Lazada Malaysia

Tuesday, July 24, 2018

Shapee Disposable Nursing Pad Untuk Ibu Menyusu

Shapee Disposable Nursing Pad
Disposable Breast/Nursing Pad dari Shapee Pilihan Terbaik | Ibu-ibu menyusu mesti ada masalah ni: "susu bocor". Mak antara yang "bertuah" sebab seawal mengandung 5 bulan, produksi susu melimpah-ruah. Teruja merasa pengalaman baru tapi sejujurnya segan nak keluar rumah. Yalah, kadang-kadang bertompok satu tempat di "that" area. Bila kering dia jadi berkerak sedikit mengotorkan baju dan kadang-kadang berbau. Sebab itulah, perlunya penggunaan breast pad atau nursing pad yang berfungsi menyerap lebihan susu agar "that" area kekal kering. Kalau sentiasa basah, dikhuatiri berlaku iritasi dan menggalakkan pertumbuhan bakteria serta yis. Kita kenalah jaga, betul tak?

Let be honest, mesti pernah buat letak tisu or kapas to absorb those leaking kan? At the end of the day, "that" sensitive area terasa pedih, dan kapas-kapas melekat. Yucks! Kenapa perlu siksa diri? ;) I'm telling this, sebab Mak pun pernah buat. Maklumlah, being a new mom mana tahu kewujudan produk ni semua. So, jangan ulangi kesilapan sama ;)
Shapee Disposable Nursing Pad
Perlu ada ke Shapee Disposable Nursing/Breast Pad?
Yes, terdapat pelbagai jenama yang dijual; you name it. Pilihan Mak? Tentulah Disposable Nursing Pads dari Shapee. Ini sebabnya:

✔ Ultra-nipis dan Rekabentuk 3D - Senipis 1mm dan berbentuk mangkuk; melekap dengan sempurna dan bentuknya kekal walaupun basah.

✔ Jalur Pelekat Double Anti-Slip - Pelekat berganda dan tidak mudah tercabut to keep it in place ;)

✔ Material yang lembut - Permukaan yang lembut dan tidak menyebabkan iritasi.

✔ Kadar serapan yang tinggi - Menyerap sehingga 55ml cecair!

✔ Perlindungan Dari Kebocoran dan Lapisan Teknologi Lapisan Dry-Comfy - Kekal kering dan selesa lebih lama dengan perlindungan lock-core dan tidak melekat bila basah.

✔ Lebih Hygienic, Mudah dibawa - Dipek secara individu dan mudah dibawa kemana-mana.

✔ Made in Korea ;)
Shapee Disposable Nursing Pad
Menarik bukan? Setiap ibu (atau bakal ibu) perlu ada sekurang-kurangnya sekotak. Satu lagi bila dah jadi mak-mak ni, mesti awak beli non-pad bra kan. Perasan tak kadang-kadang ternampak "that" thing tersembul kan? *facepalm* Inilah satu kegunaan penting Shapee Disposable Nursing Pad ni. #IniSerius

Pilihan Terbaik: Mak Pilih Shapee Disposable Nursing Pad!
Jadi, Mak sangat syorkan kepada ibu-ibu, terutamanya pada ibu-ibu baru that you must at least have 1 box ;) 1 kotak Shapee Disposable Nursing Pad ada 30 keping. Pakai-buang, tak perlu nak basuh-basuh dah. Nak tukar pun senang. Boleh beli dari laman web Shapee atau kedai bayi berdekatan anda : Lokasi.
Harga: RM18.90 (Harga Pengenalan: RM13.90)

Dapatkan lebih 10% diskaun bila awak tebus kod ini: 
10dnpblogger25 (Hanya untuk pembelian Shapee Disposable Nursing Pad)

Untuk pembelian dan info lanjut tentang produk dan promosi:

Website
https://www.theshapee.com/

Facebook
https://www.facebook.com/shapeeMY/

Instagram
https://www.instagram.com/shapeemy/

Youtube
https://www.youtube.com/c/Theshapee

Email
info@theshapee.com / eaugene@theshapee.com

Till then and have a nice day geng Mak-mak!

P/S: Shapee punya top selling seamless breastfeeding bra pun Mak dah try. Material kain yang sangat selesa dan lembut. Must have ;)

5 comments:

Raydah said...

good info here

Dunia Zumal said...

Nice sharing Mak...

Mrs Pip said...

Best brand shapee ni ...

Siti Rohaida Yusof said...

mse bff ada gak guna..tapi brand lain la..tapi ni nampak kemas dan senang nak guna ek

Mar Mansor said...

ibu yang menyusu pasti memerlukannya.
Janji Kita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...