2018: It's a Wrap! - #CeritaMak

Wednesday, January 2, 2019

2018: It's a Wrap!

2018: It's a Wrap! | Dah hari kedua 2019 ni. Jadi macam tahun-tahun sebelumnya juga, Mak nak kongsi my thought; resolution and else. So, next year Mak boleh baca balik and audit semula kehidupan untuk tahun-tahun kehadapan.

Baca entri tahun lepas: 2017: It's a Wrap!

Funny thing is, rasanya tahun lepas pun sama dengan tahun ni. Tak tahu nak happy ke nak sedih. Tapi, apa-apa pun syukur atas rezeki, kesihatan yang Tuhan beri untuk Mak dan anak-anak. Alhamdulillah. Adam dan Iman dah mula bersekolah semalam, Fateh dan Yusuf semakin besar dan sihat. Semua urusan dipermudahkan.

Macam Mak update dekat Facebook Mak, my 2019 resolution would be:

Nak jadi manusia yang lebih baik dari semalam
Work hard; earn more, save more
Nak belajar menjahit baju kurung/baju melayu 
Nak kurus - azam paling wajib setiap tahun ;)

Rasanya itu sahajalah plan Mak tahun ni. Sejak 2017 kami struggle sedikit, tapi 2018 lebih banyak lagi mengajar Mak untuk pasrah, redha, tabah serta berserah; the hard way. But hey, I'm still here  standing, yang penting anak-anak happy. Umur dah meningkat, kemahuan pun dah berkurangan. Most of my time fokus on cari duit and anak-anak. Kadang-kadang jiwa rasa sunyi juga. Tapi, nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan? Mak bersyukur sahajalah.

Terima kasih atas doa keluarga dan kawan-kawan. Semoga 2019 membawa sinar lebih bahagia dan pelangi dalam hidup kita. InsyaAllah.

12 comments:

  1. ok nak tempah baju kurung sehelai.. baju melayu 4 helai 1 dewasa 3 kanak2 :p

    ReplyDelete
  2. Samalah mak..mkin umur meningkat..harap makin tenang hidup

    ReplyDelete
  3. Tang mana gumuknya mak ni ntah... Haisshhh... I is yang gumuks taw.. Azam 2019.. Nak 50kg... Skrg 60kg... Hahahaha...

    Okay..pape pun jom kerja keras demi kerjaya kita... kah!

    ReplyDelete
  4. mak nak kurus? bukan mak memang kurus ke?

    ReplyDelete
  5. semoga semua impian tercapai :)

    ReplyDelete
  6. senang sikit aku nak booking tiap tahun...Insyallah..tahun 2019 akan lebih baik...insyallah..aku ada untuk ko..ahakss

    ReplyDelete
  7. salam tahun baru 2019.
    semoga ceria2 selalu =D

    ReplyDelete
  8. hehe.. same resolution as you I wanna slim down too.

    ReplyDelete
  9. Reso akak this year hanyalah nak kembali sihat supaya kuat jaga mak abah akak dan nak luangkan banyak masa untuk Dania..tahun ni dia PT3 so kena luangkan banyak masa untuk dia...

    ReplyDelete
  10. InsyaAllah.. Selamat tahun baru Mak. Jom sama-sama melangkah ke depan dengan semangat baru ;)

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.