Lazada Malaysia

Friday, February 8, 2019

KULIT BEBAS CELA DAN BERSINAR DENGAN AINAA CLEANSER DAN AINAA SERUM

Dengan lambakan produk penjagaan kulit muka keluaran tempatan dan luar negara, mesti semua orang rambang mata nak pilih mana satu regime kecantikkan kan? Mak pun sama. Jadi baru-baru ini Mak dah try produk keluaran anak tempatan oleh NSA Beauty yang diasaskan oleh Puan Syafiqah Aina.

Sebenarnya salah satu produknya; Ainaa Serum tak silap Mak dah viral sejak tahun lepas. Apa taknya, 20,000 botol terjual dalam masa seminggu dari tarikh perlancaran. Banyak feedback positif dari 4,000 pengguna dari Malaysia, Singapura, Indonesia dan Brunei. Yes, jadinya Mak pun teruja nak merasai sendiri keberkesanannya.
AINAA CLEANSER 2 IN 1 PURIFYING GEL : Pembersih Pantas 2 dalam 1! (KKM: NOT190108415K)
Ainaa Cleanser bertindak dengan membersihkan wajah secara mendalam dan berkesan menanggalkan kesan makeup, serta lebihan minyak dan kotoran di muka yang menyebabkan masalah kulit muka. Jadi dah tak perlu "double-cleansing". Kandungan pH yang seimbang mengekalkan lapisan perlindungan semulajadi kulit. Setiap kali mencuci muka, kulit kita terasa bersih, lembut, segar dan halus.

✔ BEBAS bahan kimia merbahaya ✔ BEBAS SLS, paraben dan minyak mineral

Kandungan Ainaa Cleanser
1. Cocamidopropyl 
✔ Membersih & membuang segala kotoran dari kulit
2. Lecithin 
✔ Merawat kulit wajah
3. Dimethicone 
✔ Melembabkan kulit wajah
4. Trehalose 
✔ Mengekalkan hidrasi kulit
5. Coco Glucoside 
✔ Merawat masalah jerawat
6. Castor Oil 
✔ Merawat sunburn
✔ Mencegah masalah jerawat
✔ Mengekalkan keremajaan kulit
✔ Membantu menghilangkan parut jerawat
✔ Melembutkan kulit wajah
✔ Merawat masalah kekeringan
✔ Melindungi kulit dari bakteria
✔ Non - Comedogenic ( Tidak menyebabkan pori pori tersumbat)

Bahan-bahan: Aqua, Poloxamer 184, Acrylates Copolymer, Trehalose, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Methyl Oleoyl Taurate, Coco-Glucoside, Lauryl Glucoside, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, PhenoxyEthan, Triethanolamine, Avena Strigosa Seed Extract, Lecithin, PEG-12 Dimethicone, EthylHexyGlycerine

Cara Penggunaan: 
Basuh muka dengan air suam dan gunakan 1 pam Ainaa Cleanser. Urutkan ke muka secara membulat terutamanya di kawasan T-Zone. Bilas semula dengan air suam, kemudian bilas sekali lagi dengan air sejuk.


AINAA SERUM : Rawat Kulit Anda Tanpa Kesan Sampingan 
(KKM: NOT190108416K)
Ainaa Serum merupakan serum bebas minyak yang cepat menyerap ke dalam kulit. Ianya dirumus khas untuk memperbaharui sel kulit. Formulasinya membantu merawat serta menghapuskan jerawat tanpa menyebabkan kekeringan dan menghakis kulit. Dengan penggunaan berterusan, tona kulit lebih sekata serta dapat menghilangkan binti-bintik hitam dan pigmentasi. Hasilnya; kulit nampak lebih segar, sihat, licin dan lembut dan kulit tampak lebih remaja. 

Kandungan Ainaa Serum
1. Timun
✔ Untuk kulit kita segar (hydration)
✔ Kulit lebih nampak muda
✔ Kulit nampak cerah
✔ Mengurangkan eyebag
✔ Melegakan sunburn
✔ Melembabkan kulit
✔ Melewatkan proses penuaan
✔ Mengurangkan kedutan
2. Aloe Vera
✔ Mengurangkan pigmentasi
✔ Menghilangkan parut jerawat , jeragat
✔ Melembabkan kulit wajah
✔ Merawat luka external
3. Soapwort
✔ Merawat Psoriasis
✔ Merawat Ekzema 
✔ Merawat Bisul
✔ Merawat Jerawat
4. Lavender
✔ Anti Penuaan
✔ Menyihatkan kulit
✔ Sifat Anti Oksida untuk mengelakkan iritasi kulit
✔ Sesuai untuk orang yang kulit kering, ekzema, dan jerawat
5. Asparagopsis Armata
✔ Membantu membersihkan kulit dari dalam
✔ Sekatakan tona wajah
✔ Anti bakteria dan anti fungus di kulit wajah dan kulit kepala
✔ Sesuai untuk kulit berminyak dan kulit kusam

Bahan-bahan: Aqua, Glycerin, Silanediol Salicylate, Propanediol, Chamomilla Recutita Extract, Cucumis Sativus Fruit Extract, Hydralised Elastin, PhenoxyEthanol, PEG 40 Hydrogenated Castor Oil, Acrylates/C10-30 Alkylacylate, Crosspolymer, Trofeceth-9, Asparagopsis Armata Extract, Lauroyl Sarcosine, Saponaria Officinalis Leaf/Root Extract, Menthol, Allantoin, Triethanolamine, Aloe Barbadensis Leaf Extract, PEG 35 Castor Oil, Humulus Lupulus Extract, Lavandula Angustifolla Oil, Tetrasodium EDT, EthylHexyGlycerine, Boerhavia Diffussa Root Extract, Hydrolized Collagen.

Cara Penggunaan:
Keringkan wajah. Sapu toner yang awak selalu guna, keringkan. Pam 1-2 titis serum, kemudian sapu dan ratakan Ainaa Serum pada wajah & leher. Siap! Boleh juga digunakan pada bahagian badan yang lain terutamanya siku dan lutut ;)


Kulit Mak jenis kombinasi. Sejujurnya Mak tak adalah masalah kulit sangat. Biasalah jerawat sebulan sekali dan bebkas-bekas parut kecil. Cuma kulit Mak kusam dan kering sekali sekala. Selepas 2 minggu incorporate dua produk dari NSA Beau ini: Ainaa Cleanser dan Ainaa Serum, kulit mak nampak glowing dan sihat. Kulit rasa lembap dan kurang berminyak.

Mudahkan? 

Harga Ainaa Cleanser ialah RM45/50ml manakala Ainaa Serum RM65/15ml dan boleh didapati dari 87 agen NSA Beau di seluruh negara - Malaysia dan Brunei.


Untuk keterangan lanjut, layari laman sesawang NSA Beau Ventures: https://www.nsabeau.my/ dan ikuti mereka di social media; Facebook dan Instagram.

9 comments:

Annur Syuhadah said...

ahha.. i pakai jugak. cleanser dia memang berkesan! I guna cleanser dia dalam rutin double cleansing I tetiap malam. Banyak berkurang dah whiteheads kat hidung

Mar Mansor said...

kalau serasi teruskan lah mak. saya masih setia dengan SeQy

Farah Dinah Hassan said...

Tulah dengar produk ni byk positive feedback. Mcm nak try tapi hold dulu sebab kulit kita ni payah nak jumpa produk sesuai😅

Sunah Sakura said...

patut la mak sentiasa nampak remaja...gituhhh

Cerita Huda said...

wah! Best yer guna skincare dari ainaa.. banyak betul manfaat untuk kecantikan dan kesihatan kulit

Nadia Johari said...

Ramai pakai ainaa ni.. Tertarik dengan clenaser dia.. Nama pun best.. Hehehemakin cantik la mak nanti

I N A A I N A A said...

Eh eh nama samaaa la produk ni dengan ena. Ahaks. Cam best je sebab ramai juga yg tengah pakai skrg.. ena ni dah start kulit sensitif

Cik Ash said...

makin comel la mak lepas ni hihihi

mek yunie said...

ramai cakap okei ni. insyaAllah boleh try next