants What It Wants
The Heart Wants What It - Wants Selena Gomez
Album: For You
Released: 2014
Songwriter(s): Selena Gomez; Antonina Armato; David Jost; Tim James
Video: Youtube

Lyrics:
You got me sippin' on something
I can't compare to nothing
I've ever known, I'm hoping
That after this fever I'll survive
I know I'm acting a bit crazy
Strung out, a little bit hazy
Hand over heart, I'm praying
That I'm gonna make it out alive
The bed's getting cold and you're not here
The future that we hold is so unclear
But I'm not alive until you call
And I'll bet the odds against it all
Save your advice 'cause I won't hear
You might be right but I don't care
There's a million reasons why I should give you up
But the heart wants what it wants
The heart wants what it wants

You got me scattered in pieces
Shining like stars and screaming
Lighting me up like Venus
But then you disappear and make me wait
And every second's like torture
Hell over trip, no more so
Finding a way to let go
Baby, baby, no I can't escape

The bed's getting cold and you're not here
The future that we hold is so unclear
But I'm not alive until you call
And I'll bet the odds against it all
Save your advice 'cause I won't hear
You might be right but I don't care
There's a million reasons why I should give you up
But the heart wants what it wants
The heart wants what it wants
The heart wants what it wants
The heart wants what it wants

This is a modern fairy tale
No happy endings
No wind in our sails
But I can't imagine a life without
Breathless moments
Breaking me down, down, down, down

The bed's getting cold and you're not here
The future that we hold is so unclear
But I'm not alive until you call
And I'll bet the odds against it all
Save your advice 'cause I won't hear
You might be right but I don't care
There's a million reasons why I should give you up
But the heart wants what it wants

The heart wants what it wants
The heart wants what it wants
The heart wants what it wants
The heart wants what it wants, baby
It wants what it wants, baby
It wants what it wants
It wants what it wants

The heart wants what it wants, baby
It wants what it wants

Friday, February 8, 2019

KULIT BEBAS CELA DAN BERSINAR DENGAN AINAA CLEANSER DAN AINAA SERUM

Dengan lambakan produk penjagaan kulit muka keluaran tempatan dan luar negara, mesti semua orang rambang mata nak pilih mana satu regime kecantikkan kan? Mak pun sama. Jadi baru-baru ini Mak dah try produk keluaran anak tempatan oleh NSA Beauty yang diasaskan oleh Puan Syafiqah Aina.

Sebenarnya salah satu produknya; Ainaa Serum tak silap Mak dah viral sejak tahun lepas. Apa taknya, 20,000 botol terjual dalam masa seminggu dari tarikh perlancaran. Banyak feedback positif dari 4,000 pengguna dari Malaysia, Singapura, Indonesia dan Brunei. Yes, jadinya Mak pun teruja nak merasai sendiri keberkesanannya.
AINAA CLEANSER 2 IN 1 PURIFYING GEL : Pembersih Pantas 2 dalam 1! (KKM: NOT190108415K)
Ainaa Cleanser bertindak dengan membersihkan wajah secara mendalam dan berkesan menanggalkan kesan makeup, serta lebihan minyak dan kotoran di muka yang menyebabkan masalah kulit muka. Jadi dah tak perlu "double-cleansing". Kandungan pH yang seimbang mengekalkan lapisan perlindungan semulajadi kulit. Setiap kali mencuci muka, kulit kita terasa bersih, lembut, segar dan halus.

✔ BEBAS bahan kimia merbahaya ✔ BEBAS SLS, paraben dan minyak mineral

Kandungan Ainaa Cleanser
1. Cocamidopropyl 
✔ Membersih & membuang segala kotoran dari kulit
2. Lecithin 
✔ Merawat kulit wajah
3. Dimethicone 
✔ Melembabkan kulit wajah
4. Trehalose 
✔ Mengekalkan hidrasi kulit
5. Coco Glucoside 
✔ Merawat masalah jerawat
6. Castor Oil 
✔ Merawat sunburn
✔ Mencegah masalah jerawat
✔ Mengekalkan keremajaan kulit
✔ Membantu menghilangkan parut jerawat
✔ Melembutkan kulit wajah
✔ Merawat masalah kekeringan
✔ Melindungi kulit dari bakteria
✔ Non - Comedogenic ( Tidak menyebabkan pori pori tersumbat)

Bahan-bahan: Aqua, Poloxamer 184, Acrylates Copolymer, Trehalose, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl Oleoyl Taurate, Coco-Glucoside, Lauryl Glucoside, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, PhenoxyEthan, Triethanolamine, Avena Strigosa Seed Extract, Lecithin, PEG-12 Dimethicone, EthylHexyGlycerine

Cara Penggunaan: 
Basuh muka dengan air suam dan gunakan 1 pam Ainaa Cleanser. Urutkan ke muka secara membulat terutamanya di kawasan T-Zone. Bilas semula dengan air suam, kemudian bilas sekali lagi dengan air sejuk.


AINAA SERUM : Rawat Kulit Anda Tanpa Kesan Sampingan 
(KKM: NOT190108416K)
Ainaa Serum merupakan serum bebas minyak yang cepat menyerap ke dalam kulit. Ianya dirumus khas untuk memperbaharui sel kulit. Formulasinya membantu merawat serta menghapuskan jerawat tanpa menyebabkan kekeringan dan menghakis kulit. Dengan penggunaan berterusan, tona kulit lebih sekata serta dapat menghilangkan binti-bintik hitam dan pigmentasi. Hasilnya; kulit nampak lebih segar, sihat, licin dan lembut dan kulit tampak lebih remaja. 

Kandungan Ainaa Serum
1. Timun
✔ Untuk kulit kita segar (hydration)
✔ Kulit lebih nampak muda
✔ Kulit nampak cerah
✔ Mengurangkan eyebag
✔ Melegakan sunburn
✔ Melembabkan kulit
✔ Melewatkan proses penuaan
✔ Mengurangkan kedutan
2. Aloe Vera
✔ Mengurangkan pigmentasi
✔ Menghilangkan parut jerawat , jeragat
✔ Melembabkan kulit wajah
✔ Merawat luka external
3. Soapwort
✔ Merawat Psoriasis
✔ Merawat Ekzema 
✔ Merawat Bisul
✔ Merawat Jerawat
4. Lavender
✔ Anti Penuaan
✔ Menyihatkan kulit
✔ Sifat Anti Oksida untuk mengelakkan iritasi kulit
✔ Sesuai untuk orang yang kulit kering, ekzema, dan jerawat
5. Asparagopsis Armata
✔ Membantu membersihkan kulit dari dalam
✔ Sekatakan tona wajah
✔ Anti bakteria dan anti fungus di kulit wajah dan kulit kepala
✔ Sesuai untuk kulit berminyak dan kulit kusam

Bahan-bahan: Aqua, Glycerin, Silanediol Salicylate, Propanediol, Chamomilla Recutita Extract, Cucumis Sativus Fruit Extract, Hydralised Elastin, PhenoxyEthanol, PEG 40 Hydrogenated Castor Oil, Acrylates/C10-30 Alkylacylate, Crosspolymer, Trofeceth-9, Asparagopsis Armata Extract, Lauroyl Sarcosine, Saponaria Officinalis Leaf/Root Extract, Menthol, Allantoin, Triethanolamine, Aloe Barbadensis Leaf Extract, PEG 35 Castor Oil, Humulus Lupulus Extract, Lavandula Angustifolla Oil, Tetrasodium EDT, EthylHexyGlycerine, Boerhavia Diffussa Root Extract, Hydrolized Collagen.

Cara Penggunaan:
Keringkan wajah. Sapu toner yang awak selalu guna, keringkan. Pam 1-2 titis serum, kemudian sapu dan ratakan Ainaa Serum pada wajah & leher. Siap! Boleh juga digunakan pada bahagian badan yang lain terutamanya siku dan lutut ;)


Kulit Mak jenis kombinasi. Sejujurnya Mak tak adalah masalah kulit sangat. Biasalah jerawat sebulan sekali dan bebkas-bekas parut kecil. Cuma kulit Mak kusam dan kering sekali sekala. Selepas 2 minggu incorporate dua produk dari NSA Beau ini: Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum, kulit mak nampak glowing dan sihat. Kulit rasa lembap dan kurang berminyak.

Mudahkan? 

Harga Ainaa Cleanser ialah RM45/50ml manakala Ainaa Serum RM65/15ml dan boleh didapati dari 87 agen NSA Beau di seluruh negara - Malaysia dan Brunei.


Untuk keterangan lanjut, layari laman sesawang NSA Beau Ventures: https://www.nsabeau.my/ dan ikuti mereka di social media; Facebook dan Instagram.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...