Monday, June 3, 2019

Rugi Betol Kalau Tak Beli! Harga Murah Giler!!

Lagi 2 hari je nak raya ni, dah siap semua persiapan raya ke belum? Mak dengan anak dah prepare awal-awal dah since sebelum puasa. Maklumlah nak berhimpit-himpit dengan kesesakkan ribuan manusia memang tidaklah dengan adanya 4 superheroes Mak ni. Mana nak bawa stroller, mana nak layan kerenah anak-anak. Belum lagi menghadap waktu diorang bergusti, tantrum – ah, and the list go on and on.
Beli baju untuk baby boy ni senang je kan? Tak payah pening-pening. Just grab, tengok size suitable or not, selesa or not, mudah kotor or not and pay. Being the only girl in the house, obviously Mak la yang paling last settle shopping. Sure korang pun sama kan? So jangan risau. Dengan ini, Mak senaraikan 10 most affordable family store terbaik di Malaysia (specifically in Johor) untuk awak orang explore nanti!
1. PADINI
Mak perhatikan sebelum puasa lagi Padini dah start buat promosi tak masuk akal. Blouse all flat price RM29 to RM39, flat shoes RM19 and all. Sempat jugalah Mak beli baju seluar kerja, sweatshirt and kasut (again!) Baju baby pun sama RM9-RM13. Borong sakan la last time.
2. F.O.S
Ni tempat mak beli blouse/long sleeve t-shirt, selalu sangat ada offer 2 helai RM50.
Kedai baru ke ni? 
 Nak raya ni banyak sangat offer kan? 2 helai RM70. Berbaloi, kain pun cantik .
Baguslah susun atur baju YFS ni, senang nak suai padan baju. Jimat masa, tak payah fikir-fikir banyak.
The best part, blouse lah! Dah jadi mak-mak ni kena cari baju style gini. Macam-macam design ada. Cakap jelah nak yang macam mana, semua ada!
3. YFS Concept Store
Nampak je poster Raya Oh Raya YFS Raya Sales, Mak terus terbang dengan 4 superheroes Mak ke AEON Tebrau. Mak suka datang sini sebab boleh katakan semua ada dalam satu outlet ni. Kualiti dia pun setanding “designer items” tau. The best part is, currently ada ongoing sales; especially seluar;3 helai RM100 kot! jeans 2 helai RM80 and all. Mana nak dapat. Lagi-lagi dah nak last minute ni. Tapi korang hati-hati kalau masuk sini, bimbang tak jumpa jalan keluar je nanti. Rambang mata weiii! Mak dan superheroes pilih YFS untuk shopping raya tahun ni. Oooops!! Guess this will be my favourite store - ever! So ape tunggu lagi? Pergi laa serbuuuu!
4. Kitschen
Sape yang suke pakaian up-to-date tu, Mak sarankan boleh la pergi kat sini. Semua pakaian vogue and trendy boleh dapat kat sini. Maklumlah, walaupun Mak dah ade 4 superheroes, mak mestilah kena jaga penampilan kan!
5. H&M
Mak ni kadang-kadang nak nampak high-class sikit bila dressup! So mak of course pilih H&M! Nampak mahal sangat uolls kalau dapat sarung jenama ni. Tapi uolls jangan risau, harga still mampu milik taw!
6. Cotton On
Yang ni pon dalam senarai favourite kedai mak! Mak kalau dah masuk sini memang tak ingat dunia taw. Kasut-kasut dia semua design latest wehh! Tshirt dia pulak walaupon harga murahh tapi selesa yakmatt kalau pakai tau. Kain berkualiti of course laa dari cotton on.
7. UNIQLO
Nak feeling-feeling shopping kat Jepun, Mak akan pegi Uniqlo. Memang unik, trendy dan berkualiti barang-barang kat sini.
8. Brand Outlet
Beg, kasut, kemeja, seluar. Ehhh macam-macam lagi laa! Harga mampu milik sangat-sangat. Baju untuk 4 superhero mak pon murah. 3 helai Cuma RM50 jer. Kalau untuk kasut mak, 2pasang RM50 jer uolls! Mak bebas mix antara kasut and sandle.
9. MNG
Kalau nak cari handbag baru, Mak prefer cari kat MNG. Kalua nak tau, favourite handbag Mak sampai sekarang jumpa kat MNG tau, harga baru RM90.
10. AEON
Previously, orang-orang batch Mak (read: yang berusia) call AEON ni Jaya Jusco or JJ tau. The best part, they do offer a lot of well-known brand; Anakku, Scarlet, Applemint.

So tha’s all folks. Di kesempatan ini, Mak sekeluarga mengucapkan; Selamat Hari Raya Aidilfitir, maaf zahir & batin.

4 comments:

Asyiqin Roslee said...

aaaaaa, dekat sini pun boleh jadi rambang mata tengok semua baju lawa-lawa pluss harga pun murahhhhh... huaaaaaaa

Mrs Pip said...

Selamat Hari Raya Mak dan Keluarga ...

Fieza Sani said...

Selamat Hari Raya Mak & 4 superheroes..sakan shopping...semua tempat kurlas2 tau shopping...

kisah si dairy said...

seriuslah weh... aduiii... nak jugaklah shopping

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...