Sunday, October 8, 2017

Delimas : Sambal Rangup Ikan Bilis Halus Review

Delimas Sambal Rangup Bilis halus
Sebenarnya produk Muslim ni dah bertahun-tahun dekat pasaran. And jarang ada sambal ready made yang betul sedap dan menepati citarasa. But not with this product. Ya, ini bukan sponsored post. HAHA. Inilah dia Sambal Rangup Ikan Bilis Halus/Crispy Anchovy Chilli. Harga dalam RM8.++ for 180g. Boleh beli dekat Giant atau Tesco (Link) Ada dua variant, yang atas ni ikan bilis and satu lagi udang. Pedas bak hang, tapi yang pedas tu la yang buat lagi tambah selera. Ye tak?

Mak suka yang ikan bilis, sedap buat cecah or rencah masak or makan begitu saja dengan nasi/mee. Bila mak buat favourite dish mak macam chee cheong fun ke chilli pan mee ke sizzling yee mee ke, memang best bila dipadankan dengan sambal ni. 

Tak rugi beli. Nanti try tau and share pandangan awak pula ;) Oh nanti ada masa mak share resepi Chilli Pan Mee versi derhaka juga, KAHKAHKAH. Jadilah~ takkan kita nak pergi Ipoh semata-mata nak makan mee. Masaklah sendiri *pasrah* Till then, have a nice weekend. 

11 comments:

mrhanafi dot com said...

Produk yang rare juga buat Saya..

Kalau tak pedas..

Tak sedap juga..

So bagus la pedas dan sedap

Suzlin Azreena Nordin said...

tulah. jarang ada sambal segera yang sedap. tapi yang ni memang sedap.

Siti Rohaida Yusof said...

aduduh mak,buat ngences ni..tak de lauk lain pun takpe kot,makan ni je...hehe
~ Kisahsidairy~

mamapp said...

Fuhhh sedap Tu makan dgn bubur nasi pun mesti sedap

Mas Zull said...

assalamualaikum lin...wah !! mcm sedap jer ni...boleh la cuba nanti...
** Mama Maszull

Suzlin Azreena Nordin said...

Betul kak. Gaul2 dengan bubur pun sedap.

Suzlin Azreena Nordin said...

Betul. Kalau pernah makan bubur Marrybrown, sambal dia tu sebiji rasa macam ni.

Suzlin Azreena Nordin said...

Sedap Ma. Cubalah ;)

syuhada salleh said...

nampak mcm sedap

Suzlin Azreena Nordin said...

memang sedap. sesuai sangat untuk orang busy macam doctor shu ;)

Uyul Rosli said...

dah telan air liur dah nih
Uyul Rosli | AFBdotmy & JDTBlogger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...