Wednesday, August 2, 2017

Tesco Flavored Tea Review

I'm a fan of tea. Tak kisah lah apa jenis teh, herbal, spices, fruits, flower etc. Normally for flower tea, herbal tea yang pelik-pelik I would buy from my local chinese tea shop. More cheaper. Selain book-hoarder dan beberapa hoarder problem yang lain, mak juga tea-hoarder.

Last week, Mak ternampak new product on shelf. Tak pastilah betul baru ke apa, tapi Mak baru nampak la~ so mak grab 1 lemon & Ginger, sebab peppermint dengan green tea mak dah ada berlambak.  Ada 4 flavour to choose from:
Below RM5. How cheap is that! Mak dah try, memang sedap. Mak chrck ingredient dia ada rosehip jua (sila google kelebihan rosehip). Rugi tak ambil yang red-berries tu. Esok nak pi Tesco sekejap la.

Mak suka tesco. Mak suka Coffee tesco especially Ethiopian Sidamo, Costa Rican and  Sumatra Mandheling. Yummeh~

26 comments:

kisah si dairy said...

wah..sedapnya mak...ingat nak kirim mak beli jelah...nanti amik rumah mak,...boleh tak..hehehe

Shalimar Yusof said...

fuuhhh...memg suka test rasa2 erkk

@mnsiabrubah said...

teringin juga nak cuba Tea Lemon & Ginger tu..
ok, cari Tesco petang nanti.. hehehehehe.. :)

...

Pakcu said...

boleh cuba ni.

Bonde Zaidalifah said...

Ada jual dekat tesco yea... tak pernah nampak nanti nak carilah

nini said...

Ala.....tempat kite tade tesco...hihi

Farhana Jafri said...

tak pernah pulak nampak. sekarang ni minum ahmad tea je

Mak Lin said...

buek. dia merayap ke mana-mana boleh je beli. kahkahkah.

Mak Lin said...

beli online pun boleh

Mak Lin said...

mesti cuba!

Mak Lin said...

samalah kita. semua tea pun minum.

Mak Lin said...

tak apa. nanti boleh pesan dengan kawan-kawan.

Mak Lin said...

kita pun baru nampak. baru kot.

Mak Lin said...

suka benda baru 😂 #sindromehousewife

apekinahdotcom said...

Brand tesco tak semestinya tak baguskan mak. Kadang lagi baik kualitnya dari jenama lain. Hehhe

Mia Liana said...

wahhh.. ada rosehip tu... ni yang nak ngendeng-ngendeng mak ni...

Mar Mansor said...

belum pernah cuba lagi mak
JanjiKita

Uyul Rosli said...

macam sedap je mak. kena cuba nih.
Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

Kasih Juju said...

tesco jaoh la mak

I N A A I N A A said...

Teringin pula nak cuba try test. Boleh la beli nanti

Cik Rose said...

bukan penggemar tea, jadi tak tahu sangat teh mana sedap, teh mana tak sedap. hihi. tapi, kopi, yes. peminat nombor 1 :)

Azirahman said...

Belum pernah cuba

Mak Lin said...

ya. kebanyakkan barang tesco memang ok.

Lin Liena said...

Wah...lina teringin juga la nak rasa teh dan coffe tesco ni

Lin Liena said...

Wah...lina teringin juga la nak rasa teh dan coffe tesco ni

Mak Lin said...

Boleh Kak Mia. Murah je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...