Lazada Malaysia

Thursday, June 21, 2018

Watson & Guardian Haul + Short Review ;)

Jarang Mak up entry haul ni sebab Mak memang jarang beli banyak as tak bermakeup sangat pun, tapi disebabkan Watsons & Guardian buat sales bertubi-tubi sejak bulan lepas, maka Mak pun terpengaruh jua akhirnya. Kira ni collective haul la ya. Dari kiri atas, Mak beli di Guardian. Yang lain Mak beli dekat Watsons secara online sebab dapat voucher and boleh redeem points. 2 barang dekat gambar bawah, in-store. Berbaloi-baloi la kiranya.
Watsons and Guardian Haul
1. Silkygirl Pure Smooth Pressed Powder - Natural

2. Silkygirl Mate Junkie - Vintage

3. Silkygirl Blusher (untuk adik perempuan mak)

4. Eye Mask Guardian

5. Watsons Dry Shampoo - Charming Pink

6. Kate Dark Night Glow eyeshadow

7. Physicians Formula Glow & Mood Boosting Powder - Translucent

8.Watsons Repairing Treatment Wax - Honey

9. Mask and sample from Watsons

10. Revlon Superlength Mascara

11. Nivea White Oil Clear Super Mousse

12. Rexona deodorant

13. Freeman Clay Mask - Purifying Avocado + Oatmeal

14. In2It Colour Stick Matte - Claret

15. Nivea White Oil Clear Caring Whip

16. ID.AZ Dermastic Pore Clean Clay Mask

Ikutkan boleh jejak RM500 ni tapi disebabkan offer, total damage plus minus RM150. Yang paling mahal ID.AZ Dermastic Pore Clean Clay Mask tu about RM42. Kalau perasan gambar atas kanan ada sample Mask ID.AZ. Mak try pakai and Mak really amaze with it significant result. Then terus beli full size. Silkygirl makeup tu biasalah, beli sekali, setahun guna include In2It matte lipstick. This time mak beli warna deep maroon acah-acah gothic. HA HA HA. Eye Mask Guardian yang comel tu RM1.50 sahaja sekeping, Mak beli 3. Tak tahu la berkesan ke tak, bolehlah pakai nak sejukkan mata kasi cerah. 

Dry Shampoo dah try tapi too wangi for me, so I give it to my sister. Revlon Mascara dengan Kate eyeshadow Mak belum buka (termasuklah Hair Treatment Wax). Ada baca review, semua kata best. Mak nak habiskan mascara Avon Mak dulu. Best tau Mascara Avon ni Avon True Color - Wide Awake Mascara. Melentik tebal tak payah kepit-kepit pun.

Deodoran tu biasalah buat spare. Freeman Mask tu Mak baru 1st time beli yang jenis ni. Sebelum ni beli Freeman mask jenis scrub (sugar charcoal) dengan peel-off mask cucumber tu. Bolehlah nak ber"me-time". Ikutkan mask dalam tube walaupun nampak pricey, tapi boleh pakai banyak kali. Physician Formula Powder tu Mak try dah. Tapi nak kena apply banyak kali baru nampak. Taknak beli lagi. Last but not least, pencuci muka Nivea. Mula-mula tergerak nak beli yang dalam squeeze tube tu - caring whip sebab cheaper dari yang super mousse, sebab murah obviously. Then after 2 weeks pakai, eh best pulak kan. So Mak beli yang mousse-type 2 canister terus sebab murah semurah murahnya harga sales dekat Watsons.

Literally speaking, ni semua agaknya setahun pun tahan kot. Mak puas hati. HA HA HA.

10 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

kemain kan mak...dah banyak beauty produk ni..makin cantik

Shahida Dzulkafli said...

Murah gila.. memang berbaloi beli..

farhanna jafri said...

wahhhh jimat RM350 sebab sale & voucher tu, patutlah borong sakan :D

Shafyqah Azahar said...

murahnya. haritu kalut nak raya pakai duit banyak hahaha tak sempat beli apa apa huhu

Miza Talib said...

jimat banyak dah tu mak, part buat spare tu wajib lah haha

Maisarah Humaira said...

wow.. jimat berganda ni

sayidah napisah said...

daebakk makkk! banyaknyaaa tapi berbaloi baloii hehe

nia said...

Wow byknya jimat.seronok kalau membeli gini.

Cik Rose said...

banyak ye mak shopping.. freeman clay mask tu Rose pun ade, tapi yang warna pink. hihi

Nurul Shahira said...

Banyaknya shopping. Tapi puas hati la dari RM500, jadi dlm RM150 je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...