PAKEJ TRAVEL SINGAPURA: 1 HARI DARI KUALA LUMPUR / JOHOR BAHRU - #CeritaMak

Monday, February 26, 2018

PAKEJ TRAVEL SINGAPURA: 1 HARI DARI KUALA LUMPUR / JOHOR BAHRU

pakej perlancongan murah singapore
Pakej Travel Murah ke Singapura dari KL/JB | Kami ingin mengajak anda ‘lari’ sebentar dari Kuala Lumpur dan nikmati ‘trip’ pelancongan singkat dan ‘bajet’ ke negara jiran, Singapura. ‘Trip’ satu hari ini padat dengan destinasi-destinasi ikonik negara Singa, sesuai bagi mereka yang terkekang masa cuti tetapi masih mahu berjalan sebentar di samping mengumpul cop paspot.

Bandar Singapura memang cantik dan penuh dengan tarikan; Merlion Park, Masjid Sultan, Pulau Sentosa, Gardens by the Bay. Cara paling mudah untuk bergerak ke destinasi-destinasi tersebut adalah dengan memandu sendiri.

Namun, kami memudahkan lagi perjalanan anda dari KUALA LUMPUR. Tak perlu pandu kereta sendiri, tak perlu berkira-kira kos ‘Vehichle Entry Permit’ (VEP), tak perlu pening kepala dengan ‘Electronic Road Pricing’ (ERP) dan tak perlu susah payah mencari parking di sana nanti.

TARIKH TRIP
30 Mac – 31 Mac 2018
27 April – 28 April 2018
29 Jun – 30 Jun 2018
27 Julai – 28 Julai 2018

HARGA
RM 135 untuk seorang Dewasa dari Kuala Lumpur dan RM99 dari Johor Bahru (Kanak-kanak 3-11 Tahun : RM 135)

Pakej Merangkumi Bas Persiaran + Pemandu | Sarapan Pagi | Escort kami & Pemandu Pelancong
Pakej TIDAK Merangkumi Lunch & Dinner | Tiket Masuk Berbayar | Perbelanjaan Peribadi | Travel Insurans

ITINERARI RINGKAS
Hari 1
- 10 PM Bertolak dari KL Sentral
 - Bermalam di dalam perjalanan
Hari 2
- R&R Gelang Patah – Berhenti rehat, bersiap, solat Subuh dan sarapan pagi.
- Lawatan Bandaraya Singapura – Merlion Park, Riverside, Masjid Sultan, Bugis Street, Gardens by the Bay, Pulau Sentosa
- Pulang ke Kuala Lumpur.

FAQ
1. Rombongan akan bermalam di dalam perjalanan dari KL ke JB sebelum berhenti di R&R Gelang Patah. Semasa perjalanan pulang juga, rombongan akan berhenti berehat, bersiap dan makan malam di R&R Gelang Patah sebelum meneruskan perjalanan pulang ke Kuala Lumpur.
2. Rombongan akan berhenti rehat, bersiap, solat dan sarapan di R&R Gelang Patah, sebelum bergerak menuju kompleks Imigresen untuk memasuk Singapura.
3. Makan Tengahari – Pada waktu tengahari sejajar dengan waktu Zohor, rombongan akan di bawa melawat Masjid Sultan dan kawasan sekitar di Kampung Glam yang memang popular sebagai destinasi makanan terbaik Singapura. Rombongan akan mempunyai sedikit masa ‘Free & Easy’ untuk bebas memilih destinasi makanan di sekitar.

Untuk maklumat lanjut, boleh whatsapp Mak Lin 0127669156 ;) 

Kongsi this info dengan kawan-kawan OK? There's another 3 cheap and reliable travel package that Mak will blog about - NEW ZEALAND; SOUTH ISLAND (9H8M), VIETNAM; HO CHI MINH CITY (3H2M) and JEPUN; OSAKA, KYOTO & NARA (4H3M). Will keep you updates! Till then, Salam.

34 comments:

  1. Mak..jadi travel agen ke skrg ni..dulu k.fiezz penah ke singapore tapi masuk ke USS je..

    ReplyDelete
  2. wow... mrah gak harga tu... berbaloi gak... kena betul pandai cari pakej yg menarik... apa pun bestnya bercuti....

    ReplyDelete
  3. sudah lama tak pergi singapore, terasa nak pergi sekarang..

    ReplyDelete
  4. teringin nak pergi. kalau ada pakej menarik apa salahnya

    ReplyDelete
  5. Wahh!!pakej yg menarik utk jenjalan bersama family..

    ReplyDelete
  6. Wah lepas ni nak p singapore boleh cobtact Mak Lin la

    ReplyDelete
  7. Memang plan nk day trip ke singapura nanti. Murah pun murah. Wishlist ni.

    ReplyDelete
  8. Lama jugak tak turun singapore ni. Sis kalau ke sana tak susah sangat sebab mak angkat duduk sana...so tak perlu pakai package apa2. Nanti kalau ada geng nk ke sana boleh lah share entry ni

    ReplyDelete
  9. Pernah amik pakej travel seperti ini.. baru petang, trus dah flat hahaha penat... tapi memang best... feel dia lain sikit... cuma waktu mai hari tue, mmg ramai pelancong.. terus rasa macam xbest.. sesak

    ReplyDelete
  10. Quite cheap the package as food is include in the package. I use to book with Klook and they offers many interesting place with affordable price.

    ReplyDelete
  11. Murah giler la plak..bleh la bawak anak pi sana ni...pakej menarik..harga pun boleh tahan ,murah

    ReplyDelete
  12. nice sharing of your trip in singapore. never been to Universal studio before, and thanks for let me reading all this in details. I will do it in my next plan.

    ReplyDelete
  13. Baru je cakap dgn member jom ambil sehari pergi healing.. Rasa mcm nak pergi pun ada 😍

    ReplyDelete
  14. menarik pakej ni best kalau dapat join ni... murah dah pakej tu,,

    ReplyDelete
  15. Oh SIngapura ! Ikutkan plan bulan April ni KAMI akan pergi trip bersama team waze. Husband la kami ikut je... hehehhehe thanks for sharing at least boleh rujuk blog ceritamak mengenai singapura huhuhuh nanti bila berada di sana weee

    ReplyDelete
  16. menariknya pakej holiday ni... harga pun murah.. best kalau dpaat join nanti..

    ReplyDelete
  17. Pernah g singapore tahun 2007 kot sebab ada exhibition. Seronok jugak tapi yang xbest nilai duit tu. Nak shopping pun catu2 hihihi

    ReplyDelete
  18. Wah..murah sgt dah ni pakej tuu..berbaloi sapa2 yg kt kl nak join kan...

    ReplyDelete
  19. Wow memang berbaloi ni , korek tabung hehe tak pernah lg p singapore , hope one day dpt jgk pegi

    ReplyDelete
  20. wow beb...jom kita pegi sesama...hehe

    ReplyDelete
  21. Teringin nak pergi trip camni..hope ada rezeki la nanti huhu..

    ReplyDelete
  22. Best juga beli pakej tour, berbaloi kalau and harga pun berpatutan la. Kalau pergi sendiri mungkin kos lagi tinggi sebab makan kat singapura bukan murah.

    ReplyDelete
  23. Teringin nak pergi SG...
    tapi belum berkesempatan lagi..

    ReplyDelete
  24. Now this is one superb travel package! And i saw that you even have a trip to Japan...I am not that interested in visiting Singapore..but damn for Japan I am all in! <3

    ReplyDelete
  25. bestnyeee. nak travelllll
    jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  26. Wow, pakej ni sangat berbaloi. I love to visit Singapore but it is quite pricey because of the foreign exchange. Going in a group is not so bad as the expenses are shared out.

    ReplyDelete
  27. Wow this is affordable and food inclusive to the package. This is awesome!

    ReplyDelete
  28. ada ka lagi bulan 11 26/11 dan 12 ni 15hb

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.