Lazada Malaysia

Wednesday, January 31, 2018

WISH & WIN: MyIPO15 Worldwide Photo Contest

Kongsikan ucapan Selamat Ulang Tahun MyIPO dan menangi wang tunai serta hadiah bernilai RM5,000.00! Sertai MyIPO15 Worldwide Photo Contest!
.
Hadiah menarik menanti anda:
Pertama:  RM1000.00 + Telefon Pintar
Kedua:  RM700.00 + Gift Card
Ketiga:  RM500.00 + Gift Card
10 Saguhati:  RM100 + Gift Card
.
Tempoh Peraduan: 1 - 26 Februari 2018
.
Terma and Syarat:
1. MyIPO15 Worldwide Photo Contest akan berlangsung dari 1 - 26 February 2018.
2. Peraduan terbuka kepada seluruh warganegara Malaysia samada yang berada di dalam atau luar negara. Warga kerja MyIPO tidak layak menyertai peraduan ini.
3. Peserta perlu bergambar bersama logo MyIPO15 di mana-mana monument atau merecu tanda terkenal di seluruh dunia dengan secara kreatif.
4. Akaun Instagram/ Facebook/Twitter anda mestilah public.
5. Peserta boleh mengemukakan sebanyak mungkin penyertaan. 1 gambar adalah bersamaan dengan 1 penyertaan. Semakin tinggi bilangan penyertaan yang diserahkan, semakin tinggi peluang untuk menang. Penyertaan yang tidak lengkap atau tidak layak akan dibatalkan.
6. Penyertaan yang lengkap hendaklah dimuatnaik dilaman Facebook atau Instagram sendiri sebelum atau pada 26 Februari 2018.
7. Cara Penyertaan:
Peserta dikehendaki mengikuti langkah-langkah berikut untuk menyertai peraduan ini:
Langkah 1: Peserta wajib follow dan like laman media sosial rasmi MyIPO di Facebook, Instagram and Twitter.
Langkah 2:  Bergambar dengan logo MyIPO15 di mana-mana monument atau mercu tanda yang terkenal di dunia secara kreatif.
Langkah 3: Muatnaik foto berkenaan di Instagram atau Facebook anda dengan menggunakan hashtag #HappyBirthdayMyIPO #MyIPO15 #MyIPO #MyIPO15WorldwidePhotoContest
.
Brought to you by MyIPO | Perbadanan Harta Intelek Malaysia
.
#ceritamak #HappyBirthdayMyIPO #MyIPO15 #MyIPO #MyIPO15WorldwidePhotoContest #myipoctss

Thursday, January 25, 2018

Jualan Amal Yayasan AIDS Malaysia

CHARITY SALE BY MALAYSIAN AIDS FOUNDATION
Harga runtuh untuk produk-produk eksklusif;
  • T-shirt dan Tote Bag rekaan Dato’ Jimmy Choo, Melinda Looi, Eric Chong dan Winnie Sin, 
  • Patung Take Me Home Bear. 
  • Payung Lutsinar dengan motif Riben Merah.
  • Penghantaran percuma di seluruh Malaysia.

Pembelian minimum RM 100 layak menerima resit pengecualian cukai. 

Segala hasil jualan akan memberi manfaat untuk Wanita dan Kanak-Kanak yang hidup dengan HIV

Mari membeli sambil menderma ;) 
Klik link ini untuk terus ke halaman kempen:


Terima kasih dan sebar-sebarkan ya!

Tuesday, January 23, 2018

LET ME INTRODUCE YOU TO: Muhammad Emir Yusuf

🏡 SALAM DAN SELAMAT PAGI 😘
.
#Alhamdulillah, #BabyYusuf dah selamat dilahirkan pada 5.25 petang isnin lepas 🤖 secara normal. terima kasih atas doa kalian 👶 semoga Allah s.w.t. merahmati kita semua~❤
.
mak currently sleepy. sebab baby non-stop menyusu 🍼 ini rekod. overdue dan 3.68kg. besar baby mcm baby dah 2 bulan mak guard kata. nak nangis mak 😂 abang-abang tak jejak 3kg pun. apa-apa pun Alhamdullilah, baby dengan mak sihat
.
as usual, macam doa ibu untuk abang-abang juga. ibu doakan Yusuf segala kebaikan di dunia dan di akhirat. we love you. ibu love you with all my heart
.
#ceritamak #MommyMonster
pening cari nama matching abang-abang 😅 nak tercabut pinggang mak merayap pi klinik, pi JPN 🏥 khamis lepas. nasib baik tak ramai orang, tapi habis masa setengah hari juga. hari ni nak pi klinik 🏡 lagi, baby ada kuning sikit~
.
terima kasih vit. B. 😂 dan Panadol 💊 kerana sudi menemani mak
.
#ceritamak 💪 #makpantangday5 #MakAnak4 #AllBoysClub

Wednesday, January 17, 2018

TIPS: NATURAL INDUCER FOR OVERDUE #PREGGYMONSTER

nah up muka minta lempang 😘 #cumicumi a day before delivery. i've done all tips (well almost) for the past 2 weeks~
✔ milo bubuh mentega la apelah
✔ betik, nenas 🍍, air kelapa, rasberry tea leaf segala macam
✔ jalan itik 🐥, squat, naik turun tangga, walking a lot, shopping (still count?)
.
NO. it doesn't work for me 😅. or maybe it does work tapi lambat. last-last mak pergi jogging 2 rounds dekat local park 🌳(and makan 🍌 pisang+ubi goreng 🍠 2 bekas. sebab mak lapar) malam tu terus rasa nak terberanak wak~ warded terus 😂 esoknya bersalin. #Alhamdulillah terima kasih atas doa kalian
.
ang jgn memain. overdue ni boleh mendatangkan semacam kemurungan tau kat mak-mak. orang cakap, dah nak beranak pun pi jogging? gigih. of course la. mak kan #MakMakShaklee *flip hair* eh silap. *flip tudung bawal*
.
#ceritamak #makpantangday1
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...