VIDEO | SAMYANG 2× SPICY NUCLEAR RAMEN CHALLENGE - #CeritaMak

Saturday, November 11, 2017

VIDEO | SAMYANG 2× SPICY NUCLEAR RAMEN CHALLENGE

As anak minang+bugis sejati, setakat kunyah cili tu small matter je. Apetah lagi setakat seketol ramen. Kahkahkah. Been trying banyak kali Samyang noodle yang biasa sebelum ni, sedap betul texture ramen dia. Kenyal. Dah jadi macam addicted pulak. Tapi membayangkan sebungkus je dah RM8, mak kuburkan saje nafsu yang rakus itu. Sekali sekala boleh la. Hahaha.

Kisahnya Kak Ayuni belanja mak Mee Samyang. Mula-mula mak hesitate nak makan. Kalau gastrik ni parah je cari penyakit. Kebetulan masa sampai parcelnya, mak baru je tahu mak dah pregnant 2nd semester! Talking bout too busy to get to know your ownself bila dah ada 3 superheroes ni. Kesudahannya dah 3rd trimester keluar masuk stor, dok belek-belek teringin pula mak. Hahaha. 

Jom ikuti perjalanan mak makan Mee Samyang Nuclear pedas berapi tu. Video dalam stor namanya ni ;)


Alhamdullillah mak survive. Malah masih kelaparan selepas all the torment and torture. Kahkahkah. Finish it without minum air ok~ *pat myself and insert an evil laugh here*

If you want to want to try some, you can get it from Kak Ayuni Rafilah Carousell @yunfila. Bukan setakat Ramen, macam-macam ada dekat sana ;)

Kalau awak dah try beritahu mak ok? 
Till then, Salam.

15 comments:

  1. Wah, tahannyaaa..
    Kaklong makan beberapa suap dah minum air, tak tahan. :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Suami kita pun sama. Yang biasa pun dia tak mampu nak makan. Sesuap terus giveup.

      Delete
  2. wow.. salute la, kalau akak memang x mampu, makan sikit je sambal dah berha hu ha hu... minum air jangan nak kata mmg jenis x tahan pedas la ... uwaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benda ada kita try je kak. Orang belanja. Huhuhu.

      Delete
  3. Ya Allah!! Ena yang original tu pun makan dua sudu dah tak tahan.

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum lin...kalau mama mmg tak tahan sbb ada gastrik takut pedih perut lin...jamah sikit bolehla...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  5. Memang tak mampulah nak makan.. Perut tak tahan pedas.. Mampu tengok je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala mencuba tak apa. kongsi dengan husband. boleh gelakkan beliau bersama-sama.

      Delete
  6. TAK SABAR SEBENARNYA NAK MENCUBA NI,TETAPI DISEBABKAN PERUT TAK BAIK LAGI..SO POSTPONED LAH DULU

    ReplyDelete
  7. G
    Hebat lah mak lin. Tabik spring Ana. Berani dan slumber. 👍👍

    ReplyDelete
  8. haha kami banyak kali dah makan , sbb anak2 gila makan smyang ni..tp asal nak videokan aje ramai sangat perosak suasana .. cancel video teruskan makan..

    spicy 2x ni memang pedas .. dan kadang2 rasa tk tahan.. kadang2 ok je

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.