SDS | Let's Get Messy with Messy Bun! - #CeritaMak

Monday, April 16, 2018

SDS | Let's Get Messy with Messy Bun!

SDS Let's Get Messy with Messy Bun | Brace yourself~ Messy Bun/Dirty Bread is now in Malaysia! Mak dah try, memang sedap and super-messy ;)
sds messy bun
#1st Round
#2nd Round
Even my kids love it so much. Guess we need to go for another round right? ;) (and more extra clothes, and wipes)

SDS Messy Bun
  • Chocolate croissant with chocolate filling, coated with chocolate ganache and cocoa powder
  • Originated from Korea since early 2017
  • Become popular in Korea, China, Taiwan, and Malaysia recently. Celebrities, influencers, public and kids are crazy for its deliciousness of it, and posted photos of messy look when eating the bun.
  • Why is it “Messy”: Cocoa powder will easily leave stain on face, while chocolate ganache causing teeth dirty. The person eating the bun will look “Messy” in the end.
  • You can eat any way you like as long as it gets messy.
Now you can get for yourself at any SDS Outlets (Click here for SDS Outlets list) for RM5.80 each. For more info, visit SDS Bakery & Cafe website or their social media (Facebook and Instagram)

#sdsgroups #ilovesds #messybun #LetsGetMessy

31 comments:

  1. Salam ..
    Sedap sangat, Sis sampai pergi SDS tanya roti ni lagi hehehe

    ReplyDelete
  2. I have tried the messy bun from Donutes. Is really messy when you take a first bite. All over my mouth and cloth. But I like it so much.

    ReplyDelete
  3. Belum pernah cuba lagi ni..baru je dapat tahu lately ni bila ada yang dah makan dengan kecomotan memasing..hehehe.
    Sis pun nak cuba jugak nanti, nak tengok comot tahap mana..and yg penting harap2 sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti share pic tau. tak sabar tengok kecomelan mama ;)

      Delete
  4. Kalu pakai cantik2 pon sanggup korban nak mkn roti sedap, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu takpe kak seri. cuba kak seri buatkan 1.

      Delete
  5. Messy tu yang nampak macam sedap yakmat. Harga pun ok la. Tapi manis sangat ke eh rasa dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak juga. serbuk atas tu unsweetened cocoa powder. pahit sikit tapi balance pahit-manis dia.

      Delete
  6. 1dt time dengar messy bun. Nampak macam sedap jer. Memang messy bila makan yer 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak. messy ya amat. best rasa macam kembali ke zaman muda.

      Delete
  7. Walaupun messy, nampak sedap!!!! Nak nak perisa coklat tu. Alahai... teringin pulak. Ramai yang share kat fb roti ni...

    ReplyDelete
  8. nampak messy tetapi tetapi nampak sedap giler....klu makan ni agaknya setahun x jumpa coklat pun xpe hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh coklat mana boleh puasa setahun kak ayu. huhuhu.

      Delete
  9. jeles lah tengok!!cepatlah jual kat ganu ni haaa....

    ReplyDelete
  10. Makan apa tuh ya... gimn rasanya dan terbuat dari apa. Pengen.nyba sih tapi belinya dimana ?

    ReplyDelete
  11. I try day....memang messy giler. Nasib makan kat rumah. Kalau makan masa time first date confirmed no second date dah.muahahaha 🤣

    ReplyDelete
  12. Ya Allah comot betul mak makan hahahha...
    coklat berdebu tu kena makan hati-hati lah,
    memang nampak sedap takut tersedak je macam makan milo tanpa bancuh..
    rasa macam nak cuba pula bun ni !!!!

    ReplyDelete
  13. Huyooo comot la konsepnya ni. Hahaha. Mak makan OK lg. Anak makan? Dr muka, tangan, pakaian semua dah kotoqqqqqq. Hahaha.

    ReplyDelete
  14. Macam best dan macam sedap je nie... Nak juga.... !!!! Kalau ramai yang suka makan makanan yang macam nie... Silap hari bulan leh viral nie

    ReplyDelete
  15. Can be seen this is every where after the first launching at ss15 and second launching at Cafe Donuttes. So far only tried before with the Danish pastry type. Never try the rest yet... I see got cake, bun and muffin type.. hope they are not to sweet...

    ReplyDelete
  16. Comelnya kecomotan itu semua. Rawlins mesti jadi sangat messy kalau makan tu. Haha. Sedap kan?

    ReplyDelete
  17. Apa la rupa kita kalau makan roti ni. Mesti huru hara. Hahaha. Nak cubalah nnti leh buat video kan

    ReplyDelete
  18. Alolo..comot tapi comel takpe mak..eh..rasa nak pi repeat beli lagi uit..sedap

    ReplyDelete
  19. Croissant kalau kosong pun dah sedap gila, inikan pulak kalau ada coklat. Rasanya kalau akak makan kompom sampai ke tudung comot nya

    ReplyDelete
  20. Alahai, kenapa jauh bebenor sampai ke Johor. Tengok pun rasa teringin sangat nak cuba.

    ReplyDelete
  21. mak aiiii.. kan dah lapar tfk messy bun ni.. tak puas hati ni. balik nak terjah beli.. dapnya.. giler choc

    ReplyDelete
  22. Alamakkk awat Ika nampak Mak makan sedap sangat ni!!! Suka bun chocolate la... nk juga pos ika sikit please...

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.