Lazada Malaysia

Tuesday, September 18, 2018

Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB

Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB | Warehouse @ Kilang Bateri sekarang memang sangat hype dengan deretan butik-butik berjenama, cafe hipster dan yang paling penting setiap sudut insta-worthy ;) Boleh ambil gambar banyak-banyak. Plus, tiap-tiap minggu pun ada pelbagai acara diadakan di sini. Lagi-lagi sejak rebranding ni. Memang happening.
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Jadi sambil meninjau wajah baru Warehouse @ Kilang Bateri, perut pun sudah lapar, kami singgah sekejap di Eye's Steak yang bertempat di TRAFO area, cafe hujung sekali. Tahu kenapa? Mesti awak orang tak percaya. Sebab dia ada promo ni:
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Mana nak dapat menu 5 star harga picisan? Sinilah tempatnya! Environment best, tenang dan selesa. Yang penting tak panas, sebab ada aircond. Tapi kalau awak nak duduk luar pun boleh. Terpulang la, seat ada banyak luar dalam.

MENU OF THE DAY ;)
Selain menu yang ada dalam promosi, Eye's Steak juga menyediakan hidangan lain yang tak kurang hebatnya. You name it; pasta? burger? steak?
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Kalau tak promo pun harga makanan masih lagi dalam range mampu-makan kalau nak dibandingkan dengan kebanyakkan cafe or restaurant Western/Italian. HAHAHA. Eh asal gelak? Menu pilihan kami hari tu dimulakan dengan appetizer; Cheezy Wedges.
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Cheezy Wedges dan Strawberry Ice blended

My word on this: Sorry KFC, this is too good. Jadi Mak terpaksa beli 2 set. Yang lain:
Sirloin steak with blackpepper sauce
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Meatball Pasta - Mak recommended!
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Chicken Parmigiana - Mak recommended!
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
BBQ Lamb Shank
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Marinara Pasta
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Chicken Fajita

Don't you just love all the good food? Sedap, sedap dan sedap. Steak juicy and well-done, nice pasta, air best cuma lamb shank BBQ tu, sos yang coated tu sedikit sangat, lembut tapi a bit dry as you can see on pic Mak show above. Biasalah tekak Melayu, kalau boleh kuah nak selambak begitu macam stew. Tapi, sos blackpepper mushroom dia memang kaw-kaw dik. Mak would want it on everything, mohon pack dan jual. I would buy.

That's All for today anak-anaks, cucu-cucus, cicit-cicits. Nanti nak pergi Eye's Steak ajak Mak tau! Info lanjut:

Eye's Steak Kilang Bateri
Warehouse @ Kilang Bateri, L-4, No. 83, Jalan Tampoi, 81200 Johor Bahru, Johor (TRAFO area, lot paling hujung sekali)
016-3212606
️Waktu operasi: 4PM - 12AM (RABU OFF)

Eye's Steak Kilang Bateri on social media:
FB: Eye's Steak - Kilang Bateri
Instagram:  eyessteak_bateri

8 comments:

Anonymous said...

Dlm byk2 menu tu, k.fiezz tergoda air dia..Hehe.. Western food k.fiezz kureng sikit tapi sekali-sekala boleh je layannn...

Kin Naz said...

Sedapnya mak. Saja tau tayang makanan sedap2 dikala hujan renyai kat luar tu huhu. Turun Johor nanti boleh masuk dalam list ni

Cekgu Norazimah said...

Alahai, sedapnya tgk pasta tu 😉

Maisarah Humaira said...

wow.. sedap-sedap semuanya! harga pun kira ok jugaklah tu. tempat pun cantik dan menarik

www.maisarahsidi.com

shamiera osment said...

Lamb shank tu kalo sos byk mesti sedap..syg lah jual camtu..mmg dry tengok nya..huhu

CikLa Shahril said...

Wow, peminat western should try this. Look yummy...

aima hassan said...

Mujur lah kilang bateri itu jaraknya 2 jam setengah dari rumah i. Haha

Ana Suhana said...

Ok wajib singgah semula dekat kilang bateri ni bila ke JB nanti. Nampak menarik semua. Harga pun not bad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...