Tarikh Penting serta Manifesto Pilihan Raya Umum Ke-14 - #CeritaMak

Tuesday, April 10, 2018

Tarikh Penting serta Manifesto Pilihan Raya Umum Ke-14

Tarikh Penting serta Manifesto Pilihan Raya Umum Ke-14 | Seperti yang telah diwar-warkan, tarikh penting bagi Pilihan Raya Umum ke-14 adalah seperti berikut:

Tarikh Penamaan Calon: 28 April 2018 (Sabtu)
Tarik Mengundi Awal: 5 Mei 2018 (Sabtu)
Tarikh Mengundi: 9 Mei 2018 (Rabu)

Manifesto dari setiap parti bagi Pilihan Raya Umum Ke-14.

Selamat membaca dan menilai. #PRU14

1) Barisan Nasional
https://goo.gl/2PcEQh

2) Gagasan Sejahtera (PAS)
https://goo.gl/BQNvF6

3) Pakatan Harapan
http://kempen.s3.amazonaws.com/pdf/Buku_Harapan.pdf

4) Gabungan Kiri (Sosialis)
http://www.gabungankiri.org/manifesto.php?lang=bm

Selain itu, pada 9 Mei 2018 juga adalah cuti peristiwa khas bagi semua sekolah sempena pengundian bagi Pilihan Raya Umum Ke-14 #PRU14

Harap maklum ;)

25 comments:

  1. Akak nak get ready balik mengundi kat kampung tahun ni. Moga dipermudahkan perjalanan pergi balik. Sure ramai perantau balik.

    ReplyDelete
  2. Wah bagus la Mak dah letak segala pautan di sini. Mudah la untuk kami baca.

    So Mak ngundi mana ni? Dah ada ke pilihan hati? Hehe

    ReplyDelete
  3. Dah baca manifesto bn dan harapan. Banyak juga yangbdijanjikan.tapi apa pun manifesto mereka, kita sebagai rakyat kena pandai memilih siapa yang kita inginkan

    ReplyDelete
  4. Kena serap dan hadam Manifesto dari setiap parti bagi Pilihan Raya Umum Ke-14 ni... Tengok apa yang bakal tertunai dan apa yang kita lak dikenakan nanti. Huhuuu...

    ReplyDelete
  5. Amboi mak dah get ready awal2 eh..akak tgh tunggu umum cuti peristiwa ni..kalau tak..sure la kena amik cuti...cuma mak akak masa tu operate..sure mak takleh pi mengundi..dah shot satu undi awal2 dah

    ReplyDelete
  6. musim demam pilihanraya dah bermula, bendera kiri kanan dan atas jalan memang banyak sangat, kejap warna biru, kejap warna hijau. anak2 kecil yang xtahu apa mesti pelik tiba2 penuh jalan dengan bendera. semoga tahun ni pilihanraya telus dan kemenangan milik pemerintah yang adil

    ReplyDelete
  7. amboiiii hahahaahhah berjelaa nya nak baca. undi mana tu ehehe

    ReplyDelete
  8. Link dia memang tak boleh klik ke apa nie ek?

    Manifesto memasing lebih kurang sama je... Hope tertunai la ek

    ReplyDelete
  9. Thanks for this info. Boleh lah refer sini nanti time nak mengundi. Selamat mengundi

    ReplyDelete
  10. 9 Mei tu jadi cuti umum kan.. apa lagi, yang di bandar dan boleh rancang perjalanan dan cuti untuk turun kampung mengundi

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  11. Jom sama-sama kita tunaikan tanggungjawab kita untuk mengundi nanti :)

    ReplyDelete
  12. Kita akan balik mengundi tahun ini kat Pahang hehehe kebetulan lak dah cuti hari tu hehehe tapi undi adalah rahsia....

    ReplyDelete
  13. sedih tak balik kampung tahun ni mengundi..terpaksa ikut suami balik kmpg dia je..sebab baby kecik lagi kalau nak balik sesorang..huhu..btw selamat mengundi..

    ReplyDelete
  14. I'm ready to go back Hometown for voting. Can't wait to see the result at night... No matter which party... We just want a happy ending....

    ReplyDelete
  15. Thanks for compiling and sharing the list of manifestos from the various political parties. Can't wait for nomination day. I have a few friends who are slated to contest.

    ReplyDelete
  16. Tak sabar nak undi dah. First tume katanya hahahha

    ReplyDelete
  17. walaupun apa sahaja yang kita akan pangkah nanti.. pastikan kita jalankan tanggungjawab kita.. ada yang main kotor ke tak itu dia dengan Allah swt.. yang penting kita pilih yang betul

    ReplyDelete
  18. Tq bg info. Rasa x sabar nak mengundi lah. Heheh lama x rasa suasana pilihanraya ni.

    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  19. dah tak lama dah nak PRU. tak sabr nak balik kampung mengundi. semoga Malaysia lebih maju dan berjaya di masa hadapan

    ReplyDelete
  20. wowwwwwww! jadi sekarang ni, kita sebagai rakyat kena pandai memilih la kan.. Tapi pening nak pilih yang mana,huhu...

    ReplyDelete
  21. assalamualaikum lin...selamat mengundi lin...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  22. Tq dear untuk peringatan. Alhamdulillah dah prepare dah nak mengundi 😎

    ReplyDelete
  23. First time nak mengundi tahun ni. Excited sikit. Hihi.

    Salam perkenalan Mak Lin!! Jemput join giveaway dan segmen di Blog Siqah :)

    LETTER OF HAPPINESS GIVEAWAY BY BLOG SIQAHIQA


    SEGMEN : MAKING A BLOG LIST BY BLOG SIQAHIQA

    ReplyDelete
  24. Pilihan di tgn kita.
    Selamat mengundi :-)

    ReplyDelete
  25. Selamat mengundi. Selamat menunaikam tanggungjawab kepada negara.

    ReplyDelete

Disclaimer

All content provided on this blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

The owner of this blog will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information.

This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.