Rahsia Kurus Paling Ultimate - #CeritaMak

Saturday, September 30, 2017

Rahsia Kurus Paling Ultimate

DULU ZAMAN BELAJAR, MAK KURUS 45KG TAU 😑
.
menu pagi makan oat, tgh hari tapau nasi, lauk ayam blackpepper dengan sambal tempe. asing-asing. hari-hari lauk sama tak jemu. pastu bahagi dua untuk lunch and dinner, malam makan donut seketol sebab masa tu mak berniaga donut tiap-tiap malam dari bilik ke bilik, sorang-sorang je bawa 3 bakul, dahler badan kecik. exercise la juga naik turun blok bawa bakul donut. then seludup masuk asrama UiTM jual kuih raya time puasa acah-acah nak tumpang masjid konon nak terawih cakap kat pakguard siap bertelekung
.
duit simpan. akhir sem beli laptop pakai titik peluh sendiri. bila dah kahwin - ya mak kawin masa belajar lagi, memanjang makan smpi tembun. korang ada kenangan?
.
kesimpulannya jangan habis belajar, dan jangan kawen. ok. mak gurau. berbalik pada tajuk entri sebenarnya nak kurus, kena jaga makan dan aktif. tu je.

#ceritamak #reminiscing

No comments:

Post a Comment

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.