Delimas : Sambal Rangup Ikan Bilis Halus Review - #CeritaMak

Sunday, October 8, 2017

Delimas : Sambal Rangup Ikan Bilis Halus Review

Delimas Sambal Rangup Bilis halus
Sebenarnya produk Muslim ni dah bertahun-tahun dekat pasaran. And jarang ada sambal ready made yang betul sedap dan menepati citarasa. But not with this product. Ya, ini bukan sponsored post. HAHA. Inilah dia Sambal Rangup Ikan Bilis Halus/Crispy Anchovy Chilli. Harga dalam RM8.++ for 180g. Boleh beli dekat Giant atau Tesco (Link) Ada dua variant, yang atas ni ikan bilis and satu lagi udang. Pedas bak hang, tapi yang pedas tu la yang buat lagi tambah selera. Ye tak?

Mak suka yang ikan bilis, sedap buat cecah or rencah masak or makan begitu saja dengan nasi/mee. Bila mak buat favourite dish mak macam chee cheong fun ke chilli pan mee ke sizzling yee mee ke, memang best bila dipadankan dengan sambal ni. 

Tak rugi beli. Nanti try tau and share pandangan awak pula ;) Oh nanti ada masa mak share resepi Chilli Pan Mee versi derhaka juga, KAHKAHKAH. Jadilah~ takkan kita nak pergi Ipoh semata-mata nak makan mee. Masaklah sendiri *pasrah* Till then, have a nice weekend. 

11 comments:

  1. Produk yang rare juga buat Saya..

    Kalau tak pedas..

    Tak sedap juga..

    So bagus la pedas dan sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah. jarang ada sambal segera yang sedap. tapi yang ni memang sedap.

      Delete
  2. aduduh mak,buat ngences ni..tak de lauk lain pun takpe kot,makan ni je...hehe
    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
  3. Fuhhh sedap Tu makan dgn bubur nasi pun mesti sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Kalau pernah makan bubur Marrybrown, sambal dia tu sebiji rasa macam ni.

      Delete
  4. assalamualaikum lin...wah !! mcm sedap jer ni...boleh la cuba nanti...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. memang sedap. sesuai sangat untuk orang busy macam doctor shu ;)

      Delete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.