Watson & Guardian Haul + Short Review ;) - #CeritaMak

Thursday, June 21, 2018

Watson & Guardian Haul + Short Review ;)

Jarang Mak up entry haul ni sebab Mak memang jarang beli banyak as tak bermakeup sangat pun, tapi disebabkan Watsons & Guardian buat sales bertubi-tubi sejak bulan lepas, maka Mak pun terpengaruh jua akhirnya. Kira ni collective haul la ya. Dari kiri atas, Mak beli di Guardian. Yang lain Mak beli dekat Watsons secara online sebab dapat voucher and boleh redeem points. 2 barang dekat gambar bawah, in-store. Berbaloi-baloi la kiranya.
Watsons and Guardian Haul
1. Silkygirl Pure Smooth Pressed Powder - Natural

2. Silkygirl Mate Junkie - Vintage

3. Silkygirl Blusher (untuk adik perempuan mak)

4. Eye Mask Guardian

5. Watsons Dry Shampoo - Charming Pink

6. Kate Dark Night Glow eyeshadow

7. Physicians Formula Glow & Mood Boosting Powder - Translucent

8.Watsons Repairing Treatment Wax - Honey

9. Mask and sample from Watsons

10. Revlon Superlength Mascara

11. Nivea White Oil Clear Super Mousse

12. Rexona deodorant

13. Freeman Clay Mask - Purifying Avocado + Oatmeal

14. In2It Colour Stick Matte - Claret

15. Nivea White Oil Clear Caring Whip

16. ID.AZ Dermastic Pore Clean Clay Mask

Ikutkan boleh jejak RM500 ni tapi disebabkan offer, total damage plus minus RM150. Yang paling mahal ID.AZ Dermastic Pore Clean Clay Mask tu about RM42. Kalau perasan gambar atas kanan ada sample Mask ID.AZ. Mak try pakai and Mak really amaze with it significant result. Then terus beli full size. Silkygirl makeup tu biasalah, beli sekali, setahun guna include In2It matte lipstick. This time mak beli warna deep maroon acah-acah gothic. HA HA HA. Eye Mask Guardian yang comel tu RM1.50 sahaja sekeping, Mak beli 3. Tak tahu la berkesan ke tak, bolehlah pakai nak sejukkan mata kasi cerah. 

Dry Shampoo dah try tapi too wangi for me, so I give it to my sister. Revlon Mascara dengan Kate eyeshadow Mak belum buka (termasuklah Hair Treatment Wax). Ada baca review, semua kata best. Mak nak habiskan mascara Avon Mak dulu. Best tau Mascara Avon ni Avon True Color - Wide Awake Mascara. Melentik tebal tak payah kepit-kepit pun.

Deodoran tu biasalah buat spare. Freeman Mask tu Mak baru 1st time beli yang jenis ni. Sebelum ni beli Freeman mask jenis scrub (sugar charcoal) dengan peel-off mask cucumber tu. Bolehlah nak ber"me-time". Ikutkan mask dalam tube walaupun nampak pricey, tapi boleh pakai banyak kali. Physician Formula Powder tu Mak try dah. Tapi nak kena apply banyak kali baru nampak. Taknak beli lagi. Last but not least, pencuci muka Nivea. Mula-mula tergerak nak beli yang dalam squeeze tube tu - caring whip sebab cheaper dari yang super mousse, sebab murah obviously. Then after 2 weeks pakai, eh best pulak kan. So Mak beli yang mousse-type 2 canister terus sebab murah semurah murahnya harga sales dekat Watsons.

Literally speaking, ni semua agaknya setahun pun tahan kot. Mak puas hati. HA HA HA.

10 comments:

  1. kemain kan mak...dah banyak beauty produk ni..makin cantik

    ReplyDelete
  2. Murah gila.. memang berbaloi beli..

    ReplyDelete
  3. wahhhh jimat RM350 sebab sale & voucher tu, patutlah borong sakan :D

    ReplyDelete
  4. murahnya. haritu kalut nak raya pakai duit banyak hahaha tak sempat beli apa apa huhu

    ReplyDelete
  5. jimat banyak dah tu mak, part buat spare tu wajib lah haha

    ReplyDelete
  6. daebakk makkk! banyaknyaaa tapi berbaloi baloii hehe

    ReplyDelete
  7. Wow byknya jimat.seronok kalau membeli gini.

    ReplyDelete
  8. banyak ye mak shopping.. freeman clay mask tu Rose pun ade, tapi yang warna pink. hihi

    ReplyDelete
  9. Banyaknya shopping. Tapi puas hati la dari RM500, jadi dlm RM150 je.

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.