PRU 14 : Semakan Daftar Pemilih - #CeritaMak

Monday, April 9, 2018

PRU 14 : Semakan Daftar Pemilih

Pilihan Raya Umum Ke-14 : Semakan Daftar Pemilih | Seperti yang kita sedia maklum, pembubaran parlimen telah dilakukan Jumaat lepas, 6hb April 2018 bagi membolehkan Pilihan Raya Umun Ke-14 (PRU14) diadakan dalam tempoh 60 hari. Jadi marilah kita laksanakan tanggungjawab kita sebagai rakyat dalam memilih teraju negara bagi 5 tahun akan datang.
pilihanraya umum malaysia
Bagi yang belum pernah mengundi/mendaftar, silalah mendaftar segera, manakala yang sudah pernah mengundi sebelum ini, semakan daftar pemilih boleh dilakukan di laman sesawang Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPRM) : https://pengundi.spr.gov.my/. Mak tengah baca manifesto-manisfesto parti ni ;) Till then, Salam.

7 comments:

  1. Time kerja boleh ke tak keluar mengundi...

    ReplyDelete
  2. Dah semak. Tempat mengundi masih sama. Manisfesto dahsat2 tu maklin oi.

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum lin...selamat mengundi yer...mama tempat mengundi kat Melaka pula...masih x tukar alamat...

    ReplyDelete
  4. Da semak maybe sama juga akan buat undi pos sebab bertugas tapi tengok macam mana nanti :)

    ReplyDelete
  5. Kita dah check lama. Lepas tukar alamat. Hehe. Selamat mengundi mak

    ReplyDelete
  6. Tak sabar nak mengundi sebab nak rasa suasana pilihanraya ni. Selamat mengundi semua.

    ReplyDelete
  7. Johorian :-)

    p/s: Aida da folo blog Mak. Tapi mcm rasanya da pernah folo before ni. Hmmmm pelik!

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.