Lazada Malaysia

Sunday, January 13, 2019

Mamaway Baby Ring Sling - Best Baby RS in Malaysia 2018

Mamaway Baby Ring Sling - Best Baby RS in Malaysia 2018 | Being a Mak yang sentiasa on-the-go and at the same time have to take care 4 superactive baby, toddler and preschooler, TRUST ME; you will NEED a baby carrier. And for that, I have 3 kind of carrier yang Mak guna: wrap, soft sctructured carrier and the versatile wring sling. So hari ini, Mak nak cerita tentang one of it: RING SLING.
Apa itu Ring Sling (RS)?
RS ialah salah satu carrier atau alat memudahkan parent untuk mengendong bayi/anak. RS ni merupakan carrier yang telah ditambahbaik daripada penggunaan kain batik atau sebarang kain yang digunakan oleh ibu bapa (nenek moyang kita) sejak beratus tahun dulu lagi. Ianya diperbuat daripada sehelai kain yang panjangnya dari 1m - 1.5m (68"-80"). Juga menggunakan 2 ring untuk mengikat kain sling tersebut. RD dikenali sebagai one shoulder carrier sebab berat baby tertumpu pada sebelah bahu sahaja. Bayi boleh diletakkan pada 3 jenis posisi; bahagian depan, tepi dan belakang

Personally bagi Mak, kalau dibandingkan dengan baby carrier jenis lain; mak lebih prefer ring sling. Sebab:
• Cuddly!
• Senang digunakan, simple step.
• Sesiapa pun boleh pakai, apa sahaja size wearer.
• Boleh digunakan dari bayi baru lahir hingga toddler. Jimat!
• Mesra breastfeeding
• Baby lebih tertutup dan boleh digunakan sebagai nursing cover

Mamaway Baby Sling Carrier
Tahu tak tahun lepas; 2018 yang Mamaway Baby Sling Carrier is the "Best Sling Carrier in Malaysia" - Reader's Choice Award BabyTalk MamaPapa. Mak guna Mamaway RS la selama ni, yang design Little Sailors. Comel sangat and this is MORE reason why you should have 1 too ;)
Premium Combed Cotton - Kain yang tahan, sejuk (pengudaraan yang baik) dan selesa dipakai. Sesuai untuk kulit bayi yang lembut.
N66 Souble Ring - Ring yang kuat yang tak akan bengkok/patah. The ring is ultra strong material used in parachutes!

*Kain dan Nylon N66 telah diuji dengan berat 75kg selama 72 jam tanpa sebarang isu/masalah.(INTERTEK Test Report no. TWNH00072298)
Senang disimpan dan dibawa ;)

Harga sehelai Mamaway Baby Ring Sling: RM250 tapi sekarang tengah harga promosi dekat website Mamaway: RM149.90 ~ RM189.90 ikut design. Design dia pun memang cantik-cantik. Tapi tak tahulah sampai bila. Kalau awak nak invest to buy 1 carrier yang murah, versatile serta berbaloi terutamanya untuk beginner, mak syorkan awak beli RS ni.
Untuk info lanjut; layari laman sesawang Mamaway Malaysia: my.mamaway.com dan ikut Mamaway Malaysia di Facebook untuk sebarang info serta promosi terkini: Mamaway Malaysia.

Jom berbaby wearing. Till then, Salam.

2 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

dulu aku teringin betul nak pakai mendalah ni weh..tapi tulah...tak pandai langsung nak menggayakan..tunggulah next baby,,,ehhhh

Mar Mansor said...

mudah kendong baby macam ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...