Lazada Malaysia

Tuesday, September 25, 2018

Mak Lin's Althea Korea (Malaysia) Haul!

Sebenarnya Mak dah banyak kali shopping dekat Althea. Tapi asyik lupa sahaja nak update dekat blog. Entah kenapa. HAHAHA. So kali ni, Mak share Mak punya last month haul dengan awak semua, siap dengan short review OK ;)
Honestly Mak suka beli makeup (walaupun taklah rajin makeup pun). Skincare kurang sikit sebab Mak dah ada Mak punya skincare product regime. Tapi kadang-kadang Mak gatal juga beli 1-2, nak cuba. So this time Mak beli:

Althea Petal Velvet Powder #Pink Lavender (3g) 
Sebelum ni Mak guna Inisfree punya No-Sebum Mineral Powder, compare to this, Mak prefer Althea punya lagi ;) (and cheaper!)

Lovely Me:ex Pastel Cushion Blusher (5g) #01 Rose Cushion
Comel, tapi kalau awak suka bright and pigmented blusher, well this is NOT for you. Warna blusher dia light saja, kena sapu banyak kali.

PRRETI Nourishing Multi Oil Serum (45g)
Mak buat night serum. So far so good.

Etude Sunprise Must Daily SPF 50+/PA+++ (50g)
Must have. Mak use it daily, gel type and no-white cast for that purr-fect selfie ;)

Silky Perfect Foot Peeling Pack 
The best. Mak suka foot peeling pack, and it does work. Kulit akan peeling 4-5 hari then tapak kaki cantik dan mulus.

It's My Powder Brush
Cause I don't have one.

Itu je Mak beli. Best beli dekat Althea ni. Tak perlu risau barang fake (and cheap, again!). Awak dah daftar? Kalau belum boleh daftar dekat sini: Althea Korea Website. Boleh dapat diskaun 20% ;) Till then, have a pleasant day!

5 comments:

Cantik Sihat Semulajadi by Umi Nazrah said...

salam singgah. alahai comei2 nya lah produk tu. nak pakai pun rasa sayang camni :D

Kin Naz said...

Banyak tu shopping mak lin

Mrs Pip said...

velvet powder tu best ..

Mas Zull said...

assalamualaikum lin...wah !! bestnya kan...

Siti Rohaida Yusof said...

velvet petal powder tu best..i dah repeat beli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...