Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB

Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB | Warehouse @ Kilang Bateri sekarang memang sangat hype dengan deretan butik-butik berjenama, cafe hipster dan yang paling penting setiap sudut insta-worthy ;) Boleh ambil gambar banyak-banyak. Plus, tiap-tiap minggu pun ada pelbagai acara diadakan di sini. Lagi-lagi sejak rebranding ni. Memang happening.
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Jadi sambil meninjau wajah baru Warehouse @ Kilang Bateri, perut pun sudah lapar, kami singgah sekejap di Eye's Steak yang bertempat di TRAFO area, cafe hujung sekali. Tahu kenapa? Mesti awak orang tak percaya. Sebab dia ada promo ni:
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Mana nak dapat menu 5 star harga picisan? Sinilah tempatnya! Environment best, tenang dan selesa. Yang penting tak panas, sebab ada aircond. Tapi kalau awak nak duduk luar pun boleh. Terpulang la, seat ada banyak luar dalam.

MENU OF THE DAY ;)
Selain menu yang ada dalam promosi, Eye's Steak juga menyediakan hidangan lain yang tak kurang hebatnya. You name it; pasta? burger? steak?
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Kalau tak promo pun harga makanan masih lagi dalam range mampu-makan kalau nak dibandingkan dengan kebanyakkan cafe or restaurant Western/Italian. HAHAHA. Eh asal gelak? Menu pilihan kami hari tu dimulakan dengan appetizer; Cheezy Wedges.
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Cheezy Wedges dan Strawberry Ice blended

My word on this: Sorry KFC, this is too good. Jadi Mak terpaksa beli 2 set. Yang lain:
Sirloin steak with blackpepper sauce
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Meatball Pasta - Mak recommended!
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Chicken Parmigiana - Mak recommended!
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
BBQ Lamb Shank
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Marinara Pasta
Eye's Steak Kilang Bateri @ Warehouse, JB
Chicken Fajita

Don't you just love all the good food? Sedap, sedap dan sedap. Steak juicy and well-done, nice pasta, air best cuma lamb shank BBQ tu, sos yang coated tu sedikit sangat, lembut tapi a bit dry as you can see on pic Mak show above. Biasalah tekak Melayu, kalau boleh kuah nak selambak begitu macam stew. Tapi, sos blackpepper mushroom dia memang kaw-kaw dik. Mak would want it on everything, mohon pack dan jual. I would buy.

That's All for today anak-anaks, cucu-cucus, cicit-cicits. Nanti nak pergi Eye's Steak ajak Mak tau! Info lanjut:

Eye's Steak Kilang Bateri
Warehouse @ Kilang Bateri, L-4, No. 83, Jalan Tampoi, 81200 Johor Bahru, Johor (TRAFO area, lot paling hujung sekali)
016-3212606
️Waktu operasi: 4PM - 12AM (RABU OFF)

Eye's Steak Kilang Bateri on social media:
FB: Eye's Steak - Kilang Bateri
Instagram:  eyessteak_bateri

8 comments:

  1. Dlm byk2 menu tu, k.fiezz tergoda air dia..Hehe.. Western food k.fiezz kureng sikit tapi sekali-sekala boleh je layannn...

    ReplyDelete
  2. Sedapnya mak. Saja tau tayang makanan sedap2 dikala hujan renyai kat luar tu huhu. Turun Johor nanti boleh masuk dalam list ni

    ReplyDelete
  3. wow.. sedap-sedap semuanya! harga pun kira ok jugaklah tu. tempat pun cantik dan menarik

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  4. Lamb shank tu kalo sos byk mesti sedap..syg lah jual camtu..mmg dry tengok nya..huhu

    ReplyDelete
  5. Wow, peminat western should try this. Look yummy...

    ReplyDelete
  6. Mujur lah kilang bateri itu jaraknya 2 jam setengah dari rumah i. Haha

    ReplyDelete
  7. Ok wajib singgah semula dekat kilang bateri ni bila ke JB nanti. Nampak menarik semua. Harga pun not bad.

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.