Berjaya Waterfront Johor Bahru Ramadan Preview: Warisan Sajian Ibunda

WARISAN SAJIAN IBUNDA: Berjaya Waterfront Johor Bahru Ramadan Preview | Gather and bond over a vibrant spread of cuisine with your family and friends. Indulge with all you can eat buffet during this coming Ramadan at Berjaya Waterfront Johor Bahru with an affordable price of RM88 nett. While children RM44 nett (5-11 years old, FREE for kids below 5 years old) 

During the holy month in the Islamic calender known as Ramadan, Berjaya Waterfront Johor Bahru invites you with your family and friends to partake in the celebrations. Due to the overwhelming response they received last year, this year we will berbuka puasa in style and grandeur which will be held at the Grand Ballroom, Level 6 with a ‘Warisan Sajian Ibunda’ theme setting and with rustic wooden stalls, an enormous grilling station and a whole lamb on a spit roast, the entire kampung experience is made complete with a some performances on stage to entertain diners.
HIGHLIGHTS: Authentic local dishes from our chef’s home-grown recipe. Signature dishes featuring dishes featuring soup gear box, gulai kawah, baked “Jenahak” fish, kabsah, Bukhara rice and traditional style cooking stalls.

Signature dishes – Soup Gear Box and Kambing Golek with other 200 varieties of mouth-watering authentic local dishes such as kerabu ulam kampung, otak-otak, sate, daging bakar, ikan sumbat, gulai ayam kampung, lemang, ketupat and many more.

Lively melodies of malay traditional music will be performed like Ghazal, Zapin and Kuda Kepang throughout the Ramadan month.

EARLY BIRD SPECIAL
 MYR50.00nett per adult (17 May – 23 May 2018) ​MYR66.00 nett per adult (24 May – 13 June 2018) ​
*Confirm booking before 23 May 2018

AVAILABLE: 17 May – 13 June 2018
VENUE: Grand Ballroom, Level 6
TIME: 6:30pm – 10:00pm

MYR88.00 nett (Normal price)

So, lets gather family and friends to be part of this sensational buka puasa buffet from 17 May – 13 June 2018.

Please do your early reservation and see you all there ;) Till then, Salam.

28 comments:

  1. Gambar mana gambar ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah. klik je la facebook link atas tu.

      Delete
  2. Simple je entri mak kali ni. Hehehe

    Tapi harga macam ni ok la untuk bufet. Teringin nak makan makanan Johor. Hopefully ada la kat sini ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. simple je la. HAHAHA. update guna fon tak berapa gigih wak, mak kat gua ni.

      Delete
  3. Sis tak de gambar makanan yang disedikan ke. Tapi harga early bird tu kalau dapat grab. Mesti berbaloi habis ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada sis. maybe problem ni blog mak. memang berbaloi.

      Delete
  4. 17 May -13 June 2018? Oh ni kira untuk berbuka puasa nanti la ye? Menarik jugak harga dia

    ReplyDelete
  5. ala ringkasnya. nak jugak tengok gambar makanan atau orang sedang menikmati kesedapan makan tu. betul-betul untuk promote kedai. jauh nak pergi sebab saya dari negeri pantai timur. insyaAllah, kalau sampai sana akan pergi. terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak tak klik link kat atas ni. lengkap dan padat dah.

      Delete
  6. Huishhh .... Early bird dia murah laaa.... Mana nak dapat kalau kat KL ni. Tapi normal price dia pun tak cecah RM100 pun still ok laaa

    ReplyDelete
  7. Murahnya harga early bird.paling murah setakat ini.boleh la ajak husband nanti

    ReplyDelete
  8. Murah yer bufet ramadhan di Berjaya Waterfront JB ni. berbaloi sungguh grab early bird tu, jimat banyak juga.

    ReplyDelete
  9. It is quite affordable to have such buffet. Gonna check more infor on this.

    ReplyDelete
  10. ermm tak tau nak komen apa. sebab tak tau makanan dia camne hehee

    ReplyDelete
  11. Harga early bird dia murah sangat tu. Kalau dah nama Sajian ibunda sure sedap kan. Lagi2 ada menu sup gear box tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sup dia sedap kak! ada roti stall boleh cecah roti. sambal kicap ambik dekat stall goreng-goreng.

      Delete
  12. Hmm kinah nampak kambing golek je mak. Harganya pun ok gak. Orang Johor bolehla try nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak pun makan kambing dulu kak. HAHAHA. sedap giler.

      Delete
  13. Masih murah2 lagi ya harga buffet ramadan sana. Syiok lah org sana. Makanan dia ok tak? Sebab kita bila klik link tu tak boleh lak tgok gambar makanan tu..rasanya better letak je gambar kat sini sb ramai yg kdg2 klik link lain susah nk dpt

    ReplyDelete
  14. Jauh nun di sana tapi orang kat KL ni dapat tahukan best juga nanti bulan puasa kalai ker sana boleh cuba makan buka kat sini thank you share...

    ReplyDelete
  15. Mmg time ramadhan nmpk semua makanan sedap. Tp tgk foods dkt Berjaya Waterfront pun menarik.harga pun mmg terkejut la sebab murah betul

    ReplyDelete
  16. Murah kalu yg early bird tu, Mak. Thn ni rata2 aida tgk harga memahal. Capai rm100! Aduh, x mampu :-) anak ramai ha ha ha...
    Aida lom lagi reserve memana buffet berbuka puasa, Mak. Teringin plak sebab dok blogwalking tentang buffet ajer hi hi hi...

    ReplyDelete
  17. menarik nya buffet ramadhan di sini tapi malang sekali. agak jauh. tapi lah, boleh simpan dalam list nie. kot-kot time bulan puasa ada ke sana ke nantikan. huhu

    ReplyDelete
  18. Banyak juga menu yang ditawarkan. Nampak sedap.Harga bufet pun murah. Kalau dekat mahu pergi terjah..nasib baik jauh. Tapi bagus juga share kan manalah tahu pada masa akan datang boleh berbuka kat sana pula

    ReplyDelete
  19. Wow dapat harga Rm50 tu memang berbaloi-baloi, dapat makan yang sedap-sedap. Bulan puasa ni memang selalu menguji keimanan pasal makanan. Yummy

    ReplyDelete
  20. Jimat harga early bird tu..susah nak jumpa harga RM50 untuk buffet

    ReplyDelete
  21. this is really a good price and is consider affordable among all. Should have try this when im at Johor to meet my clients.

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.