Lazada Malaysia

Wednesday, January 2, 2019

2018: It's a Wrap!

2018: It's a Wrap! | Dah hari kedua 2019 ni. Jadi macam tahun-tahun sebelumnya juga, Mak nak kongsi my thought; resolution and else. So, next year Mak boleh baca balik and audit semula kehidupan untuk tahun-tahun kehadapan.

Baca entri tahun lepas: 2017: It's a Wrap!

Funny thing is, rasanya tahun lepas pun sama dengan tahun ni. Tak tahu nak happy ke nak sedih. Tapi, apa-apa pun syukur atas rezeki, kesihatan yang Tuhan beri untuk Mak dan anak-anak. Alhamdulillah. Adam dan Iman dah mula bersekolah semalam, Fateh dan Yusuf semakin besar dan sihat. Semua urusan dipermudahkan.

Macam Mak update dekat Facebook Mak, my 2019 resolution would be:

Nak jadi manusia yang lebih baik dari semalam
Work hard; earn more, save more
Nak belajar menjahit baju kurung/baju melayu 
Nak kurus - azam paling wajib setiap tahun ;)

Rasanya itu sahajalah plan Mak tahun ni. Sejak 2017 kami struggle sedikit, tapi 2018 lebih banyak lagi mengajar Mak untuk pasrah, redha, tabah serta berserah; the hard way. But hey, I'm still here  standing, yang penting anak-anak happy. Umur dah meningkat, kemahuan pun dah berkurangan. Most of my time fokus on cari duit and anak-anak. Kadang-kadang jiwa rasa sunyi juga. Tapi, nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan? Mak bersyukur sahajalah.

Terima kasih atas doa keluarga dan kawan-kawan. Semoga 2019 membawa sinar lebih bahagia dan pelangi dalam hidup kita. InsyaAllah.

12 comments:

aima hassan said...

Moga sama sama kita mak!

Hernee Nazir said...

ok nak tempah baju kurung sehelai.. baju melayu 4 helai 1 dewasa 3 kanak2 :p

shalimar yusof said...

Samalah mak..mkin umur meningkat..harap makin tenang hidup

Illya LeYa said...

Tang mana gumuknya mak ni ntah... Haisshhh... I is yang gumuks taw.. Azam 2019.. Nak 50kg... Skrg 60kg... Hahahaha...

Okay..pape pun jom kerja keras demi kerjaya kita... kah!

Fatin Diana said...

mak nak kurus? bukan mak memang kurus ke?

ejulz said...

semoga semua impian tercapai :)

Siti Rohaida Yusof said...

senang sikit aku nak booking tiap tahun...Insyallah..tahun 2019 akan lebih baik...insyallah..aku ada untuk ko..ahakss

Siti Yang Menaip said...

salam tahun baru 2019.
semoga ceria2 selalu =D

Sherry Go Sharing said...

hehe.. same resolution as you I wanna slim down too.

Amanda Suria said...

Reso akak this year hanyalah nak kembali sihat supaya kuat jaga mak abah akak dan nak luangkan banyak masa untuk Dania..tahun ni dia PT3 so kena luangkan banyak masa untuk dia...

Marshalizadotcom said...

Jom sama sama kota mak

Maisarah Humaira said...

InsyaAllah.. Selamat tahun baru Mak. Jom sama-sama melangkah ke depan dengan semangat baru ;)

www.maisarahsidi.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...