Monday, April 9, 2018

PRU 14 : Semakan Daftar Pemilih

Pilihan Raya Umum Ke-14 : Semakan Daftar Pemilih | Seperti yang kita sedia maklum, pembubaran parlimen telah dilakukan Jumaat lepas, 6hb April 2018 bagi membolehkan Pilihan Raya Umun Ke-14 (PRU14) diadakan dalam tempoh 60 hari. Jadi marilah kita laksanakan tanggungjawab kita sebagai rakyat dalam memilih teraju negara bagi 5 tahun akan datang.
pilihanraya umum malaysia
Bagi yang belum pernah mengundi/mendaftar, silalah mendaftar segera, manakala yang sudah pernah mengundi sebelum ini, semakan daftar pemilih boleh dilakukan di laman sesawang Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPRM) : https://pengundi.spr.gov.my/. Mak tengah baca manifesto-manisfesto parti ni ;) Till then, Salam.

7 comments:

JAMIL HASHIM said...

Time kerja boleh ke tak keluar mengundi...

Ana Suhana said...

Dah semak. Tempat mengundi masih sama. Manisfesto dahsat2 tu maklin oi.

Mas Zull said...

assalamualaikum lin...selamat mengundi yer...mama tempat mengundi kat Melaka pula...masih x tukar alamat...

iffah hussin said...

Da semak maybe sama juga akan buat undi pos sebab bertugas tapi tengok macam mana nanti :)

irra yyan said...

Kita dah check lama. Lepas tukar alamat. Hehe. Selamat mengundi mak

Lia Hasty said...

Tak sabar nak mengundi sebab nak rasa suasana pilihanraya ni. Selamat mengundi semua.

adianiez AIDA said...

Johorian :-)

p/s: Aida da folo blog Mak. Tapi mcm rasanya da pernah folo before ni. Hmmmm pelik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...