Malaysia FinTech Ecosystem Conference & GT Dollar Grand Launch

Majlis Pelancaran GT Dollar
Pada 16 Januari 2017 yang lepas, telah berlansung Malaysia FinTech Ecosystem Conference & GT Dollar Grand Launch yang dirasmikan oleh Y.B. Datuk Mas Ermieyati Binti Samsudin, Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan betempat di Pusat Konvensyen Sime Darby, Bukit Kiara, Kuala Lumpur.
Majlis dihadiri oleh ribuan pegawai kerajaan serta tokoh pemimpin industri teknologi maklumat dan e-dagang yang menyokong pembangunan dinamik FinTech sebagai pemacu inovasi SMART seperti GT Dollar. Kerjasama Malaysia dan GT Dollar ini adalah bertujuan untuk memudahkan konsumer dan peniaga berinteraksi secara terus dalam 1 platform yang mesra pengguna sekaligus menyumbang serta meningkatkan pendapatan ekonomi Malaysia dalam bidang e-perdagangan.

Selain itu, kerajaan Malaysia serta GT Group telah merancang untuk melabur dalam sektor pembuatan (Pemasangan Sendiri) dimana GT Robot dihasilkan (Pemasangan Sendiri) di sepanjang sempadan Negeri Sembilan dan Melaka. Pelaburan ini dijangka dapat menjana pendapatan kepada syarikat up to USD20j dan mewujudkan peluang pekerjaan kepada masyarakat setempat untuk 10 tahun mendatang. Sekaligus mengiktiraf kilang GT Robot sebagai kilang mesra alam pertama di Asia dalam bidang pembuatan berteknologi tinggi.

Tentang GT Robots - Singapore's Pride in Robotic
GT Robot adalah syarikat teknologi tinggi dibawah naungan GT Group yang pakar dalam menghasilkan robot humanoid. Telah menghasilkan 2 prototype robot; GT Wonder Boy dan GT Gobot. Untuk maklumat lanjut boleh layari www.gtrobots.com untuk info yang sangat menarik.

Tentang GT Group
GT Group berpusat di Singapura dan terdiri daripada GT Dollar, GT Robot, GT Mobile dan GT Payment. Dengan gabungan pelbagai aspek, ianya bertujuan menghasilkan 1 ekosistem bagi merealisasikan matlamat GT Group bagi melahirkan satu usaha menjurus kepada kemajuan individu sekaligus meningkatkan kualiti hidup.

Tentang GT Dollar
GT Dollar adalah perisian e-wallet yang menyediakan 1 platform yang memudahkan peniaga dan konsumer berhubung. Peniaga dapat berkongsi pelbagai tawaran servis atau produk melalui aplikasi ini. Yang menarik, pengguna dapat melihat dan berkongsi maklumat within circles untuk mendapatkan GT Cash with every share.

Lebih-lebih lagi, pelbagai tawaran produk serta servis yang menarik dapat dinikmati dari 80 ribu merchant seluruh dunia! on fingertips ;)

Muat turun sekarang di Google Play Store untuk kita sama-sama berjimat cermat di era makan duit globalisasi ini.

Oh lupa pula nak beritahu. Selepas selesai muat turun dan mendaftar, RM300 akan dikreditkan ke dalam akaun GT Dollar anda ;)

Semoga berjaya GT Group!

Comments

Post a Comment

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.